Käsittämättömän huono kuuluvuus


Hei ! 


 


Onko muilla ollut samanlaisia ongelmia telian liittymien kuuluvuuden kanssa, kuin allekirjoittaneella. Itselläni on ollut 5G- liittymä nyt jo jonkin aikaa (vaikka eihän se liittymätyypistä kiinni olekaan tämä kuuluvuusasia). 


 


Olen suorastaan puulla päähän lyöty näistä kokemuksista, Mitä tässä on ollut useammassakin eri kaupungissa ja sanan kaupungin sisälläkin. Olen asunut tässä parin viime vuoden aikana kolmessa eri osoitteessa, niin Järvenpäässä kuin kotkassakin. Kaikki asunnot olleet kerrostaloja ja alimman kerroksen asuntoja (yksikään ei kovinkaan uusi talo). . Ja joka IKISESESSÄ ollut sama ongelma, kännykän kuuluvuus netin osalta aivan uskomattoman surkea. 3G / H+. Ei yleensä edes 4G:tä. Järvenpään osalta Telia syytti "tukiasemien suuntausta" ja Kotkan osalta eivät vaivautuneet edes tutkimaan asiaa. Nopeustestien umpisurkeat tulokset ohessa. Eihän tämä mene enää huonon tuurinkaan piikkiin...miten voi olla mahdollista vuonna 2022, että näin totaalisia katvealueita on näinkin paljon. Ja nyt ei sentään puhuta mistään tunturi-lapista. Aivan käsittämätöntä. Eikä näitä asioita tunnu olevan telialla mitään halua selvittää. Missä olisi sellainen signaalinmittauspalvelu, että joku tulisi paikan päälle toteamaan tämän tilanteen, ja voisitte edes miettiä, että tarttisko ns. Tehrä jotain ..ja EI, päätelaitteessa ei ole vikaa. 5G toimii mainiosti jossain Hki keskustassa jne ison paikkakunnan KESKUSTASSA. Ja en nytkään asu ns. Keskustasta kovinkaan kaukana. 


 


Nyt sain vihdoinkin sentään tehtyä asialle jotain ja vaihdettua kotimaiseen vaihtoehtoon, katsotaan miten tilanne muuttuu, kun Elisan liittymä alkaa toimimaan. Häviääkö H+ kännykän näytöltä samantien...


 





----
Muokkaus katjane: Upotettu kuvat


19 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +5

@Soirija  kirjoitti:

 


Olen asunut tässä parin viime vuoden aikana kolmessa eri osoitteessa, niin Järvenpäässä kuin kotkassakin. Kaikki asunnot olleet kerrostaloja ja alimman kerroksen asuntoja (yksikään ei kovinkaan uusi talo). . Ja joka IKISESESSÄ ollut sama ongelma, kännykän kuuluvuus netin osalta aivan uskomattoman surkea. 3G / H+. Ei yleensä edes 4G:tä. 5G toimii mainiosti jossain Hki keskustassa jne ison paikkakunnan KESKUSTASSA. Ja en nytkään asu ns. Keskustasta kovinkaan kaukana. 




Hei!

Yllämainitun kuvailusi mukaan tilanne kuulostaa hyvin huonolta tuurilta, vaikka tätä ei tietenkään heti ensimmäisenä uskoisi kun asuinpaikkoja on kertynyt jo useampia. Jos kuuluvuusongelmat johtuisivat laitteestasi, näkyisivät nämä samat ongelmat todennäköisesti kaikkialla liikkuessa. Kuuluvuuteen vaikuttaa moni asia ja siksi on vaikeaa näillä tiedoilla todeta miksi puhelimellasi on ollut haasteita saada hyvää signaalitasoa lähimmistä palvelevista tukiasemistamme. Yleisimmät heikon kuuluvuuden aiheuttajat ovat pitkä etäisyys tukiasemaan sekä asunnon rakenteet, jotka vaimentavat signaalia.



