Opengate ja puuttuva protokolla


Hei!

Otin tuossa viikolla käyttöön opengate palvelun 4G liittymääni, ja tekee kyllä tehtävänsä; portit aukee ja homma rullaa.

Opengate palvelun myötä kuitenkin tuli ongelma. Silloin tällöin yhteys katkeaa ja windowsin troubleshoottingi sanoo:

"One or more network protocols are missing on this computer
Windows Sockets registry entries required for network connectivity are missing."

 

Tämä on nyt tapahtunut viisi kertaa neljän päivän aikana. Windows 10 käytössä, jotakuinkin 15-24h/päivä kone päällä.

Kerran troubleshooting onnistui vian korjaamaan ja yhteys palasi, mutta kaikilla muilla kerroilla winukka ei ole pystyn korjaamaan ongelmaa automaattisesti. Tämä ongelma on tapahtunut senkin kerran jälkeen, kun winukka onnistui vian korjaamaan. Viimeisimmällä kerralla tuo vika tuli heti kun käynnistin koneen.

 

Jos menen vaihtamaan APN-palvelun opengatesta takaisin 3gps:ksi (default), yhteys palaa ja pelittää normaalisti. Jos heti perään vaihdan takaisin opengateksi, välillä yhteys palaa välillä ei. Yleensä modeemin buuttauksen jälkeen taas toimii.

 

Eli vian kyllä saa sivuutettua, mutta pätkäisee vaan todella ilkeästi yhteydän aina välillä. Jokseenkin syö suuren osan porttien avaamisen hyödystä, jos yhteys ei pysy normaalisti pystyssä. Ja ilman opengatea samaa ongelmaa ei tapahdu vaikka pitäisi viikon putkeen konetta ja nettiä päällä.

Any ideas, millä sais ongelman pois?


2 kommenttia

Testasin nyt päivän käyttämällä ihan tuota default 3gps asetusta APN-palveluna, ja myös sillä tapahtui sama ongelma kerran. Näin ei kuitenkaan ennen opengatea ole käynyt.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Enemmänkin  tuntuu 4G laitteesi softa ongelmalta jos jumiutuu. Onko muilla samanlaisia oireita?

Vastaa