Onko Soneran liikkuvissa mobiililaajakaistoissa jokin esto nettiliikenteelle?

  • 16 January 2016
  • 2 kommenttia
  • 3 katselukertaa

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

Minulla olisi tarve ohjata etänä erään kohteen pistorasiaa. Tähän tarkoitukseen löytyy wlan-pistorasioita ja sellainen jo onkin. Pistorasian ohjaus toimii ilmeisesti jonkinlaisen pilvipalvelun yli. Ongelmaksi muodostuu, että Soneran mobiililiittymillä ei pääse kirjautumaan tähän palvelluun ja palvelu valittaa huonosta yhteydestä. Elisa, dna ja Anvia liittymillä kyllä pääsee. Ongelmana on tuossa kohteessa se, että Soneran verkko toimii parhaiten tuossa kohteessa ja muut operaattorit taas eivät oikein toimi.


2 kommenttia

Itse käytän tekstiviestillä ohjattavaa Tuta S-30 gsm-pistorasiaa mökin lämmityksen ohjaamiseen ja se ainakin toimii Soneran tai TeleFinlandin liittymällä mainiosti. Mikä tuo mainitsemasi wlan-pistorasia on merkiltään ?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

Pistorasia on Kiinan ihme, mutta sitä ohjataan BroadLink-appsilla ja vaatii wlan verkon paikan päällä. Tällä ei ole mitään tekemistä sms-viestien kanssa, vaan on puhtaasti dataliikennettä. 

 

Laitoin Soneralta tulleeseen Huawei-mokkulaan dnan kortin ja näyttää dna pelaakin täällä hyvin vastoin ennakko-odotuksia.

Vastaa