Eikä näitä asioita tunnu olevan telialla mitään halua selvittää. Missä olisi sellainen signaalinmittauspalvelu, että joku tulisi paikan päälle toteamaan tämän tilanteen, ja voisitte edes miettiä, että tarttisko ns. Tehrä jotain ..ja EI, päätelaitteessa ei ole vikaa. 5G toimii mainiosti jossain Hki keskustassa jne ison paikkakunnan KESKUSTASSA. Ja en nytkään asu ns. Keskustasta kovinkaan kaukana. 

Tahtotilamme toki on parantaa peittoalueita jatkuvasti. Kuuluvuuskartastamme voit tarkastaa tämän hetkistä tilannetta osoitekohtaisesti sekä Rakenteilla -välilehdeltä suunniteltuja parannuksia. Jättämällä kuuluvuuspalautteen ongelmallisesta osoitteesta, verkonsuunnittelumme saa kerättyä arvokasta tietoa ongelmallisista alueista ja tämän kautta toteutettua parannuksia verkkoon.

"asunnon rakenteet"....no, eiväthän nuo 20-50 vuotta vanhat betoniset kerrostalot nyt rakenteiltaan sen kummempia ole, se ei todellakaan käy selitykseksi. Tukiasemiakin ainakin LUULISI operaattorin osaavan sijoittaa niin, että ne kattavat koko etelä - Suomen alueella jokaisen kolkan. Unohdin lisätä keskusteluuni vielä yhden osoitteen, jossa asuin n. 7 vuotta sitten ja jossa kuuluvuus oli vielä näitä nyt mainitsemiani huonompi...se sijaitsi Vantaalla, Hirvitiellä. Tukiasema oli lähellä mutta taloyhtiön alimmat asunnot tien alimmassa kohdassa. Puhelutkin pätki, ulos piti mennä puhumaan. Siellä ei ainakaan talon rakenteista ollut kiinni nämä kuuluvuusongelmat vaan aivan operaattorin, eli telian tukiasemista. 

 

Ja juuri tähän nyt viittaan, kun kerran ikinä, koskaan tätä kuuluvuusongelmaa ei millään lailla tutkita, antaa se operaattorista sellaisen. Kuvan, että sanotaan vain "voi voi, onpa ikävää...kyllähän nämä katvelueet vähenee kokoajan...". Esimerkiksi nyt tänne Kotkan osoitteeseen haluaisin jonkun mittauskaverin signaalintasomittaimen kanssa selvittämään, miksi täällä (kin) saan näin luokattoman huonoa palvelua kuuluvuuden suhteen. Mutta ei. Joka kerta nuo samat selitykset tukiasemista ja talon rakenteista, jotka eivät minua auta millään lailla. Joko puhutte täyttä *******aa katvealueidenne määrästä tai sitten vaan valehtelette muuten päin naamaa. Juuri tämän ongelman laajuuden selvittämiseksi olisin toivonut tähän ketjuun vastauksia AIVAN muilta tahoilta, kuin telialta, eli muilta loppukäyttäjiltä, teidän asiakkailta, joita tiedän olevan hemmetin paljon muitakin samassa tilanteessa, kuin minäkin. Että netti vilkuttaa H+:aa ja mikään muu ei auta kuin operaattorin vaihto. Olisi kiva löytää sellainen operaattori, joka toteaisi, että hei...eihän tuollainen käy enää edes huonosta tuurista, laitetaan nyt kerrankin sinne joku tekemään mittauksia, että saat mielenrauhan ja me tietoa siitä, kuinka huono kuuluvuus siellä oikeasti onkaan. Mutta ei. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +14

@Soirija  kirjoitti:

"asunnon rakenteet"....no, eiväthän nuo 20-50 vuotta vanhat betoniset kerrostalot nyt rakenteiltaan sen kummempia ole, se ei todellakaan käy selitykseksi. Tukiasemiakin ainakin LUULISI operaattorin osaavan sijoittaa niin, että ne kattavat koko etelä - Suomen alueella jokaisen kolkan. 




