Operaattori vaihtuu, en ehdi vaihtaa sim-korttia?

  • 29 January 2018
  • 7 kommenttia
  • 136 katselukertaa

Eli lyhykäisyydessään, olen vaihtamassa operaattoria Elisalta Telialle. Uusi sim-kortti tuli postissa kuten kuuluikin, ja liittymänvaihto on ilmoitettu huomiselle aamulle. Tänään löytyi kuitenkin puhelimesta virus/vakoiluohjelma, jonka Elisalla lupasivat poistaa huomenna. Siihen saakka pitäisi kuitenkin puhelin olla ilman sim-korttia.

 

Eli se varsinainen kysymys: haittaako jos en pysty vaihtamaan sim-korttia juuri sillä tekstiviestissä ilmoitetulla kellonlyömällä?

 

Ja vielä lisäksi: jos simmin vaihdosta myöhästyminen on ongelma, niin miten vaihtoajan voi muuttaa, kun ei ole mahdollista soittaa asiakaspalveluun eikä telia-tunnuksia pysty luomaan kun asiakkuus alkaa vasta huomenna?


7 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Moikka @Manewa!


 


SIM-kortin vaihdolla ei ole mitään kiirettä. Käytännössä vanha operaattori lakkaa toimimasta kyseisenä ajanhetkenä ja samalla lähtee meidän kortti toimimaan. Voit siis kuitenkin itse valita, että milloin haluat laittaa meidän kortin paikalleen ja jatkaa liittymän käyttämistä.


 


Lämpimästi tervetuloa meidän asiakkaaksi! :smileyhappy:

Ihanaa, kiitos paljon pikaisesta vastauksesta :)

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

@Manewa kirjoitti:

Ihanaa, kiitos paljon pikaisesta vastauksesta :)




Ilo olla avuksi :)


 


Kiva kun olet löytänyt tiesi myös tänne Telia Yhteisöön. Täältä saa vinkkejä monenlaisiin teknisiin tilanteisiin.


 


Sellainen vielä vinkkinä, että kannattaa ladata puhelimeen myös Minun Telia-sovellus, jolla pystyt helposti hallinnoimaan omia liittymiä ja palveluita.

Kunniamerkki +14

@Manewa kirjoitti:

Tänään löytyi kuitenkin puhelimesta virus/vakoiluohjelma, jonka Elisalla lupasivat poistaa huomenna.




@Manewa Miten tämä huomattiin, anti-virus softalla vai? Android puhelimissakin on hyvin vähän mitään viruksia edes olemassakaan, ios laitteissa ei ollenkaan, eikä operaattorit niitä käyttäjien puhelimista poista vaikka niissä sellaisia olisikin. No nyt kun Telian asiakas olet, niin voisit vaikka Telian turvapaketin https://www.telia.fi/kauppa/palvelut/tietoturva  ladata jos Android luuri ja katsoa löytääkö se mitään virusta, siitä taitaa saada 30pvä maksuttoman trial version, jos en aivan väärässä ole.. Mikäli löytyy niin olisi mielenkiintoista kuulla asiasta lisätietoja.

Siis yhtäkkiä vain tuli Elisan järjestelmältä ilmoitus että moinen on havaittu liittymään yhdistetyssä laitteessa ja pitää poistaa. Tietysti ensitöikseni tivasin asiakaspalvelusta että onko viesti ihan autenttinen, kun epäilin jotain huijausviestiä, mutta vielä liikkeessäkin sanoivat että kyllä heiltä on sellainen viesti tullut.

 

Tässä kohtaa tosin epäilyttää kyllä jo itseäkin. Liikkeessä otettiin kapulasta varmuuskopiot ja lähdettiin Lokibotiksi nimettyä vihulaista etsimään, vaan eipä siellä sellaista ollut. Ukko siellä sitten syytti että olisi pöytäkoneella, jota silloin tällöin käytän puhelimen netin kautta, mutta nyt kun on kolme eri virustorjunta softaa ajettu läpi, mukaan lukien se jota Elisalta suosittelivat, ei ole vieläkään löytynyt karvan vertaa mitään poikkeuksellista.

 

Sen verran säikytti kuitenkin, että nyt on Telialta turvapaketti koneella, ja puhelinkin joka suuntaan tutkittu. Jos siellä joku on, niin hyvin on piilossa.

Vaikuttaa siltä että laitteet on nyt perinpohjin tutkittu! Hyvä näin! 
Uskoisin kyllä että softat olisivat mahdollisen viruksen löytäneet jos siellä sellaista olisi. Noita kuitenkin päivitetään koko ajan vastaamaan tarpeita ja tunnistamaan myös uudenlaisia vihulaisia. 

Tervetuloa asiakkaaksemme minunkin puolestani. :) 

Kunniamerkki +14

Juu ainakin kiinteitä liittymiä on suljettu haittaohjelmien vuoksi operaattorin toimesta kyllä useinkin, suljetusta 3G/LTE liittymästä en ole kyllä kuullut varsinkaan jos se on kuitenkin puheliittymä.


 


Mutta hienoa että asia selvisi, eikä mitään virusta lopulta onneksi ollutkaan :)

Vastaa