Tässä nyt ei selvinnyt, millainen on käyttöpaikkasi. Jos olet mäen päällä ja tuonne 2600MHz tukiasemaan on täysin esteetön näkymä eikä välissä muuta kuin ilmaa, niin kyllä jonkinlainen yhteys pitäisi syntyä. Itse olen testaillut 2100MHz LTE toimivuutta yli 20km matkalla, haasteeksi muodostui lähetyspuoli, kun ei puhelin meina millään jaksaa lähettää kyllin suurella teholla, jotta noin pitkän matkan päässä oleva tukiasema kuulisi sinut. Toimia voi, jos ei ole välissä kuin ilmaa ja käytössä joko hyvät sisäiset antennit tai kunnon logper-antennit tai paneeliantenni. En tuota mahdottomana pitäisi.
Olen myös testannut, että 2600MHz signaali kantaa jopa 45km, mutta siinä signaalinvoimakkuus on niin alhainen, ettei datayhteyttä enää syntynyt. Tämä tosin noin 90m meren pinnasta korkealla mäellä, jossa 30m korkea näkötorni.
En nyt myös suoraan muista, oliko juuri tuossa laitteessa jokin epäloogisuus taajuuslukituksen kanssa. Että laite ilmoittaisi Band 7 ja Band 3 (eli 2600 ja 1800) ristiin. Jossain verkkolaiteessa näin oli, keskustelu oli joko techbbs:sä tai Murossa.
Cellmapperista kurkkasin, niin tuo 2600MHz site, joka tuonne sinun suunnalle olisi kuulunut, on Espoon TV- ja radiomastosssa. Se on taatusti korkea, mutta mobiiliradiot ovat yleensä jossain max. 100m korkeudessa. Ja tuossa Espoossa taitaa olla varsinaisen radiomaston vieressä pienempi masto. En tiedä varmaksi, kun en ole paikallisia.
Loput on sitten verkon parametrisoinnista kiinni. Ymmärtääkseni verkko ei ota huomioon etäisyyttä (esimerkiksi LTE Timing Advance -arvoa) kun valitaan palvelevaa solua/taajuutta. Jos tietyt ehdot täyttyvät, käynnistyy handover, eli päätelaite vaihtaa taajuusaluetta. Yleensä tämä vaatii, että jokin toinen taajuusalue kuuluu voimakaammin tai verkon parametrisoinnissa on määritetty, että jos kuuluvuustaso x ylittyy, niin vaihdetaan taajuuteen y. Eri asia on sitten, jos tukiasemakontrolleri "ohjaa" päätelaitteesi tuonne toiseen taajuuteen.
Saako tuosta päätelaitteesta irti mitään signaaliarvoja (RSRP, SINR, RSRQ, RSSI? Nyt esimerkiksi, tai solutunnus.
Cellmapper on parhaimmillaan erittäin tarkka, erityisesti alueilla, jossa on mäpätty reilusti tai tukiasemaverkko on harva tai on helposti pääteltävissä, missä tukiasemat ovat. Cellmapper on huomattavasti tarkempi, kuin mikään Opensignal, jossa edes tukiasematunnukset eivät ole todellisuuteen perustuvia. Cellmapperissa esitettävät ovat yksi yhteen operaattoreiden käytössä oleviin. Niitä kutsutaan termillä eNB ID tai site ID.