Itse asiassa betoniset paksut rakenteet ovat yllättävän hyviä vaimentamaan matkapuhelinverkossa käytettäviä taajuuksia. Yleensä se on ikkuna mistä signaali pääsee parhaiten asuntoon. Vanhoissa taloyhtiöissä voikin ikkunaremontin yhteydessä ennen hyvin toiminut kuuluvuus heikentyä merkittävästi. Varmuuden rakenteen aiheuttamasta vaimentumasta saa menemällä asunnon parvekkeelle tai pihalle. Jos siellä kuuluvuus muuttuu hyväksi on tällöin ongelmana rakenteen vaimennus. Toki hidas nopeus voi myös johtua vajaasta radiokapasiteetista. Tämän pystyy viimekädessä varmistamaan operaattorilta.


 


Mitä verkon rakentamiseen ja tukiasemien sijoittamiseen tulee, niin operaattori tietenkin haluaa ensisijaisesti tukiaseman rakentaa sinne missä siitä olisi laskennallisesti eniten hyötyä alueen asiakkaille. Näin investoinnille saataisiin paras hyötysuhde. Tämä valitettavasti kaupunkialueella ei ole mahdollista, sillä paras paikka voi olla taloyhtiön katolla ja taloyhtiö ei salli tukiaseman rakentamista kiinteistöön. Vapaita tiloja kyllä etsivä löytää, mutta ideaalisia ne eivät välttämättä ole. 


 


Kaupalliset verkot eivät koskaan nykyisellä tekniikalla tule kattamaan Etelä-Suomen jokaista kolkkaa, varsinkaan jos puhutaan hyvän sisäkuuluvuuden tarjoamisesta. 


 



@Soirija  kirjoitti:

Ja juuri tähän nyt viittaan, kun kerran ikinä, koskaan tätä kuuluvuusongelmaa ei millään lailla tutkita, antaa se operaattorista sellaisen. Kuvan, että sanotaan vain "voi voi, onpa ikävää...kyllähän nämä katvelueet vähenee kokoajan...". Esimerkiksi nyt tänne Kotkan osoitteeseen haluaisin jonkun mittauskaverin signaalintasomittaimen kanssa selvittämään, miksi täällä (kin) saan näin luokattoman huonoa palvelua kuuluvuuden suhteen. Mutta ei. Joka kerta nuo samat selitykset tukiasemista ja talon rakenteista, jotka eivät minua auta millään lailla. Joko puhutte täyttä *******aa katvealueidenne määrästä tai sitten vaan valehtelette muuten päin naamaa. 




Kuuluvuusongelmia ei lähtökohtaisesti kannata tutkia. Ainakaan yksittäisen ilmoituksen perusteella. Ilmoituksista kirjataan verkonsuunnitteluun palaute ja palautteiden ja muiden kaupallisten tavoitteiden perusteella päätetään mitä, minne ja milloin investoidaan. Häiriötilanteet ovat asia erikseen, niissä tutkinta on paikallaan jos aiemmin hyvin toiminut verkko heikentyy merkittävästi eikä syytä löydy tukiaseman käyttöasteesta. Myös uuden tukiaseman käyttöönoton tai huoltotöiden jälkeen tulee meidän olla normaalia tarkempina kuuluvuusongelmien kanssa. 


 


Rehellisesti sanottuna mikään operaattori ei pysty sanomaan varmuudella katvealueidensa määrää. Ne voidaan laskea ja arvoida, mutta takausta hyvästä tai kohtuullisesta kuuluvuudesta ei voida luvata ilman paikalla käyntiä. 


 



@Soirija  kirjoitti:

Juuri tämän ongelman laajuuden selvittämiseksi olisin toivonut tähän ketjuun vastauksia AIVAN muilta tahoilta, kuin telialta, eli muilta loppukäyttäjiltä, teidän asiakkailta, joita tiedän olevan hemmetin paljon muitakin samassa tilanteessa, kuin minäkin. Että netti vilkuttaa H+:aa ja mikään muu ei auta kuin operaattorin vaihto. Olisi kiva löytää sellainen operaattori, joka toteaisi, että hei...eihän tuollainen käy enää edes huonosta tuurista, laitetaan nyt kerrankin sinne joku tekemään mittauksia, että saat mielenrauhan ja me tietoa siitä, kuinka huono kuuluvuus siellä oikeasti onkaan. Mutta ei. 




