LTE Mäntyharjulla

  • 22 August 2015
  • 5 kommenttia
  • 36 katselukertaa

Moikka vaan kaikille.

Muutin tänään Mäntyharjulle. Operaattorien kuuluvuuskarttoja tutkiskelin tarkkaan ja totesin, että Soneralla olisi paras kuuluvuus 4G:n osalta kotiosoitteessani. Kuuluvuuskartta näyttää rohkeasti "Odotettu kuuluvuus Erinomainen" ja kun muilla (DNA ja Elisa) kartoissa on nippa nappa jotakin kuuluvuutta 3G tai 4G verkkojen osalta niin sitten vaan ostamaan R-kioskilta Prepaidia.

No niin. Kotona sitten iskee karu todellisuus vastaan. 4G toimii ulkona, juuri ja juuri puhelin (HTC One M8) nappaa kiinni 4G-verkkoon ja Mifi-mokkula (Huawei E589) ei löydä 4G:tä lainkaan. Aivan sama, pakotanko 4G vaiko 3G yhteyteen, niin sama homma. 3G tarjoaa hyvin pitälti samaa nopeutta kuin 4G, eli 1-2 Mbit/s DL ja Upload ei toimi käytännössä lainkaan. Välillä yhteys tippuu jopa 2G/EDGE:een.

Varmaankin kaikilla operaattoreilla on tukarit samoissa mastoissa täällä, mutta aivan naurettavaa että Såneran kartta näyttää ja lupaa erinomaista toimintaa. 

Kysymys siis kuuluu, miten saisin maksamani 29,90 eur takaisin koska palvelu ei toimi käytännössä lainkaan kotiosoitteessani? Ja tietysti se kuuluvuuskartta tulee päivittää vastaamaan todellisuutta, eli samaa kuin muillakin operaattoreilla!


5 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

 kun sinulla on Android laite niin voisit mittailla tukiaseman sijainnin Cellmapperillä. Mäntyharjun keskustasta alkaen kannattaa, kun sielä se tukiasema on. Näkee sitten mihin asti se tukiasema edes käytännössä kantaa. Ihan yleisesti voi sanoa että kuuluvuuskartta on sitä mitä se ei ihan lupaa.


 


Tässä ohje kuuluvuuskartoista ja yritetty mainita tosiasiat: https://www.taisto.org/Kuuluvuuskartat


 


Onkohan sinulla mahdollisesti maastoesteitä tähän tukiasemalle. Vaikea kuitenkin sanoa ilman tukiasematietoa täältä Mäntyharjulta.  Sielä näyttäisi olevan yksi tukiasema koko alueella. 


 


Prepaid ei voida palauttaa takaisin. Se taitaa yksinkertaisesti lukea sielä ehdoissakin.

En jaksa aloittaa sen kummempaa selvittelyä, mulle on kuitu rakentumassa kuukauden kuluessa. Mutta siihen asti pitää kärvistellä mobiilin kanssa. Tuo kuuluvuuskartta on kyllä ihan naurettava, koko naapurustolla on pelkkiä ongelmia Soneran kanssa (tosin, ei ne muutkaan täällä toimi siis sen paremmin).

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Cellmapper ei kovinkaan paljon vaadi työtä mutta itse päätät mitä teet. Joka tapauksessa liikut varmasti Mäntyharjun alueella niin taustalla puhelimessa kun Cellmapperiä pitää käynnissä niin saat siitä tarpeeksi dataa. Autat sitten muitakin alueellasi asuvia jos mittaat Soneran esimerkiksi valmiiksi. Joku muu sitten vaikka toisia operaattoreita. 

Ruuvasin katolle vanhat 800 Mhz 18 dBi suunta-antennit ja kiipesin katolle iPadin kanssa. Sain haarukoitua DNA:n 800 Mhz tukarin suunnan (otin siis DNA:n prepaidin Såneran tilalle) ja nyt tällä pärjäilee kuidun tuloon saakka. Mielenkiintoista on, että 800 Mhz tukari onkin ihan päinvastaisessa suunnassa kuin keskustassa majailevat 1800 Mhz tukarit.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Yleensä 800 ja 1800 ei ole samassa tukiasemassa. Nyt kun tulee LTE-A:ta niin toki sitten voi olla. 


 


Mastojen sijainnit voi katsoa täältä: http://testi.jles.me/mastot/ niin on vähän hajua minnepäin antennia kääntelee. 

Vastaa