Opengate

  • 22 March 2015
  • 1 kommentti
  • 57 katselukertaa

Hei!

 

Opengaten kanssa isompia ja pienempiä ongelmia.

 

Opengate on toiminnassa ja olen yhteydessä Opengate APN kautta nettiin Huawei B593S-22 reitittimellä.

 

Tätä puitiin jo teknisen tuen kanssa ja periaatteen vuoksi en ole soittamassa Helpsoniin johon minut ohjattiin koska maksavan asiakkaan ei pitäisi näin yksinkertaisen palvelun vuoksi maksaa ensin 10e siitä että neuvotaan käynnistämään boksi uudestaan ja sen jälkeen katselemaan asetuksia seuraavalla 10 eurolla jotka olisi pitäneet jo aiemmin neuvoa palvelun avaamisen yhteydessä.


Anyway jätetään tuo ja katsotaan josko klaanista löytyisi henkilö joka löytäisi missä tämän homman olen mokannut :)

 

Porttien pitäisi siis olla auki, mutta useiden porttiskannereiden mukaan 1-2000 välistä ei löydy yhtään avointa porttia. 

 

46 alkuinen IP siis löytyy joten eikö nettini ole opengaten kautta nyt toiminnassa ja porttien pitäisi olla auki?

Palomuurit ovat pois päältä niin koneiden päästä kuin reitittimen päästä. Reitittimestä on DMZ päällä.

 

Ja kyllä, reititin on käynnistetty useaan kertaan uusiksi, kokeiltu kahdella Macilla, kahdella PC:llä, puhelimilla, tableteilla, LANin ja WLANin kautta.

 

 


1 kommentti

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Helpson aika vitsi 😃... tuli kerran soitettua... onneksi ensimmäinen puhelu ilmainen ja seuraava ei tule... Mutta hieno palvelu kun on maksullinen...

 

Kyllä 46-alkuiset IP-osoitteet ovat Opengaten IP-osoitteita.

 

Olet varmaan tietoinen miten portti skanneri toimii? Se vaatii että samassa portissa vastaa joku (softa) pyyntöön. Eli turha skannata portteja jos sielä ei ole mikään mikä vastaa pyyntöön.

 

Mitä portteja yrität avata? TCP vai UDP? 

 

DMZ ohjaa kaikki reitittimen tulevat pyynnöt päätelaitteelle, joka merkitty DMZ asetuksiin. (IP-osoite). Esimerkiksi: 192.168.1.10

 

Voit testata esimerkiksi opengaten toimivuutta asentaa esimerkiksi Windows koneelle IIS:n, webserverin. Se vastaa oletuksena pyyntöön TCP 80 portissa. Voit vaihtaa itse toki tätä porttia ihan vapaasti. Helpoiten testaat http://ip-osoite, ensiksi sisäverkon ip ja sitten ulkoverkon ip.

 

Asennus ohje IIS:lle: https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc725762.aspx

 

Kannattaa ensin kokeilla sisäverkossa porttiskanneria, http://www.radmin.com/download/previousversions/portscanner.php (Windowssille) ja sitten vasta ulkoverkon porttiskanneria http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

Vastaa