Toivottavasti muutkin palveluidemme käyttäjät, jotka ovat huomanneet vastaavaa ongelmaa löytäsivät tämän ketjun ja osallistusivat keskusteluun. Sitä varten tämä yhteisö on rakennettu. Varmasti näitä asiakkaita on kymmeniä tuhansia, jotka toivoisivat kotiin, työpaikalle, mökille tai sukulaisen luokse parempaa kuuluvuutta. Aina kyseessä ei kuitenkaan ole puhdas kuuluvuusongelma vaan heikkoon datanopeuteen monesti linkittyy mukaan alueen verkon riittämätön kapasiteetti. 


 


 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

Olen itse tapellut huonon kuuluvuuden kanssa kotona. Olen kokeillut kaikki kolme operaattoria ja ainoastaan Elisa pystyy toimittamaan liittymän, joka toimii hyväksyttävästi sisätiloissa. Lähin tukiasema sijaitsee 600 metrin päässä ja maasto nousee hieman kotiini päin, joten missään montussa en asu. Telia ei kuulu edes ulkona asuntoni läheisyydessä kunnolla, dna taas toimii ulkona, mutta ei sisällä. Sen verran olen saanut selville, että Telian ja dnan verkkojen solu vaihtuu juuri asuntoni kohdalla, Elisalla tämä tapahtuu läheisen pääkadun kohdalla. Tosin en voi käsittää, miten kuuluvuus voi olla heikko solun vaitumisen kohdassa, koska ne ovat kuitenkin hieman toistensa päällä. Epäilen että Telialla ja dnalla tukiasema ampuu signaalit asuntojen yli, eli pitäisi vetää itsensä ilmeisesti lipputankoon, jotta olisi hyvä kuuluvuus. Elisalla tuntuu myös olevan hieman kovempi teho tukiasemassa, koska Elisa tarjoaa voimakkaimman signaalin. Eli kannattaa kokeilla kaikki operaattorit ja valita se vähiten huonosti toimiva, eipä ne kuuluvuudet parane jos olemassa oleva verkko on jo saneerattu. Itseasiassa dnan tapauksessa nopeudet laski, kun päivittivät läheisen tukiaseman. 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

@Soirija  kirjoitti:

"asunnon rakenteet"....no, eiväthän nuo 20-50 vuotta vanhat betoniset kerrostalot nyt rakenteiltaan sen kummempia ole, se ei todellakaan käy selitykseksi. Tukiasemiakin ainakin LUULISI operaattorin osaavan sijoittaa niin, että ne kattavat koko etelä - Suomen alueella jokaisen kolkan. Unohdin lisätä keskusteluuni vielä yhden osoitteen, jossa asuin n. 7 vuotta sitten ja jossa kuuluvuus oli vielä näitä nyt mainitsemiani huonompi...se sijaitsi Vantaalla, Hirvitiellä. Tukiasema oli lähellä mutta taloyhtiön alimmat asunnot tien alimmassa kohdassa. Puhelutkin pätki, ulos piti mennä puhumaan. Siellä ei ainakaan talon rakenteista ollut kiinni nämä kuuluvuusongelmat vaan aivan operaattorin, eli telian tukiasemista. 

