Luurin mobiilinetin jako läppärille


Hei!

Tilanne on tämä:

 

Jaan langattomasti älyluurista 4g nettiä Telian XL-paketista läppärille.

 

Saako android luurista (Samsung Note 3) jaettua nettiä usb - piuha kytkettynä eli ei wlanina, joka kuluttaa enemmän akkuvirtaa?

 

Jos olisi ns. multi-sim voisiko sille olla nettitikku ja luurin akkua ei tarvitsi kuluttaa langattoman netin jakamiseen.

 

Paljonko toinen saman puhelinnumeron ja siinä olevan mobiilinetin sim-kortti maksaisi?

 

Kiitos!


6 kommenttia

Moro @mitenmodeemiauki!


 


Ko. luurista pitäisi pystyä kyllä yhteys jakamaan myös USB:lla. En löytänyt tähän suoraa ohjetta tai reittiä mitä kautta löytyy Note 3:sta, mutta Asetukset alta pitäisi löytyä varmaankin "Yhteydet" ja sieltä puolestaan "Mobiilitukiasema ja yhteyden jako" tai vastaava. Ja sieltä sitten USB-yhteys. Tällä reitillä löytyi siis Galaxy S8:n alta. :smileyhappy:

Multi-SIM liittymää ei suositella yleensä pelkkään nettikäyttöön. Kannattaa valita mieluummin sitten ihan puhdas, täältä löytyy päteviä vaihtoehtoja mobiilinetti-liittymä http://bit.ly/2pKS8Ye. :smileyhappy:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Multi simissä tulee ongelmia, jos toisessa laitteessa (kakkosliittymä nettitikussa) on 4G lte lukko ja laite ei voi hälyyttäää saapuvaa puhelua. Jos taas on Huawei B525 ja siihen kiinni perinteinen lankapuhelin, toiminnee se kohtuu ongelmitta. Soittaakkin sillä voi kuten puhelimella konsanaan.

Hei! 🙂 Kiitos vastauksestasi! Kohdasta tosiaan löytyi Usb-vahtoehto! Sitä en ole vielä testannut mutta testaan!

 

Sikäli jännä että laitteen myynyt firma väitti että netin jakaminen onnistuu vain langattomasti, mutta myyjät valitettavan usein eivät oikeasti syvällisemmin tunne laitteita vaikka vastaus kyllä tulee kuin "apteekinhyllyltä". Monesti se vaan on väärä vastaus. :D

Kiitos vastauksestasi! 🙂 Aivan uutta tietoa minulle tuollainen lukko!

Onkohan lukottomia 4G tikkuja olemassa?

 

Lankapuhelinta ei enää ole joten toinen vaihtoehto vaatisi enemmän hankintoja. Mutta hyvä tieto ja idea! Voi olla vinkkinä myös jollekulle toiselle.

 

Kiitos! :)

 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

@mitenmodeemiauki kirjoitti:

Kiitos vastauksestasi! 🙂 Aivan uutta tietoa minulle tuollainen lukko!


Onkohan lukottomia 4G tikkuja olemassa?


 


Lankapuhelinta ei enää ole joten toinen vaihtoehto vaatisi enemmän hankintoja. Mutta hyvä tieto ja idea! Voi olla vinkkinä myös jollekulle toiselle.


 


Kiitos! :)


 




4G lukolla tarkoitetaan laitteen lukitsemista 4G:lle vain yhteystyyppinä. Tämä tehdään ihan itse asetuksissa. MultiSIMissä tämä aiheuttaa virheitä että puhelut ei yhdisty jos puhelin on 4G verkossa sillä VoLTE:a ei vielä ole Telialla käytössä. 


 


Kuten suositus on niin eillinen mobiililaajakaistaliittymä kannattaa ottaa pitkäaikaisempaan käyttöön ja sitten ihan kunnon mobiililaajakaistareititinkin kotiin. Tollaiset 4G-tikut / mokkulat ylikuumenevat helposti ja eivät pysty yhtä tehokkaasti palvelemaan käyttöä kuten kunnon 4G reitittimet. 

Kiitos vastauksestasi! :)

 

Tämänhetkiseen käyttöön nyt yksi liittymä ok.

 

Keksin sellaisen vaihtoehdon, että luurin voikin liittää läppäriin myös mikroUsb-3 johdolla ja käyttää nettiä luurin jakamana siten. Joten erillinen tikku ei olekaan tarpeen.

 

Nopeus taitaa olla hieman suurempi luurista läppäriin yhdistetyn mikrousb3-johdon kautta kuin wlanina, vaikka luuri olisi pöydällä aivan vieressä.

 

Virran lataamisen kannalta hitaampi, joten jos akku luurissa alkaa olla tyhjenemässä, on parempi laittaa usb-3 laturiin virtaa lataamaan ja silloin käyttää wlania. 

 

Nopeus on kyllä nyt ensimmäisenä liittymän aukiolopäivänä ollut wlanina loistava. 56-96 Mt/sek. :)

Vastaa