IKEv2 tyyppinen VPN ei toimi Sonera 3G/4G liittymällä

  • 5 October 2016
  • 2 kommenttia
  • 4 katselukertaa

Moikka,

 

Minulla on käytössä IKEv2 tyyppinen VPN liittymä työpaikalle. Tämä toimii mutten aivan mainiosti useimmissa käyttötapauksissa, mutta tapauksissa jossa käytän mobiilinettiä Soneran 3G tai 4G liittymän kautta, en pysty muodostamaan yhteyttä. Estääkö Sonera tämän tyyppistä VPNää vai pitäisikö minun muuttaa jotain asetuksia omasta liittymästä jotta VPN lähtisi toimimaan?

 

T. Christian


2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Ilmeisesti IKE ei ole yhteensopiva Soneran käyttämän osoitemuunnoksen (NAT) kanssa.

 

Jos 3G-yhteys riittää, vaihda yhteyspisteen nimeksi, eli APN, prointernet ja pakota päätelaitteesi käyttämään vain 3G-verkkoa.

 

Mikäli 4G on välttämätön, voit tilata lisämaksullinen opengate-palvelun. Tosin, siinä vaiheessa kannattaa ehkä jo kilpailuttaa liittymä muualle, mikäli tiedät, että VPN toimii toisen operaattorin liittymästä ongelmitta.

Hei Celindho!

 

VPN yhteyden ei pitäisi tuota Opengate-palvelua vaatia, eli kannattaa tosiaan kokeilla ensin tuota prointernet APN osoitetta. Voisit olla tuosta vikapalveluun yhteydessä niin voitaisiin tutkia tarkemmin tuota asiaa. Aikaisemmin meillä oli jotain vikaa internet APN:n ja VPN yhteyksien välillä, mutta se saatiin sitten korjattua. :) 

Vastaa