 

Ja juuri tähän nyt viittaan, kun kerran ikinä, koskaan tätä kuuluvuusongelmaa ei millään lailla tutkita, antaa se operaattorista sellaisen. Kuvan, että sanotaan vain "voi voi, onpa ikävää...kyllähän nämä katvelueet vähenee kokoajan...". Esimerkiksi nyt tänne Kotkan osoitteeseen haluaisin jonkun mittauskaverin signaalintasomittaimen kanssa selvittämään, miksi täällä (kin) saan näin luokattoman huonoa palvelua kuuluvuuden suhteen. Mutta ei. Joka kerta nuo samat selitykset tukiasemista ja talon rakenteista, jotka eivät minua auta millään lailla. Joko puhutte täyttä *******aa katvealueidenne määrästä tai sitten vaan valehtelette muuten päin naamaa. Juuri tämän ongelman laajuuden selvittämiseksi olisin toivonut tähän ketjuun vastauksia AIVAN muilta tahoilta, kuin telialta, eli muilta loppukäyttäjiltä, teidän asiakkailta, joita tiedän olevan hemmetin paljon muitakin samassa tilanteessa, kuin minäkin. Että netti vilkuttaa H+:aa ja mikään muu ei auta kuin operaattorin vaihto. Olisi kiva löytää sellainen operaattori, joka toteaisi, että hei...eihän tuollainen käy enää edes huonosta tuurista, laitetaan nyt kerrankin sinne joku tekemään mittauksia, että saat mielenrauhan ja me tietoa siitä, kuinka huono kuuluvuus siellä oikeasti onkaan. Mutta ei. 


Tuossa Hirvitien pohjoispäässä Vantaalla Telialla varmaan onkin ollut heikko sisäkuuluvuus, koska tukiasemassa (Leppäkorven maauimalan lähellä), joka palvelee tuota aluetta ei ole käytössä matalia taajuuksia, kuten 800 MHz, joka auttaisi sisäkuuluvuudessa. Kyseinen tukiasema tullaan päivittämään loppuvuodesta, jonka jälkeen alueen sisäkuuluvuus paranee ja myös 5G tulee siihen. Toki se ei nyt sinua auta, kun et asua enää siellä.

 

Missä päin Kotkaa nyt asut? Kotkassakin näyttää olevan aika sama tilanne, että monista tukiasemista puuttuu matalat taajuudet, jolloin sisäkuuluvuus voi olla heikkoa. Asiaan on tulossa parannusta varmaankin ensi vuoden aikana, koska Yhteisverkon (Telia+DNA) uusiminen on käynnissä ja Kotka tulee liittymään Yhteisverkon alueeseen. Tällöin koko kaupungin tukiasemat uusitaan täysin. 

 

Yleisesti ottaen kannattaa valita se operaattori, joka toimii ja kuuluu parhaiten omaan käyttöpaikkaansa.

 

Mikäli kuuluvuusasia kiinnostaa enemmän niin voit ladata Google Play kaupasta ilmaisen Cellmapper ohjelman. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että laite on 4G-verkossa kun otat kuvakaappauksen ohjelman pääsivun tiedoista. Jos saat tänne laitettua sen kuvakaappauksen niin asiaa voisi arvioida vielä tarkemmin.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Kotkassa 5G:n odottelussa saattaa mennä hetki jos toinen, joten kannattaa ehkä kokeilla E-alkuisen operaattorin toimivuus.

Joo, operaattorin vaihto on ainoa asia, mikä tässä auttaa, se on tullut nyt selväksi. En vaan sisäistänyt aiemmin tuota tukiasema - asiaa sekä signaalien kulkemista kaupunki-olosuhteissa. Että miten paljon esteet edelleen signaalin vahvuuteen vaikuttavat ja toisaalta, kuinka huono tilanne kuuluvuuden osalta on yhä edelleen vuonna 2022 todella isossa osassa maata. Kaikki kun eivät suinkaan asu Pk-seudulla ja kuten kokeiltu, sielläkin voi joutua täydelliseen katveeseen, kuten itselleni  kävi aivan Järvenpään keskustassa asuessani. Sama H+ / E oli jatkuvasti kännykän ruudulla eli yhteys ilman laajakaistaa oli käytännössä olematon. Täällä Kotkassa aivan sama tilanne, tosin tällä hetkellä täällä on enemmän tilanteita, joissa H+ kin olisi mahtava juttu, enemmän aikaa tämä puhelin on E- moodissa ,jolloin tietenkään nettiyhteyttä ei ole ollenkaan. Todella Pelottavaa vuonna 2022. Asunto Karhulan keskustan liepeillä. Ei kuulu ei. Enkä usko tukiasemien päivittämisen auttavan asiaa ollenkaan. Ei se auttanut Järvenpäässäkään. 

