Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
RaasuUkko
Kommentaattori
  • 5 custom-general.kudos
  • 30 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Mietteitä 4G:n päivittämisestä 5G:en

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Alkuvuodesta tuli siirrettyä puhelinliittymät Telialle, kun oli hyvä tarjous (4G 150M). Kokemukset ovat olleet vaihtelevia, sentään nopeus on noussut sieltä 7 Mbpstä jo neljäänkymppiin. Kesän lopulla tuli syy luurin vaihtoon ja kauppoja tehtäessä Telian myymälässä tehtiin "lyömätön" tarjous 5G 200M-liittymästä, ei tullut kauppoja sillä olisin menettänyt vaihtarin alennuksen ja saanut sian säkissä. Mikään kuuluvuuskartan näkymä kun ei kerro todellista tilannetta siinä omassa käyttöpaikassa. Toki olisin voinut ottaa riskin, jos Telia olisi 5G-liittymään suonut keskenolevan alennuksen, mutta ei. Kun 5G-peittoa ei voi todeta edullisesti edes Prepaid-liittymällä, niin 4G-käyttö saa jatkua edun päättymiseen asti.

 

Edit SannaMKoo: Otsikkoa hieman tarkennettu

11 vastausta
KaPetri
Telialainen
Telialainen
  • 113 custom-general.kudos
  • 633 custom-general.replies
  • 54 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@AsiakasY  kirjoitti:

Telia taas lähestyi myöhään lauantai-illalla tekstarilla, koskien kuuluvuuspalautetta ja verkon parannusta. Ensimmäistä viestiä en noteerannut, kun siinä puhuttiin 4G 700MHz parannuksesta ja on yleisesti tiedossa, että tähän liittyy Telialla bugi. Toisessa viestissä sitten puhuttiinkin jo 4G 2100MHz. Nyt alkoikin kiinnostamaan, että mihin päin Vaasaa ollaan pykäämässä 4G 700/2100 tukiasemaa. Voihan se edelleekin olla toiselle puolelle kaupunkia. Miksi muuten tuoda 4G 700MHz, eikö kannattaisi suoraan siirtyä 5G 700 MHz puolelle?


Pystyisitkö tarkentamaan mitä postinumeroa on käytetty kuuluvuuspalautteen kirjaamisessa tai mikä on kuuluvuuspalautteen tunniste.

 

Yleisesti katselin verkkoon tehtyjä parannuksia ja suunnitelmia. Syyskuun aikana Vaasassa on otettu uusi tukiasema käyttöön Kuulankadun lähellä, tuosta tukiasemasta näyttää löytyvän 5G 700MHz ja 3500Mhz sekä 4G 2100MHz.

 

Alueelle on tulossa tämän vuoden aikana vielä uusi tukiasema jos aikataulu vain pitää. Tukiasema nousee Levoninkadun lähelle. Tuostakin tukiasemasta tulee löytymään lähes kaikki mahdolliset taajuudet 4G osalta + 5G-taajuudet. 

AsiakasY
Vakiokalustoa ☆☆
  • 110 custom-general.kudos
  • 452 custom-general.replies
  • 3 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Eli teillä on vieläkin bugi tuossa järjestelmässä. Nuo kumpikin on tavalaan lähellä, mutta sen verran etäällä että mitään apua ei noista ole. Elisalla täytyy siis jatkaa, kunhan saisivat CA-ongelman ratkaistua