Minnepäin kannattaisi suunnatta antennit?

  • 24 June 2015
  • 2 kommenttia
  • 12 katselukertaa

Hei,

 

minnepäin kannattaisi suunnatta antennit?

Eli elelen Porvoon Jakarissa (07320) ja missäpäin on lähin Soneran LTE masto? Nykyisin on suunnattu Ilolaan päin 800MHz (Cellmapper ilmoittaa cell141499) ja tikku ilmoittaa "96% -53dBm" mutta download/upload ovat ainoastaan 5/20 (liittymä 150/?). Onko kyseessä liikaa käyttäjiä vai onko LTE muuten  vaan pasXa maalla? 

Olisi kiva jos jostain saisi ohjeet mihin suunnata antennia (2kpl Poynting LPDA-A0092 11dBi).

 

Kiitos!


2 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Tämä tukiasema näyttäisi olevan 800Mhz verkon tukiasema. Korjasin hieman sijaintia oikeaan kohtaan...

 

 

Ja kuten tossa näet niin se kantaa aika pitkälle. 800Mhz verkossa nopeus on teoriassa maksimissaan 75Mbps, eli käytännössä 50Mbps maksiminopeus. Tätä varmaan ei kerrottu kun ostit liittymän -> Ei tätä edes mainita Soneran kuuluvuuskartassa, tässä Cellmapperissä näkyy 800Mhz ja 1800Mhz verkot erikseen. 

 

800Mhz verkon pienen kaistanleveyden takia tukkeutuu helposti ja nopeudet voivat juurikin olla tota luokkaa. Tuo vaikuttaa oikeastaan siltä.

 

Tässä on mastojen sijainti alueella... Cellmapper auttaa ja olet tehnyt hyvää työtä...

 

 

 

Kunniamerkki +10

Tässä jälleen osoitus 4G:n "hyvyydestä"!

Etenkin koskien tuota 800MHz:n LTE-verkkoa. Juuri niistä kokemuksista, joista itse kirjoitin taas jälleen kerran pari päivää tuonne toiseen ketjuun.

 

Signaalin tasohan on aivan loistava, aivan kuten prosenttiluvustakin käy ilmi. Käytettäessä vielä erillistä suunta-antennia, ei pitäisi laadussakaan olla valitamista. Lisäksi tuo lataus- ja lähetysnopeudet kertovat lähes kaiken. Runsaasti käyttäjiä, jolloin pääsääntöiseti tuo lataus hidastuu, koska sitähän "normikäyttäjät" eniten kuormittavat.

 

Niin kauan, kun tukiasemaverkkoa ei tihennetä 4G:n osalta, ei tähän ole tulossa parannusta. 

Sanoisinpa, että saattaa useimminkin olla nopeammat nopeudet kääntyneet 3G-verkon puolelle, joten kannattaa kokeilla pakottaa puhelin/mokkula sinne.

Vastaa