 

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

Matalat taajuudet eivät automaattisesti tarkoita parempaa sisäkuuluvuutta. Telia ja dna:n tapauksessa 800 MHz taajuus ei auttanut mitään sisäkuuluvuuden suhteen. Dna:n tapauksessa ilmeisesti 800 MHz kuormittui pahoin, kun se on käytännössä ainoa taajuus, johon sisällä olevat laitteet kytkeytyvät ja signaalin taso oli muutenkin heikko. Elisan tapauksessa sisällä kuuluu jopa 2600 MHz hyvin. Suomessa on paljon betonista rakennettuja asuntoja ja kyllä operaattorien tulisi tämä huomioida tukiasemien suunnittelussa. Tai sitten markkinoida liittymiä vain ja ainoastaan ulkokäyttöön.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Meillä suhteellisen hyvin toimii sisällä mutta huonolla tuurilla käy ettei toimi. Noh sitä varten on VoWIFI tarjolla kaikilla kotimaisilla operaattoreilla minkä kautta saa sisälle kuuluvuuden kun on laajakaistayhteys - mahdollisesti ulkomodeemilla tai sitten kiinteä laajakaista niin sitten puhelut ainakin toimii. 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

@AsiakasY  kirjoitti:

Matalat taajuudet eivät automaattisesti tarkoita parempaa sisäkuuluvuutta. Telia ja dna:n tapauksessa 800 MHz taajuus ei auttanut mitään sisäkuuluvuuden suhteen. Dna:n tapauksessa ilmeisesti 800 MHz kuormittui pahoin, kun se on käytännössä ainoa taajuus, johon sisällä olevat laitteet kytkeytyvät ja signaalin taso oli muutenkin heikko. Elisan tapauksessa sisällä kuuluu jopa 2600 MHz hyvin. Suomessa on paljon betonista rakennettuja asuntoja ja kyllä operaattorien tulisi tämä huomioida tukiasemien suunnittelussa. Tai sitten markkinoida liittymiä vain ja ainoastaan ulkokäyttöön.


Jos 2600 MHz Elisalla on kuulunut paremmin sisällä kuin DNA/Telia 800 MHz niin se on tarkoittanut sitä sitten, että Elisan tukiasema on ollut lähempänä käyttöpaikkaasi. 800 MHz nimenomaan auttaa sisäkuuluvuuteen. Kapasiteettitaajuus se ei ole, mutta mahdollistaa esimerkiksi VoLTE-puheluiden paremman toimivuuden sisätiloissa. Operaattorien kuuluvuuskartat ilmoitetaan ulkokuuluvuutena. Sisätilojen kuuluvuutta on mahdotonta ennustaa.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

Vowifi ei ole aina ratkaisu. Esimerkiksi Dna ei tarjoa Iphonelle vowifiä. 

 

Asuinpaikkani lähimässä tornissa on kaikkien kolmen operaattorin antennit ja kaikilla kolmella on 800 MHz käytössä.

Telia ja Dna eivät syystä tai toisesta ole saaneet asuinpaikassani sisäkuuluvuutta järkevälle tasolle. 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Onneksi Telia että myös Elisa tarjoavat tämän ominaisuuden. Operaattoria saa vaihtaa mikäli palvelu ei toimi omassa osoitteessa. Mutta totuus kuten yllä mainittu että ei yhden takia uutta tukiasemaa laiteta kun se maksaa paljon enemmän mitä kk maksu on. 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

Tuskin tällä alueella on tarvetta uudelle tukiasemalle. Suuntauksien tarkistaminen voisi olla paikalla. Dna väitti että 9 tukiasemaa pitäisi kattaa asuinpaikkaani. Todellisuus on vaan aivan muuta

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Tukiaseman uudelleen suuntaus on kuin kumartaa jollekin ja pyllistää muille. Kun tukiasemaa suunnataan pitää suunnata kaikki muutkin uusiksi. Eli ehkä jollakin paranee ja sitten toisella heikkenee. Semmoinen se jaettu verkko on.

