IPv6 ja mobiilidata

  • 11 November 2017
  • 2 kommenttia
  • 15 katselukertaa

Hankin mökille 4G-reitittimen ja Telian liittymän, jotta voisin tarkkailla ja miksei ohjatakin ylläpitolämmitystä talvella. En kuitenkaan keksi keinoa saada liittymälle IPv6-osoitetta. Työnantajan SIM-kortilla (eri operaattori) toimii: IPv6-osoite, rekisteröinti dynaamiseen DNS:ään, ja etäyhteys reitittimen kautta lähiverkkoon. Samoin kotona laajakaistalla IPv6-yhteydet ovat toimineet ainakin pari vuotta. Googlaus antaisi olettaa, ettei Telia tue IPv6:tta lainkaan! Onko tämä mahdollista vai löytyykö keinot saada IPv6 käyttöön? Toivottavasti tämä on omaa tietämättömyyttäni, sillä reititin ja SIM-kortti ovat hyödyttömiä ilman osoitetta, johon saa yhteyden. 

 


2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

IPv6 osoitetta et matkaviestinliittymällesi saa, mutta IPv4 osoite on saatavilla maksullisen lisäpalvelun muodossa.

 

Telia Yhteyspiste -palvelu

 

Hinnat ovat hävinneet Telian sivuilta brändimuutoksen yhteydessä, mutta Soneran aikaan kytkentämaksu oli 3,97 €, Yhteyspiste perusmaksu 1,99 €/kk ja Yhteyspiste Plus perusmaksu 11,53 €/kk.

 

Palvelun voi tilata asiakaspalvelusta, jolloin voit samalla tarkistaa, ovatko hinnat säilyneet vai muuttuneet.

 

Ja sitten kysymys - tarvitseeko lämmityksesi ohjaus todellakin 4G-yhteyden? Mikäli 2G tai 3G nopeudet riittävät, poista reitittimestä 4G käytöstä ja vaihda APN:ksi prointernet niin saat julkisen IPv4 osoitteen 2G ja 3G verkoissa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Hinnasto kulkee meidän sivuilla näköjään vielä vanhalla nimellä Open Gate ja se löytyy nykyisin täältä.

Vastaa