Nexus 5X + Sonera Sopiva XL + Norja = Roaming?

  • 24 February 2016
  • 2 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Heippa,

Asun Norjassa ja käytössäni on Soneran SOPIVA XL -liittymä, joka sisältää rajattomasti nettiä ja puhetta Pohjoismaissa ja Baltiassa.


Ostin uuden Nexus 5X -puhelimen, ja jostain syystä luuri käyttää nyt vain Roaming-palvelua. Missä 4G?

Yritin saada apua Soneran chatista - ja sieltä sain ohjeet turvautua Klaaniin. Osaisiko joku ehdottaa, missä vika? 

Kiitos avusta! :smileyhappy:


2 kommenttia

Kunniamerkki +14

Tarkoitatko "käyttää vain Roaming-palvelua" lauseella sitä, että puhelimen yläpalkissa näkyy signaalivahvuuden vieressä se R-merkki 2G/3G/H+/LTE jne merkinnän sijaan?


 


Ulkomaillakin netin pitäis toimia 4G-verkossa mikäli sellainen vain on saatavilla, mutta taitaa olla vähän puhelin/käyttöjärjestelmäversiokohtaista näkyykö käytettävän verkon indikaattori ylhäällä, vaan vain tuo R joka kertoo, että ollaan roaming-tilassa ulkomaan verkossa. Joissain puhelinmalleissa tuo R korvaa muut indikaattorit, etkä siten pysty tarkistamaan verkon tyyppiä kuten kotiverkossa


 


Voisit kokeilla saatko vaikka tuolla appilla tiedon käytettävästä verkosta näkyviin kun olet ulkomailla: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.outlyer.nettype

Tarkoitin just sitä, erilainen merkintä vain sai hämilleen. Käytettävä verkko oli apin mukaan juuri sitä mitä pitikin. Kiitos avusta! :smileyhappy:



Vastaa