Tuskinpa DNA:lla 9-tukiasemaa kuuluu oikeasti - CellMapperistäkin näkee miten suuntaukset tehty koska jos kuuluisi niin eihän siinä häiriössä toimi. Parempi että on yksi dominoiva jotta häiriötä ei liikaa olisi. 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

Niinkuin kirjoitin, niin todellisuus on eri kuin mitä operaattorit kuvittelevat. Operaattorin kartalla teorian mukaan voi tuo 9 olla mahdollinen, mutta käytännössä yksi kuuluu ulkona parhaiten, sisällä ei sitten mikään. Cellmapperia on tutkailtu ja ei se todellisuus vaan muutu miksikään. Ongelmana taittaa olla, että Telialla ja Dna:lla asuntoni päällä on juurikin kahden keilan lievä päällekkäisyys, Elisalla taas tämä päällekkäisyys on läheisellä kokoojakadulla. Mutta kokoojakadullakin Elisa tuntuu toimivan hyvin. Elisalla tuntuu olevan hieman voimakkaampi lähetysteho tukiasemassa muihin verrattuna, jos signaalinvoimakkuuspalkkia uskoo.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

@AsiakasY  kirjoitti:

Elisalla tuntuu olevan hieman voimakkaampi lähetysteho tukiasemassa muihin verrattuna, jos signaalinvoimakkuuspalkkia uskoo.


Signaalipalkki kannattaa unohtaa, sillä ei tee mitään. Jos signaalin voimakkuus kiinnostaa niin RSRP-arvoa on syytä seurata luurissa. Toki muutkin tekijät vaikuttavat nopeuteen kuin RSRP.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

IPhonesta on vähän haastavaa ottaa RSRP-arvoja ulos, mutta mitä aiemmin olen Androidilla mittaillut niin Elisa on ollut vähiten huono. Ei Elisallakaan RSRP-arvo mikään hyvä ole, mutta SNR-arvo lähemmäs on muistaakseni lähemmäs 10 jotain yksikköä, Dna:lla lähempänä 0 ja Telia:lla taisi mennä negatiiviseksi ja paljon, oliko jopa -60. Nämä  arvot on taas kaivettu 4G-modeemista

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@olkitu  kirjoitti:

VoWIFI tarjolla kaikilla kotimaisilla operaattoreilla


Anteeksi kuinka? Globetelillä ja Moilla VoWiFi ei ole tarjolla lainkaan. Muillakaan operaattoreilla se ei ole yleisesti saatavilla.

 

Telialta VoWiFiä ei saa mm. Dot-, Kotinumero- ja Prepaid-liittymiin. Elisalta sitä ei saa Kotipuhelimeen eikä Laitenettiin. Lisäksi liittymän lisäpalvelut voivat myös estää VoWiFi:n käytön, kuten myös se, ettei operaattori vain tue juuri omaa VoWiFi-puhelinta.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

@AsiakasY  kirjoitti:

IPhonesta on vähän haastavaa ottaa RSRP-arvoja ulos, mutta mitä aiemmin olen Androidilla mittaillut niin Elisa on ollut vähiten huono. Ei Elisallakaan RSRP-arvo mikään hyvä ole, mutta SNR-arvo lähemmäs on muistaakseni lähemmäs 10 jotain yksikköä, Dna:lla lähempänä 0 ja Telia:lla taisi mennä negatiiviseksi ja paljon, oliko jopa -60. Nämä  arvot on taas kaivettu 4G-modeemista


iPhonessa voi hyödyntää Field Test Menua, jos kiinnostaa tarkkailla signaaliarvoja ml. RSRP, siihen pääsee koodilla *3001#12345#*

Vastaa