Mystinen 3G-yhteys

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 8 katselukertaa

  • Anonymous
  • 0 kommenttia
Riihimäen alueella; käytän puhelimessani paljon nettiä ja liittymä on Surffilauta 4G, mutta 3G on erikoinen. Puhelin on Sony Xperia Z1. Eli 3G-yhteys on päällä ja puhelimen yläpalkissa jopa näkyy että data liikkuu ylös ja alas. Todellisuudessa näin ei ole, netti takkuaa ja mikään ei lataudu. 4G toimii ja H+ alaspäin kaikki myös. 4G-verkossa surffailu on nopeaa ja H+ auttaa lyhyemmissä yhteyksissä. Suurella alueella on kuitenkin käytössä 3G ja puhelinhan etsii parhaan signaalin, eli tässä tapauksessa huonoimman, joka on 3G. Joskus asetankin puhelimen käyttämään vain GSM-verkkoa, että selaus sujuisi edes jotenkin. Liittymälle on tehty resetointi Soneran päästä ja 3G ei oikeastaan, ainakaan omassa puhelimessani, toimi missään. Onko verkolla vain kova kuormitus vai mikä on?

3 kommenttia

Hei JuusoS!

Kiitos viestistäsi. Onkohan kuvaamaasi ongelmaa ollut aina vai onko ongelma alkanut äskettäin? Saattaa olla, että joissakin Riihimäen aluetta palvelevissa tukiasemissa ilmenee häiriöitä 3G-verkossa. Tiedossa olevat häiriötilanteet pyritään saamaan korjatuksi mahdollisimman pikaisesti.

Mikäli kuvaamasi ongelma ei poistu lähipäivien aikana, voit tehdä asiasta vikailmoituksen Sonera Omien Sivujen kautta osoitteessa:

https://www4.sonera.fi/Kirjaudu/?someid=3417

Sisäänkirjautumisen/rekisteröitymisen jälkeen valitset oikean liittymän ja tämän jälkeen kohdan Tee vikailmoitus. Vikailmoituksesta on hyvä ilmetä tarkka viankuvaus, 3-5 kappaletta tarkkoja ajankohtia (päivämäärä ja kellonaika) sekä osoite tai osoitteet, joissa ongelmat ilmenevät.
Selvä, tutkin asiaa. Vikaa on ollut syyskuun alusta lähtien, huomasin tapauksen kun muutin alueelle. Mielestäni ongelma on nykyään hieman pahempi kuin aiemmin.
Hei JuusoS!

Asia on tosiaan syytä tutkia, koska myös 3G-verkon tulee toimia normaalisti. Seuraile tilannetta ja kirjaa ylös muutama tarkka esimerkki. Mikäli ongelmat jatkuvat, ilmoita esimerkit meille Sonera Omien Sivujen kautta.

Verkonhallinnan asiantuntijamme tutkivat tämän jälkeen 3G-verkon toimivuuden. Tarkat esimerkit ovat erittäin tärkeitä, jotta asiantuntijamme voivat tutkia, mitä verkossa tapahtuu kyseisinä ajankohtina.

Vastaa