peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
52022 Jäsentä
150147 Kirjoitusta
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ

Langattomaan vaihto, kannattaako?Highlighted
Uusi jäsen
Rekisteröitynyt: ‎13-03-2018
Kirjoituksia: 1
1/4

Langattomaan vaihto, kannattaako?

Tällä hetkellä käytössä Elisan kiinteä laajakaista, tulee ns. puhelinpistokkeesta (eli se 3-ronkkainen töpseli). Maksan nopeudesta 50/10, kun todellinen nopeus on 25/0,3 .

 

Olenpa tässä miettinyt vaihtoa Telian langattomaan verkkoon, mutta ensin haluaisin jonkinlaisen arvauksen että minkälaista maksiminopeutta tänne lokaatioon saisi? Voiko tätä esim verrata siihen että puhelimen 4g -yhteydellä tulee suurin piirtein 30 alas ja 10 ylös, eli erikseen hankittu langaton verkko vastaisi myös näitä nopeuksia?

0 tykkäystä
3 vastausta
SIM-guru
SIM-guru
Rekisteröitynyt: ‎21-02-2015
Kirjoituksia: 1 318
2/4

Vs: Langattomaan vaihto, kannattaako?

Kannattaako vaihto riippuu vähän siitä mikä tilanne todellisuudessa on, eli tosiasiallisessa käyttötilanteessa. Esim https://www.cellmapper.net/map tuolla voit tutkia kuuluvuustietoja alueellasi eri operaattorien välillä, mutta vain testaaminen omassa paikassa antaa luotettavimman tuloksen.

 

Suosittelen hankkimaan esim. r-kioskilta Telian prepaid liittymän ja testaamaan nopeuksia sillä vähintään kahden viikon ajan eri kellonaikoina ja eri päivinä. Näin saat hyvän käsityksen verkon toiminnasta omassa käyttöpaikassasi. Jos olet tyytyväinen, voit irtisanoa Elisan ja hankkia Telian laskutettavan mobiililaajakaistan.

Kaikki oikeudet pidätetään
All rights reserved
Vakiokalustoa*
Rekisteröitynyt: ‎22-08-2015
Kirjoituksia: 213
3/4

Vs: Langattomaan vaihto, kannattaako?

Tuo saamasi nopeus ei täytä liittymäsi ehtoja. Oletko tehnyt ylipäätänsä Elisallle vikailmoitusta? Entä oletko testannut sekä wlan-yhteydellä että verkkopiuhalla, tuleeko sama nopeus molemmilla?

Oletko resetoinut modeemia?

 

Mobiilissahan maksat Telian tapauksessa 10 Mbit/s alarajasta, loppu on sitten kaupan päälle. 

0 tykkäystä
Telialainen
Telialainen
Rekisteröitynyt: ‎26-02-2018
Kirjoituksia: 17
4/4

Vs: Langattomaan vaihto, kannattaako?

Hei @janhenkat

 

Mikäli mietit vaihtoa 4g:n kautta toimivaan yhteyteen suurin kysymys lienee se että mihin käytät nettiä. Kiinteä yhteys on aina parempi kun puhutaan vasteajoista mitkä ovat tärkeitä esim. pelaamisessa. Muuten 4g:n yli Telialta on alueesta riippuen saatavilla joko Yhteysmukaan liittymä tai sitten Yhteys kotiin - molemmissa tuetaan 100mbit/s maksiminopeutta mikä on suoraan verrannollinen minkälainen tukiasema sun kodin lähellä on ja minkälaisen 4g:n signaalin saat kotiisi. Asiakaspalvelusta pystyt varmistamaan lähimpien tukiasemien sijainnit ilmansuunnallisesti ja millä etäisyydellä sekä mitä taajuttaa kyseinen tolppa käyttää. Tällä tavoin voit saada realistisen kuvan miten 4g:n yli yhteys kotonasi toimii. Puhelimesi 30-10mbit/s antaa jo osviittaa siihen että signaali on hyvä sekä toimii 4g:ssä.  

Lisäksi voisit katsoa että minkälainen saatavuus sun osoitteeseen Telialta on: https://www.telia.fi/kauppa/kodin-netti/netti-kotiin

Tuo yhteys Elisalta on varmaankin VDSL2 yhteys joka tulee kuparia pitkin puhelinpistokkeen kautta. Suurin ero siis VDSL2:n ja 4g:n välillä on vain vasteajat - nopeus luokka on joko sama tai hitusen parempi riippuen yllämainituista tekijöistä, parhaiten selviää testaamalla - sekä käyttämällä 4g-reititintä missä olisi oma antenni. 

Most people spend more time and energy going around problems than in trying to solve them.