Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Kysymysy
Uusi jäsen
  • 0 custom-general.kudos
  • 1 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Mummolle iLuuri

Tarkoituksenani olis antaa mummolle vanha iPhone 6s. Mummolla ei ole ollut aikaisemmin älypuhelinta, vaan vanhanmallinen simpukka- tms. puhelin. Mummo on suostunut nyt ottamaan kokeeksi älypuhelimen, jos yhteydenpito olisi siten helpompaa.

Liittymähän pitää mummolle vaihtaa, mutta saako myymälästä (Iso Omena?) heti mukaan ko. puhelimeen tarkoitetun sim-kortin? Pystyykö mahdollisesti nykyisen puhelimen tiedot (yhteystiedot, kuvat tms.) siirtämään iPhone 6s puhelimeen?

Kiitoksia vastauksesta näin etukäteen!

1 vastaus
kiisseli67
Telia 5G lähettiläs 2021
  • 2414 custom-general.kudos
  • 3722 custom-general.replies
  • 333 custom-general.solutions

Hei @Kysymysy ja tervetuloa Telian yhteisöön!

 

Jos mummolla on ennestään Telian liittymä ja numeroa ei tarvitse vaihtaa operaattorilta toiselle, niin pitäisi saada uusi sim-kortti mukaan liikkeestä. Jos itse aktivoi sim-kortin niin silloin sen saa jopa maksutta.

Kannattaa olla mummolla myös henkilöllisyystodistus mukana, jos liittymään tehdään muutoksia liikkeessä. Liikkeessä voidaan myös kopioida yhteystietoja ja varmaan niitä kuviakin maksua vastaan.

Jos haluaa itse tehdä niin :

Telian sim-kortit ovat trio-sim-kortteja eli niistä löytyy kaikki 3 kokoa. Todennäköisesti nykyinen sim-kortti on standardi kokoinen ja iPhone 6S puhelimessa nano kokoinen eli pienin.

Yhteystiedot kannattaa tallentaa vanhaan puhelimeen talteen ja kun uusi sim-kortti on aktivoitu niin laittaa sen normikokoisena siihen ja siirtää yhteystiedot uudelle sim-kortille.

Sitten sim-kortista irrotetaan pienempi sim-kortti koko iPhoneen. Kortin sovitteet kannattaa pitää tallessa.

Kuvat vanhasta puhelimesta voi siirtää tietokoneelle ja vaikka jonkun pilvipalvelun kautta iPhoneen. Itsellä on esim. Google kuvat käytössä ja sen apin voi ladata myös iPhoneen, jolloin pilvipalveluun (Google kuvat) ladatut kuvat saa näkymään missä tahansa laitteessa johon voi kirjautua Google kuviin.

#koskamävoin
Stupid is as stupid does - Forrest Gump