LTE-Solu Hylkii Valkeakoski,lintula 37630

  • 1 November 2016
  • 4 kommenttia
  • 8 katselukertaa

Hei ja huomenta päivää, Mitä mahtaa olla tapahtunut Valkeakoskella, Lintulan alueella mastollenne;

 

eNB ID 140797

Mobile Country Code 244

Mobile Network Code 91

Tracking Area Code 4110

 

Ja ennen kaikkea sen solulle;

 

Cell 21

Cell Identifier 36044053

System Subtype LTE PCI 172 (57/1)

Estimated Band Band 3 (DCS)

Estimated Frequency 1800 MHz (FDD)

Estimated Bandwidth 20 MHz

 

Asun noin puolenkilometrin päässä kyseisestä mastosta ja kyseinen solu osoittaa cellmappers.net tietokannan mukaan juuri oikeaan suuntaan tontille päin ja uskaltaisin väittää että näin on, vuoden verran toimittamanne 150mb lte yhteys on toiminut moitteetta loistavilla signaalin vaimennus arvoilla..



data on myös liikkunut oikeen jouhevasti ja ennen kaikkea tasaisesti läpi käyttöhistorian. varsinkin yöllä ooklan speedtestin viisarit hakkaavat väliin rajoittimia vasten (150/50). Valittamista ei juuri ole kuin fpspeli mielessä latencyn suhteen,verrattaen fyysisiinlinjoihin.

Su Ma yönä kuitenkin jotain tapahtui, masto on ilmeisesti räjähtänyt tai jotain (no ei kyllä se sielä seisoo edelleen hienosti, kävin kattomassa) kun yhteyttä siihen ei saada enään millään, ei lte-reitittimellä (huaviii e5186s-22a) saati puhelimella jossa siinäkin ollut saman aikaa soneran 4g liittymä täysillä signaalipalkeilla. 

Nyt lte liikenne on kulkenut siis puolitoista päivää alueen muista tolpista, väliin mistä milloinkin riippuen mitä taajuus aluetta pakottaa käyttämään.. lopputulos on se että linjan laatu romahti totuttuun nähden huomattavasti. sen verran pahasti että on viisaampi käyttää 3g:tä joka vielä sentään toimii ilmeisesti lähitolpasta, nopeudet ovat sillä suuremmat ja tasaisemmat.

LTE arvot ovat tällähetkellä ..

 

RSRP-110/RSSI -80/RSRQ -11/SINR -3

Tolppa on kaukana ja mapperin näyttämä peittoalue ei meinaakkaan ylettää tontille asti.
Speedtesti antaa soneran hki palvelimelta 15mb sisään ja 0.15mb ulos. 3g sentään antaa 21/3 tjsp.

Häiriökartta ei ole näyttänyt alueella mitään ongelmia, millekkään verkolle... mitä sitä nyt olen eilis aamusta asti silloin tällöin vakoillut..

missähän siis vika? perus jutut on kaikki koitettut, buuttailtu, resetoitu, ruksailtu ja raksailtu, ilman tulosta.

vikailmoituksen jätin puhelimitse, mäihällä käsitellään viikossa, jos menee seuloista teknisessätuessa läpi noilla tiedoilla mitäsaimme jätettyä. mene ja tiedä. Hyvin ilmeisesti kuitenkin on aikaa kirjoteilla palstalle tarinaa aikansa ratoksi ja ihmisten kiusaksi :D

 

 


4 kommenttia

Tervehdys! 

 

Oikeassa olet, tuo aluetta palveleva tukiasema ei tällä hetkellä liikenteessä ole. Vikatilanne vaivaa ja korjaustyöt sen osalta parhaillaan meneillään. Pyritään saamaan mahdollisimman pikaisesti kuntoon, niin tilanne normalisoituu taas!

 

Edit. 4G:n osalta tällä hetkellä häiriökarttaan onkin tieto ilmestynyt. Aiemmin aamulla se ei vielä siinä ollut, mutta nytpä näkyy.

no niimpä näkyy..

"Häiriö 2199370
Teemme huoltotöitä alueelle parantaaksemme palveluiden laatua, yhteysnopeuksia ja peittoalueita. Parannustöiden yhteydessä alueella saattaa ilmetä häiriöitä matkapuhelinverkon palveluissa. Pahoittelemme työn mahdollisesti aiheuttamia häiriöitä."

Hyvä homma että selvitellään, mahtaako muuten lte tekniikka mahdollistaa yksittäisten liittymien virhekorjauksien runklaamista? pystytäänkö tapauksissa joissa signaali tasojen voidaan todeta olevan hyvä "virheenkorjauksia" alentamaan, vaikka sitten kaistanleveyden kustannuksella? moisesta voisi olla vaikka valmis maksamaan, voisi olettaa sen olevan huomattavasti helpompaa ja halvempaa kun kuidun vetäminen tontille joka seisoo melkopaljaan peruskallion päällä.. 😕

@lamppumon2k kirjoitti:
no niimpä näkyy..

"Häiriö 2199370
Teemme huoltotöitä alueelle parantaaksemme palveluiden laatua, yhteysnopeuksia ja peittoalueita. Parannustöiden yhteydessä alueella saattaa ilmetä häiriöitä matkapuhelinverkon palveluissa. Pahoittelemme työn mahdollisesti aiheuttamia häiriöitä."

Hyvä homma että selvitellään, mahtaako muuten lte tekniikka mahdollistaa yksittäisten liittymien virhekorjauksien runklaamista? pystytäänkö tapauksissa joissa signaali tasojen voidaan todeta olevan hyvä "virheenkorjauksia" alentamaan, vaikka sitten kaistanleveyden kustannuksella? moisesta voisi olla vaikka valmis maksamaan, voisi olettaa sen olevan huomattavasti helpompaa ja halvempaa kun kuidun vetäminen tontille joka seisoo melkopaljaan peruskallion päällä.. =/

Hyvä kysymys! Tiedustelin tuota ja tällä hetkellä kyseisiä muutoksia ei ikävä kyllä pystytä tekemään, mutta jätin palautetta asiasta.

harmi, mahtaakohan jossain vaiheessa ilmestyvä lte-a tuoda vasteaikoihin merkittäviä parannuksia?

Vastaa