OpenGate -hidas

  • 17 August 2016
  • 4 kommenttia
  • 19 katselukertaa

  • Anonymous
  • 0 kommenttia

Moro, hankin juuri tuon OpenGate palvelun, mutta en tosiaan tiedä viitsinkö sitä sitten pitää kun 4G normaalisti toimii 25-60Mb/20Mb, mutta heti kun yhdisti OpenGateen APN asetuksilla niin yhteys on 2Mb/2Mb. Sinäänsä tuo ei ole ongelma, mutta eipä hirveen hyvillä pingeillä toimi palvelimet jos nopeus on muutamaa megaa. Molemmat toimii moitteetta 4G verkossa muuten, mutta ero nopeudessa on älytön.

 

Onko ne niin tukkeessa?


4 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Onko sinulla nettitikku kenties reitittimessä ja minkä asetuksiin laitoit APN:ksi OPENGATE? Laitatko hieman tarkennuksia tilanteesta.

Peruin jo palvelun kun en jaksanut alkaa rassailemaan. Ostin suoraan palvelimen niin portit ovat auki kun saan samaan hintaan. APN oli ihan vain opengate siinä missä normaalisti on "internet":kin. Netti toimi muuten ihan normaalisti, mutta hitaasti. Signaalin vahvuus oli aivan sama molemmissa (opengatessa sekä internetissä). Heti kun yhdisti "internet" asetuksilla niin nopeus nousi kuitenkin 25-60Mb:hen takaisin vaikka signaalilla ei ollut mitään kummallisia eroja. PS. Puhelinta käytin.
Lisätiedoksi kun en äsken kerennyt enempää kirjoittaa, että lähinnä tarvitsin OpenGate palvelua Socket -sovelluksen testaamiseen kun beta testerit ei pääse porteista läpi ilman avattuja portteja jolloin eivät voi siirtää/vastaanottaa cryptattua pakettidataa. Tarkoitus oli testata hieman siedätyskykyä, mutta 2Mb:n lataus/lähetysnopeus on turhan hidas varsinkin kun lähetysnopeus kirii todella hitaasti ylöspäin mistä voi päätellä, että yhteys on huonompi kun 2Mb kun tavoitenopeuden saavuttamisessakin kestää useampi sekuntti (ping). Käytin nopeuden mittaamisessa Speedtest.net (Helsinki + Tallinna) sekä testasin myös nopeuden Speedof.me sivustolta. Tarkemmin en alkanut asetuksia säätämään muuta kun vaihdoin "internet" kohdan suoraan "opengate":ksi jolloin yhteys vaihtui miltein heti. Käynnistin myös puhelimen dataverkon uusiksi sekä koitin myös käynnistää puhelimen uusiksi, mutta muutosta ei tullut.

Tuntui pikemminkin siltä, että kun vaihdoin internetin opengateen, että olisin yhdistänyt verkkoon mikä olisi täynnä dataliikennettä jolloin nopeus olisi todella hidas. Molemmissa yhteyksissä oli kuitenkin signaali aivan sama sekä kaikki samat tolpat oli tuolloin käytössä.

Saunalahdelta vaihdoin Soneraan kun en jaksanut säätää 3G-4G välillä kun 3G signaali on vahvempi jolloin luuri priorisoi käyttöön 3G:n vaikka 4G voi olla nopeampi *******alla signaalilla näin suoraansanottuna, mutta Soneran liittymällä on 4G priorisointi toiminut paremmin vaikka 3G signaali onkin vahvempi. Internet on muuten toiminut moitteetta. Roottasin luurin kuitenkin aikoja sitten, että pystyn pakottamaan luurin 4G verkkoon mikäli on tarvetta kun Android ei sitä normaalisti tue kun näkevät asian epäkäytännöllisenä kun ihmiset eivät ymmärrä, että 4G:ssä ei pysty siirtämään puheluita jolloin kyseisestä aiheesta tulisi uusi internet hitti kun ihmiset postittelevat tyhmiä kysymyksiä ympäri internettiä siitä, että "Miksi Android on annellista kun ei puhelut tule läpi." asiasta kukkaruukkuun itsehän hyödynsin pakotettua 4G tilaa nimenomaan silloin kun halusin, että internet yhteys ei ala pätkimään sentakia, että ihmiset soittavat luuriin jolloin yhteys tippuu 4G:hen.

Onpas harmillista, että ei ehditty tuota vikaa tarkemmin tutkia.  OpenGate on kyllä ollut toimiva palvelu ja mahdollistaa juurikin kuvailemanne mukaiset toteutukset ja paljon muita juttuja! :)

Vastaa