Opengate ja modeemina Telia 5370 Air

  • 12 August 2022
  • 1 kommentti
  • 96 katselukertaa

Käytössä 4G-netti, modeemina Telia (Sagecom) 5370 Air. Käytössä Telialta myös tämä ns. "Opengate"-palvelu.

 

En vaan saa portteja auki. Vielä kun modeemissa oli DSL-puhelinkaapeli puhelinpistorasiassa, kaikki OK ilman tuota "Opengate":akin. Telia vaan nyt halusi että siirryn pelkkään 4G:hen, ja kk-hintakin laski.

 

Eli modeemista: Mitä pitää asetuksista puukottaa, että saa portteja auki?

 

APN:n kohtaan "opengate", selvä! Modeemin asetuksista löytyy mobiilin kohdalta vain että on "hybrid", eikä saa muutettua, on "harmaa". Alempana että jos putoaa vain mobiiliin, käytä tätä APN:aa, mihin saa muutettua "opengate", mutta ei vaikutusta. Portit eivät vaan aukea. On kokeiltu pelkästään 80/8000/8080, mutta ei aukea nekään.

 

Eli mitä tuonne 5370Air:in asetuksiin pitää vaihtaa, että pari porttia saisi auki?

 


1 kommentti

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Moikka @koomikkone  ja tervetuloa Telia Yhteisöön! Mukavaa kun päätit kirjoittaa tänne. Yhteisöstä löydät varmasti mielenkiintoista luettavaa ja keskusteluja, joihin osallistua!


Pahoittelut pitkästä vastausajasta. Tarkistin tätä asiaa, niin ongelmana voi olla jokin vanha asetus SIM-kortissa/liittymässä. Sinulla kun oli aiemmin kiinteä DSL+mobiili eli se Hybrid liittymä, niin siinä ainoa toimiva APN on tuo hybrid. Jos liittymän päivityksessä on nyt käynyt jokin virhe ja sinne liittymälle on jäänyt vanhat määritykset voimaan, voi se estää SIM-kortin liittymän liikenteen Opengate -palvelun avulla. Liittymän muutos ei vaikuta nuihin asetuksiin, eli juurikin "Failover" tila päälle ja siihen se Opengate, jonka jälkeen palomuurin asetuksista voi valita haluamansa portit ja sallia niille liikennöintisäännöt. Eli en usko, että tekemissäsi asetuksissa olisi ongelmaa, vaan mahdollisesti tässä liittymätyypissä.


Ratkaisuna tähän ongelmaan pyytäisin sinua olemaan yhteydessä meidän asiakaspalveluun, jotta näemme liittymätiedot ja asetukset paremmin, näin pääsemme tarvittaessa muokkaamaan liittymää.

Vastaa