Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66715
Kirjoituksia 180106

LTE Espoo HirvisuoLTE Espoo Hirvisuo

koolhe_
Uusi keskustelija
Viestejä 6 kpl

LTE Espoo Hirvisuo

1/22
Kuuluvuuskartassa LTE jää n. 700 m päähän. Sen sijaan Mobile Partner ilmoittaa signaalia 95-99% RSSI:n ollessa -83dBm. Nopeus on kuitenkin vaatimaton lataus n. 10Mbit/s. Onko tukiasema (solu 224B31F) vasta tulossa käyttöön ja ei toimi vielä oikein? Soitin tästä ja aspa lupasi palata asiaan tutkittuaan, ei tapahtunut...
Vastaa
0 tykkäystä
21 vastausta

koolhe_
Uusi keskustelija
Viestejä 6 kpl

11/22
Hei,

Olen tosiaan saanut liittymän -50% hintaan siksi, että taloudessamme on ollut vähintään 2 Telefinlandin liittymää, itseasiassa 4 jo useamman vuoden ajan ja nykyisin siis 5. Vaihdoimme dataliittymän Saunalahdelta 3g liittymästä vain tämän tarjouksen vuoksi. Olisin saanut myös max 21 Mbit liittymän muistaakseni 7,5 eurolla/kk, korjaa toki, jos muistan väärin. Turhaa siis verrata hintaa listahintaiseen 1 Mbit liittymään. Olenko missään maininnut haluavani vaihtaa 3g liittymään? Ketjua luetaan huomattavan paljon, perempi kirjoitaa asiaa ja jättää lukijoille oma harkinta?

Vertaan nyt vain aikaisemmin käytössä olleeseen Saunalahden liittymään, joka antoi aivan samoja nopeuksia. Olen kuitenkin käytössä olevaa liittymää varten ostanut uuden reitittimen ja LTE-tikun. Fakta on se, että olen maksannut turhaan palstalta saaduista pitämättömistä lupauksista/ennustuksista. Laitteetkin kehittyvät ja halpenevat koko ajan. Kartannekin esittävät edelleen hyvää LTE kuuluvuutta tänne meille ja monelle muulle virheellisen tiedon perusteella hiljattain vaihtaneelle.
Vastaa
0 tykkäystä

TapaniV_
Telialainen
Viestejä 767 kpl

12/22
Hei koolhe!

Kiitos viestistäsi. Tulkitsin siis väärin aikaisemman viestisi. Kirjoitit, että liittymäsi toimii hyvin 3G-verkossa, joten oletin virheellisesti, että haluat päivittää liittymäsi 3G-liittymäksi, koska 4G-verkon kuuluvuutta osoitteessasi ei olekaan.

On tietenkin sekä asiakkaiden että Soneran kannalta vähintäänkin harmillista, että 4G-verkon laajennuksia ei aina saada toteutettua alustavien suunnitelmien mukaisesti.

Tällä hetkellä osoitettasi lähinnä sijaitseva 4G-verkon tukiasema sijaitsee vähän yli 1,5 kilometrin etäisyydellä idän suunnassa. Tukiasema ei siis ole liian kaukana, mutta tukiaseman ja osoitteesi välinen maasto ja rakennukset voivat toki vaikuttaa kuuluvuuteen. Osaltaan tästä syystä kuuluvuuskartassamme mainitaan, että kuuluvuusalueet ovat suuntaa-antavia.
Vastaa
0 tykkäystä

koolhe
Uusi keskustelija
Viestejä 6 kpl

13/22

Hei,

 

Peittoaluekartta näyttää hienosti päivittyneen 21.11.14 todelliseen. Erikoista kuitenkin, että kartta ehti hetken elää omaa elämäänsä LTE kuuluvuuden osalta. Nyt kun eletään jo uutta vuotta, tiedustelisin taas verkon laajennuksen tilaa.  Edelleen tullaan toimeen samalla dc-yhteydellä ja lähistölle ei kaiketi ole tullut uutta LTE asemaa. Onko asiaan odotettavissa parannusta tämän vuoden puolella?

 

 

Vastaa
0 tykkäystä

koolhe
Uusi keskustelija
Viestejä 6 kpl

14/22

Osaisiko Soneran edustaja nyt huhtikuussa jo antaa arvion tuon Sinikaaren maston 4g päivitykseen? Tämä on siis siinä jalanklkusillan vieresää, joka kulkee yli Turunväylän. Tässä on edelleen iso asuinalue Turunväylän molemmin puolin vailla nopeaa yhteyttä. Sekä hirvisuolle että karhusuolle kulkee data alle dc nopeuden.

Vastaa
0 tykkäystä

Ulla_M
Ex-telialainen
Viestejä 7 kpl

15/22

Tuonne alueelle on otettu käyttöön yksi uusi 4G tukiasema viime viikolla, onko tuo paikka mistä mainitset tienumero 50 länsi- vai itäpuolella? Uusi tukiasema on Espoontien ja tiennumero 50 välissä. Alueelle on tulossa toinenkin uusi 4G tukiasema Karhusuon alueelle, mutta siitä ei vielä tarkkoja suunnitelmia ole tiedossa.

Vastaa
0 tykkäystä

koolhe
Uusi keskustelija
Viestejä 6 kpl

16/22

Hei,

 

Kaipaisin uutta LTE-tukea Hirvisuontien ja Rintamaantien päässä olevaan mastoon. Eli on Turunväylän ihan kupeessa ja tuon Kehä3 (tie 50) länsipuolella. Tuo mainitsemasi tukiasema voi olla tietenkin joku uusi, mutta kuten keskustelun aiemmat vastaukset kertovat, on tuonne mainitsemaasi paikkaan avattu uusi jo jonkin aikaa sitten. Taidettiin mainita nimellä Lukkarinmäki ja on näkynyt cellmapperissa jo tammikuusta. Testaan kuitenkin, josko joku uusi asema näkyisi. Kiitos.

Vastaa
0 tykkäystä

koolhe
Uusi keskustelija
Viestejä 6 kpl

17/22
Tuo kaipaamani masto on cellmapperissa 2931.
Vastaa
0 tykkäystä

NikoNo
Moderaattori
Viestejä 1 502 kpl

18/22

@koolhe hyviä uutisia sinulle. Tuonne on tulossa päivitystä heinäkuun loppuun mennessä ja sen jälkeen on 4G sitten toiminnassa.

Vastaa
0 tykkäystä

koolhe
Uusi keskustelija
Viestejä 6 kpl

19/22

Heinäkuu on jo mennyt ja nopeus ei vain nouse. Mikä on tilanne luvatulla aikataululla eli heinäkuun loppuun, ja koska ne iloiset uutiset toteutuvat? Taidan jo arvata. Odotellaan ensi kesään...

Vastaa
0 tykkäystä

olkitu
Kunniajäsen
Viestejä 4 420 kpl

20/22

Kannattaa seurata tukiaseman laajennuksia täältä: http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea/ohjeet/Uudet-tukiasemat?id=2f3ca118-99e8-490d-93a7-7044bcc47...

 

Yleensä nuo vähän tuppaa välillä venymään... Lähistöni noin kuukaudella...

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.