Millä liittymällä 450Mbit/s nopeuksiin?


Yhteisverkon alueella on taajamissa mahdollisuus jopa 450Mbit/s nopeuksiin cat9 laitteilla. Mutta mikä liittymä tukee kyseistä nopeutta?

10 kommenttia

Soneralla taitaa olla tällä hetkellä nopein mobiililaajakaista 300 Mbit/s

Näin näyttäisi olevan. Mietin vain että onko noihin nopeuksiin edes teoriassa mahdollista päästä, jos moista liittymää ei edes ole tarjolla?
Hyvä kysymys. Siihen en osaa sanoa oikein mitään, kun itselläni on tuo 150mbit/s mutta kuitenkin 4G verkossa nopeus on n.20Mbit/s. Riippuu varmaan itse päälaitteesta ja tukiaseman käyttäjämäärästä.

Mutta voihan olla, että viimeistään päästään korkeisiin lukemiin kun 5G tulee yleistymään. 🙂
Niin, voihan se olla että verkkoa rakennetaan etuajassa, ja liittymät tulevat perässä. Kohta tulee varmaan myyntiin 450M liittymä hintaan 69e/kk..
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Taitaapi että liittymätyypit ovat joilla pääsee tohon ehkä Aito 4G Max (ei enään uusmyynnissä) ja Sopiva L ja XL... Ainakin näillä ei limitit oikeesti oo 150Mbps mutta totuus on että turha unelsia 450Mbps nopeuksista jaetussa verkossa.


 


Itse ajanut Sopiva XL liittymää jopa 226Mbps että voi yrittää nopeampaa jos saa. Täytyy toki olla sellainen päätelaite joka siis tulee olla CAT9 tasoinen. 


 


Lisäksi ei tarkkaa ole tietoa CAT9 tukiasemien sijainneista vaikka kyllä arvauksia on. Cellmapperin kartta on ainoa tällä hetkellä tietääkseni joka kokeellisesti tukee tämän tunnistamista. Toimivuus toki rajoittuu Samsungin uusimpiin lippulaivoihin, S6 alkaen jolla voidaan tallentaa LTE-A:ta kartalle.


 


---


 


Eiköhän parempi ettei vain myydä pelkästään 5-450Mbps liittymiä etttei vaan tuu kasa valituksia kun ei voi päästä 450Mbps... ja kun tukiasemia niin vähän...

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Itse olen ajanut Sopiva XL:ää Cat6 verkossa, Hyvinkään lentokentän liepeillä jopa 280Mbps Download-nopeudella. Tosin useamman testin keskiarvo oli n. 230Mbps tasolla. Tuolla B3 ja B7 taajuusalueet käytössä. Eihän tuo ole kuin 150Mbps mainostettu, mutta ainakaan nyt ei ole leikkuri päällä.


 

Yrityspuolellahan tätä ongelmaa ei ole koska siellä myydään ihan aidosti liittymiä jotka toimivat verkon maksiminopeudella. Mutta kuluttajapuolella joutuu vain arvailemaan mitkä liittymät ovat rajoittamattomia, nopeuden suhteen. Eipä tuota taida muuten saada selville kuin kokeilemalla..
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@jannyman kirjoitti:
Yrityspuolellahan tätä ongelmaa ei ole koska siellä myydään ihan aidosti liittymiä jotka toimivat verkon maksiminopeudella. Mutta kuluttajapuolella joutuu vain arvailemaan mitkä liittymät ovat rajoittamattomia, nopeuden suhteen. Eipä tuota taida muuten saada selville kuin kokeilemalla..

Yep, vähän näin on. Kuitenkin kaikki liittymät pitäisivät hyötyä LTE-A (Carrier Aggregationista), sillä sitten hitaammalla nopeusprofiililla hyödynnetään kuitenkin suurempia resursseja. Yksi tapa tunnistaa, minkä tasoinen LTE-A tukari on, on tarkistaa vähintään Cat9 -tasoisella Samsungin puhelimella, mitä se ilmoittaa Service Modessa. LTE-A:n tunnistaa 4G+ -symbolista, ja sitten tuolla Service Modessa listautuu käytettävän verkon tiedot. Alla olevan screenshotin tapaan. Tuossa kuitenkin Cat6 -tukari. DNA, Hyvinkäällä Gasumin pihalla olevassa mastossa. Signaali surkea, kun olin aika kaukana tolpasta. Muistaakseni sain sitten lähempänä, paremassa kentässä yli 200Mbps nopeuksia, kun teoreettinen maksimi tolla yhdistelmällä on 225Mbps.


 


Tosissaan, ihan hyvä, ettei tuota maksiminopeutta mainospuheissa nostella. Sekottaa vaan entisestään käyttäjiä, kun murto-osa käyttäjistä kuitenkin edes pääsee lähelle tuota teoreettista maksimia... jota harmillisen usein käytetään myyntiargumenttina. Myyjä unohtaa mainita vaihteluvälin ja sitten jälkeenpäin ihmetellään, kun ei tullutkaan sitä 450Mbps, vaan 6Mbps joka kuitenkin vaihteluvälissä...


 



 


 


 

Voisiko tuo netin nopeuden rajoitus olla taajuuskohtainen, kun 4g+ käyttää kahta eri taajuutta samanaikaisesti? Tällähetkellä oma Sopiva XL (rajoitettu 150Mbps, 20gb/kk) antaa 270/45 Mbps nopeudet ja mietin, että jos vaihdan liittymän Rajaton 4g maxiin (rajoitettu 100Mbps, rajaton), niin tällä logiikalla voisin saavuttaa sillä 200Mbps nopeudet 4g+ verkossa?

 

Harmittaa usein, kun kännykän netissä olisi puhtia ladata isommat tiedostot huomattavasti nopeammin kuin 50Mbps laajakaistalla, mutta on tuo 20gb käyttökatto :)

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Sopiva L ja XL nopeutta ei ole teknillisesti rajoittu ja Rajaton 4G Max pitäisi vastata Sopiva L+ liittymää. Liikkuvissa laajakaistoissa nämä nopeusrajoitukset ovat käytössä. 


 


Voit aina päivittää mobiililaajakaistasi nopeuden myös.

Vastaa