Netin hidastelu Pieksämäellä

  • 19 September 2019
  • 7 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Mistä mahtaa johtua Telian 200 megan netin hitaus Pieksämäellä?



 


Edit ReOlivia: Muokattu otsikkoa ja upotettu kuva


 


7 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Hei @TaveZ ja tervetuloa Telia Yhteisöön! Mukavaa kun päätit kirjoittaa tänne. Yhteisöstä löydät varmasti mielenkiintoista luettavaa ja keskusteluja, joihin osallistua!


 


Tarkkaa syytä en osaa sanoa, mutta mobiiliyhteyden nopeuteen vaikuttaa moni eri tekijä. Ensinnäkin käyttäjien määrä vaikuttaa nopeuteen, koska tukiaseman tarjoama nopeus jaetaan kaikkien käytättäjien kesken. Tämän voi huomata selkeinten ilta-aikaan. 

Kuvan perusteella puhelin saa vahvan signaalin, mutta onko puhelimella VPN -ohjelmaa käytössä? 



Pieksamäellä on monta tukiasemaa, joten jos voit hieman tarkentaa sijaintia, voin tutkia lähimmät tukiasemat, mutta tarkin selvitys on mahdollista tehdä liittymätietojen kanssa, jota varten sinun tulisi kirjautua meidän omille sivuilla ja avata chat keskustelu. Chatissa voit ilmoittaa esimerkkiajat, milloin netit hidastelee. Jos hitautta on kokoajan, niin suosittelen vielä nollaamaan puhelimesta verkkoasetukset.

Moi! Vastauksena kysymyksiisi, niin netin asetukset olen nollannut jo aikaisemmin, ei en käytä VPN:nnää ja asun viljelyksen alueella. Signaali on yleensä myös heikko, nyt sattui olemaan normaalia parempi. Jos tämä tarkentaisi vähän asiaa.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

@TaveZ@  kirjoitti:

Moi! Vastauksena kysymyksiisi, niin netin asetukset olen nollannut jo aikaisemmin, ei en käytä VPN:nnää ja asun viljelyksen alueella. Signaali on yleensä myös heikko, nyt sattui olemaan normaalia parempi. Jos tämä tarkentaisi vähän asiaa.


Asusteletko lähempänä rantaa eli tarkoitan sitä, oletko rinteen alapuolella? Parannusta on tulossa Pieksämäen keskustan tuntumaan ensi vuoden puolella. Vielä tätä suunnitelmaa ei näy telia.fi -kartalla (rakenteilla olevat verkot), koska siinä näkyy muutama kuukausi tästä eteenpäin. 

 

Saattaa olla, että Uhomäen päällä oleva tukiasema ei riitä osoitteeseesi asti tällä hetkellä. Se on syynä hitaampiin nettinopeuksiin.

Asun kyllä suhteellisen lähellä rantaa ja rinteen alapuolella, aikalailla uhonmäeltä suoraan alas

Onko siinä telian 200 megan sopimuksessa jotain, jos netti on omassa asunnossa aina alle sen 10 mbps?

Voiko tätä nettiä jotenkin nopeuttaa, että saa paremman signaalin vai pitääkö vaihtaa liittymää?


 



 


Edit NikoNo: upotettu kuva liitetiedostosta näkyväksi

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Sopimuksessa me lupaudumme tarjoamaan vähintään 10Bit/s nopeuden. Jos nopeus ei todistetusti kotiosoitteessa toteudu, on se peruste sopimuksen purkamiselle.

 

Liittymän tarkempaa toimintaa (esim. tukiasemat joihin puhelin ollut yhtedessä) täytyy kuitenkin tarkistaa ennen sopimuksen purkamista, joten pyytäisin olemaan yhteydessä vielä meidän chattiin tai soittamaan 020 690 400. (mpm/pvm) ma–pe 8–18. Häiriöilmoitukset ma–pe 8–20 ja la 9–16.30.

 

Signaalin voimakkuus vaikuttaa hyvältä, joten ongelma ei välttämättä johdu siitä vaan esim. tukiaseman ruuhkaisuudesta, mihin @PiaJo  viittasi aiemmassa viestissä.

Vastaa