Kuinka pitkälle 1800 verkko kantaa?

  • 18 September 2017
  • 4 kommenttia
  • 145 katselukertaa

Hei.Osaako joku kertoa kuinka kaukaa pystyy ottamaan kiinni 1800 verkon.Asensin katolle iskran tupla haravat muistaakseni p-56 malli.En saanut kuin yhden tolpan reitittimeen 1800 verkossa,joka on 3,5 km päässä ja 800 verkko mikä on 6km päässä antaa täydet tolpat.


4 kommenttia

Käyttäjätaso 7

@Hela76 kirjoitti:

Hei.Osaako joku kertoa kuinka kaukaa pystyy ottamaan kiinni 1800 verkon.Asensin katolle iskran tupla haravat muistaakseni p-56 malli.En saanut kuin yhden tolpan reitittimeen 1800 verkossa,joka on 3,5 km päässä ja 800 verkko mikä on 6km päässä antaa täydet tolpat.


Se toimivuus / kentänvoimakkuus riippuu kovin paljon tukiaseman ja käyttöpaikan välisestä maastonmuodosta/esteettömyydestä.

 

Standardien mukaan yhteyden pitäisi mobiiliverkossa toimia , jos on suora näköyhteys ,  kymmeniä kilometrejä. Esim. Lapin tuntureilla , missä tukiasema on tunturin laella , voi yhteys toimia jopa standardin määrittelemään 50 km etäisyyteen saakka.

 

Täällä etelässä mastot ovat matalia ja maastoesteitä on paljon , niin toimintaetäisyydet jäävät muutamiin kilometreihin. Toki LTE 800 kantaa kauemmaksi kuin LTE 1800 alhaisemman taajuuden pienemmän vaimentumisen vuoksi , mutta mitään yleissääntöä ei oikein voi antaa , koska kaikki on maastonmuodoista kiinni. Hyvissä olosuhteissa myös LTE 1800 kantaa lähes 20 km.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hyvä vastaus. Näinhän se kyllä kantaa. Itsekin olen 6km päässä tukiasemasta ja ulkoisilla antenneilla saan sangen hyvän signaalin eikä pätkintää ole. Tosiaan jos on esteetön näkymä, signaali kyllä kantaa. Olen lisäksi eräässä näkötornissa testannut, että 2100MHz signaali kantoi helposti 25km, nopeuden ollessa vielä 30/2Mbps (LTE 2100MHZ, 10MHz 2x2 MIMO)


 


Muuttuvia tekijöitä ja varsinkin 1800MHz signaalille ongelmallisia: kiinteä esteet, puiden lehdet, sankka lumi/vesisade, sumu, muut esteet. Tuo taajuus kun ei tykkää kovinkaan paljon e.m. asioista. Ja vaikka päätelaitteesi saisi signaalin vastaanotettua, niin tukiasema lähettää hieman tyypistä riippuen n. 30-100W tehohaarukassa ja voi kuormituksen mukaan muuttua (soluhengitys). Puhelimesi/päätelaitteesi jaksaa lähettää vain murto-osalla ja siksi lähetysnopeus voi pidemmällä etäisyydellä kärsiä ja vaihdella huomattavasti säätilan mukaan.


 


Tosiaan on erittäin paljon käyttöpaikasta riippuvaista, miten mobiiliverkko toimii.

Morjensta.

 

Tuossa Kustaa1967 ja Purnipsi antoivatkin jo hyviä ja kattavia vastauksia.

Normaali olosuhteissa 1800MHz kantaa 1-5km paikasta riippuen. Tähän vaikuttaa edellä mainintut asiat kuten tukiaseman sijainti, maastoesteet, tukiaseman lähetysteho ym.

Hyvissä olosuhteissa(tukiasema korkella, laakea, esteetön maasto ym) voidaan päästä huomattavasti pitempiin matkoihin mutta sitä ei pysty varmaksi sanomaan vaan käytännössä testaamaalla selviää.

Lisäantennin kanssa on hyvä ottaa huomioon että että antennijohto reitittimen ja antennin välissä on mahdollisimman lyhyt kun pitkä johto vaimentaa signaalia ja reitittimen asetuksista kannattaa varmistaa että onhan ulkoiset antennit käytössä. Uusissa malleissa pystyy valitsemaan ainakin sisäiset tai ulkoiset antennit, voi olla myös valinta että molemmat käytössä.

Cellmapperissa näkee ihan älyttömiä välimatkoja mitä on vedetty jopa 2600Mhz taajuudella. Tuossakin on joku mukamas saanut yhteyden Turun saaristosta meren yli Ruotsin puolelle. Välimatkaa varmaan jotain 300km. Vaikea uskoa todeksi.

 

http://u.kahvipaketti.com/u/99673854419.jpg

Vastaa