Mobiilidatan toimivuus metrossa Rautatieasema–Vuosaari

  • 24 September 2019
  • 6 kommenttia
  • 33 katselukertaa

Toimiiko muilla metrossa mobiilidata nykyisin välillä Rautatieasema–Vuosaari? Ei yhteys (Telia) koskaan ole moitteetta tällä matkalla toiminut, etenkään Itäkeskuksen ja Puotilan välissä, mutta nykyään yhteys on suurimman osan ajasta kokonaan poikki koko matkalta. Vain satunnaisia hetkiä välillä hitaasti ja epämääräisesti netti saattaa toimia. Olen seurannut vaikuttaako se, että monella on kännykkä vaunussa auki. Kyllä se vaikuttaa, mutta netti katkeilee silti koko ajan pitkiksi ajoiksi, vaikka olisi vähänkin porukkaa metrossa.

 

Puhelimeni on iPhone 6. Mobiilidata vaihtelee 4G, 3G ja E välillä. Suurimman osan ajasta taitaa olla 3G. Kentät vaihtelee minimistä maksimiin. Mutta kentät eivät korreloi sen kanssa, onko netti käytännössä poikki vai ei (jolloin selain sanoo No internet).

 

On ensisijaisen tärkeää, että voisi tehdä töitä metrossa, ja tämä on mahdotonta, kun netti ei toimi.


6 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +9

rastilan tunnelissa ei toimi mikään operaattori, kallion sisässä kun on. samoiten itäkeskus-puotila välinen tunneli. asemilla pääsääntoisesti toimii. kaisaniemen ja hakaniemen väli sekin syvällä kalliossa ja taitaa olla osittain veden alla. asun itse meri-rastilassa ja tämä on ihan itse koettua.

ei mitään mutu tietoa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +14

Hei, metro on tosiaan harvinaisen haasteellinen paikka rakentaa verkkoa. Pitkä kapea reitti maan alla jossa nopeasti liikkuva vaunu jossa useita käyttäjiä. Verkon aktiivitoistimilla ja uuden verkon rakentamisella tuota saadaan kuitenkin parannettua.

 

Selvitys on vielä kesken meillä. Toivottavasti piakkoin saadaan anettua vastausta miten ja millä aikataululla toimivuutta voidaan parantaa metrossa. Tähän ketjuun vastaillaan kun vastauksia suunnittelusta saadaan.

 

Toivoisin että laittaisitte mahdollisimman tarkkoja esimerkkejä missä verkko ei toimi. Esim asemalta B-->C välisenä matkana ei ollenkaan löydy verkkoa, tai D--->E 4G/3G-verkko löytyy mutta data ei kulje.

Oletteko huomanneet muutosta huonompaan? Itse olen huomannut selvän muutoksen huonompaan viimeisen noin 6 kk aikana. Mielestäni aiemmin oli myös enemmän 4G kyseisellä matkalla ja E ei tainnut tulla koskaan. Nyt 3G ja E (ilmeisesti sama kuin GPRS) ovat tavallisia. Myös tilanteessa, jossa on suora näköyhteys esim. taivaaseen.

 

Onko tietoa mitä operaattorille maksaisi tukiaseman laittaminen tunnelin sisään kriittisiin kohtiin? Mielestäni saisi kyllä metrossa aina toimia netti pääkaupunkiseudulla. En tiedä onko se jonkinlaista syrjintää sitä kohtaan, kun VR:n kansallisilla reiteillä ei myöskään toimi mobiilidata, mutta mielestäni moni tekee töitä metrossa työaikaan, joten kansantaloudellisesti hyvä asia, että mobiilidata toimii.

Voin lähettää nettiselailusta käyttökokemuksia, mutta voin hyvin myös ajaa jotakin testisoftaa. Mikä olisi hyvä testisofta, joka olisi päällä koko matkan ja piirtäisi graafia (tms. statistiikkaa)?

Tässä on nyt yhdessä muodossa testi väliltä Helsingin Yliopisto -> Vuosaari (metro 21.10.2019 klo 07:55-08:16).

 

https://drive.google.com/file/d/1NeOCI2GeGW7qMAyydYGSs3Z6IQOG6TaZ/view?usp=sharing

 

Kyseessä on jatkuva pingaus google.com:iin eli se periaatteessa näyttää 1 tai 5 sekunnin välein toimiko yhteys vai ei. Rivi ilmestyy aina 1" välein, jos toimii, 5" välein, jos ei toimi. Ja tuossa on 442 kpl toimi ja 164 kpl ei toiminut eli yhteensä 21 minuuttia eli täsmää matkan kestoon. Käytännössä siis ~7 minuuttia matkasta google.com toimi ja ~14 minuuttia matkasta ei ollut mitään mobiilidataa. Myös se osuus, joka toimi, saattoi olla äärettömän hidas. Ei pysty tekemään töitä, kun sekään ei toimi kovin hyvin, että asiat latautuisivat sitten kun netti alkaa taas toimimaan. Esim. webbisivu pitää useimmiten manuaalisesti refreshata sitten kun yhteys taas palaa. Eli suurin osa matkasta on pelkkää refreshaamista ja sitten matka päättyy ilman, että mitään sai aikaan.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +14

Kiitosta! Kirjailin antamillasi tiedoilla kuuluvuuspalautteen verkonsuunnitteluun. Toivotaan että saataisiin sinnekkin parannusta mahdollisimman pian.

Vastaa