Mobiiliyhteys surkea Keravan Lehmuskadulla


Muutama vuosi sitten 3g toimi Keravan Lehmuskadulla hyvin. Nyt on sekä 3G että 4G todella surkeita. Välillä ei toimi ollenkaan välillä hyvin hitaasti.

Äidin mokkulaan on nyt laitettu 1,5 metrin usb-jatkojohto, jolla mokkula on ikkunakahvassa. Läppärin usb reiässä ei toimi ollenkaan. Minun kännykän Telia 4G on sama juttu. Toimii välillä surkeasti ja välillä ei ollenkaan. Tuttavani kännykällä Telia liittymällä sama juttu.

On kokeiltu kaikissa eri huoneissa, eikä parane. Hidastuminen alkoi joskus viime vuonna, en muista tarkkaan.

Eli monella laitteella testattu monen kukauden aikana, eikä toimi. Laitevika ei ole kyseessä.

Ostin R-kiskalta Elisan ja DNA:n prepaid 4G-liittymät. Molemmat toimivat todella vauhdikkaasti, kuten pitääkin. Meinaako Telia tehdä asialle jotain? Lehmuskatu 12 ei Telia toimi. Ei myöskään pihalla.


6 kommenttia

Hei @kaihakki1000 ja tervetuloa yhteisöön!

 

Jos ongelma on pikkuhiljaa mennyt huonommaksi, on häiriön alkuperä todennäköisesti ympäristössä johtuva. Onko alueelle mahdollisesti rakennettu uusia rakennuksia esim. etelä / pohjoispuolelle tätä osoitetta? Isot rakennukset heikentävät oleellisesti signaalin kulkua ilmassa. Myös rakennusten purusta voi aiheutua ongelmia esimerkiksi jos tukiasemat ovat olleet sijoitettuna puretun rakennuksen katolla ja ne on jouduttu sijoittamaan uudelleen eri kohteeseen.

 

Lehmuskadulle on kuitenkin tulossa uusi tukiasema todennäköisesti näistä ylläjohtuvista syistä. Tukiasema on tarkoitus ottaa käyttöön nyt kesän aikana, jonkun verran työt ovat viivästyneet kuiturakentamisen vuoksi mutta itse kuitenkin tämän tilanteessasi katsoisin miten se vaikuttaa tilanteeseen tulevaisuudessa :)

HUomasin Telian häiriöuutisista, että Keravan Marttilan tukisasema on keväällä purettu vuokrasopimuksen päättymisen vuoksi ja että uusi on rakenteilla ja valmistuu kesäkuun loppuun mennessä.

Eli asia on ok. Odotellaan.

Nyt on jo elokuun 5. päivä, eikä vieläkään toimi mobiiliyhteys kunnolla Lehmuskadulla. Parhaimmillaan nopeustesti antaa n. 0,3 Mb vauhtia. Otin kesäkuussa äidilleni Elisan prepaidin, johon tänään taas ostin aikaa lisää.

Kummallista touhua Telialta. Viime keväästä lähtien takkuillu ja on luvattu uusi tukiasema puretun paikalle. Mutta ei vaan kuulu.

 

Telian pitäisi maksaa takaisin kuukausimaksut tältä ajalta, jolta yhteys ei toimi.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

@kaihakki1000Tukiaseman rakentaminen ei tapahdu ihan hetkessä ja tällä hetkellä alustava aikataulu olisi sellainen, että parannus tulee kahden viikon sisään. Uuden tukiaseman tuleminen alueelle parantaa kokonaisvaltaisesti mobiiliverkon yhteyksiä.

Kävin eilen Lehmuskadulla Keravalla. Ei vaan toimi Telian nettiyhteys. Kyllä on luvattoman huonoa asiakaspalvelua.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

@kaihakki1000  Parannuksien kanssa voi tulla muutoksia aikatauluissa ja niin on tässäkin tullut. Ei kuitenkaan heitä alustavan arvion mukaan kovinkaan suuresti, mutta syyskuun ensimmäisen viikon jälkeen kyseinen parannus pitäisi olla toiminnassa.

 

Siellä on ollut tosi iso projekti tämän kanssa ja yleensä se on +2 vkoa lisää aikaa alustavaan arviointiin, milloin parannus tulee - niin näemmä tässäkin. Mutta on se parannus sieltä tuloillaan kovaa vauhtia kuitenkin.

Vastaa