Pitempi tarjousaika?


Soneran XL plus liittymästä tarjoutuu netissä pisimmillään 24 kk tarjous.

 

Onko mahdollista saada samasta liittymästä tarjousta esim. 4 vuodeksi? 

 

Ainakin kerran tämä onnistui, kun olin siirtämässä liittymää Elisalle.

 

 


15 kommenttia

Eipä taida löytyä neljän vuoden tarjousaikaa, mutta kaksi vuottakin on suht passeli aika, eikö :smileyhappy:

Kerran sain tarjouksen neljäksi vuodeksi Soneralta.

 

Ihmettelin asiaa, ja sain vastaukseksi "kun tämä puhelu tuli tänne (Soneran) pääkonttoriin, ja meillä on sen verran pidemmät hihat". Tämä siis suora lainaus.

 

Hassua, kun välillä onnaa ja välillä ei.

 

 

Joo. Hassu myös tuo "pidemmät hihat"-vertaus, en oo tuota aiemmin kuullutkaan :smileyhappy:

 

Kun määräaikainen sopimus tulee täyteen, on vaihtoehtona sitoutua uuteen määräaikaiseen sopimukseen tai päästää liittymä toistaiseksi voimassaolevaksi (=nopeasti irtisanottavksi) korkeammilla listahinnoilla.

 

Pidempi määräaikainen sopimus olisi edullisempi jos odotetaan hintojen nousua. Varsinkin nopeimmilla nopeuksilla (uusimmalla tekniikalla) hinta on pikemmin ollut laskeva. Uusimisesta huolehtimisessa on tietty oma vaivansa, ettei tarkoittamatta tipahdeta listahintoihin.

Ei ne tarjoukset aina edellytä määräaikaista sopimusta vaikka tarjous on määräaikainen. Tele Finlandin puolella tarjouksia saa yleensä jatkettua samoilla ehdoilla pistäytymällä CM:n myyntipisteillä. Ei sielläkään tosin mistään 4 v tarjouksia ole tarjolla vaan 12 kk tai 24 kk.

Kunniamerkki +14

Juu, ja Soneran puolella viime aikoina ollut hyvin noita 24 kk kampanjahintoja ilman määräaikoja. Yleensä aina jotain kivaa löytyy jo netin tarjouksistakin jotka saa itse päivitettyä omilta sivuilta.

Toki on myös määräajan voimassa olevia tarjouksia toistaiseksi voimassa olevista sopimuksista. Kilpailijoilla tarjouksia jopa Soneraa enemmän. On ollut itsellänikin ei-määräaikainen (nettiliittymä), jossa ensimmäiset kuukaudet halvempia ja sitten palataan "normaalihintoihin". Ketjun aloittaja kyseli onko pidempiä määräaikaisia sopimuksia. 

 

Määräaikaissopimuksissa sääntö lie, että määräajan päätyttyä sopimus jatkuu voimassa olevan hinnaston toistaiseksi voimassa olevin hinnoin. Siitähän ostaja tykkää, että uskoo saaneensa jotain ekstraa.

Itse kyllä ymmärsin, että aloittaja kaipasi 4 v:n tarjousaikaa, eikä 4 v:n määräaikaisuutta liittymälleen. Sonera sopiva XL Plus, tarjousehdot: Ei määräaikaisuutta.

No niinpä käytetään käsittämätöntä Sonera-suomea:

"Tarjousehdot:

Sonera Sopiva XL-paketti tarjotaan 12 kk ajaksi hintaan 24,90 €/kk (norm. 34,90 €/kk). Etusi 12 kk aikana 120 €. Ei määräaikaisuutta. Tarjousajan jälkeen voimaan astuu hinnastohinta."

Kukapa ei soisi että alempi hinta olisi voimassa pidempään.

 

Jos on ollut tilanteita, joissa annettu poikkeusetuja, niin eipä operaattori niistä yleisesti huutele. Eipä tullut mieleeni, että tuollaista kysyttäisiin.

 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Asiakas puhui kyllä Sonera sopiva XL Plus liittymästä. Etu 24 kk ajan, 30,90 e  ja normaalisti 40,90 e. Etusi 24 kk aikana 240 e. Ei määräaikaisuutta. Tämän tarjouksen olisi halunnut 4: ksi vuodeksi eli 48 kk.

Juuri näin.

Ja aikanaan siis sain Soneralta tällaisen 48 kk tarjouksen silloiseen Huippu -liittymään, kun olin siirtymässä toiselle operaattorille. Todennäköisesti Win Back -tilanteisiin on omat sääntönsä.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Eihän nyt operaattorit 4v tarjoussoppareita nyt solmi kun roaming lähtee 2017. Se nostaa pakostakin hintoja. Sitten muut asiakkaat maksavat näiden määräaikaisten soppareiden liittymien roaming maksuja parin vuoden aikana. 

Eikä silloinen 48 kk tarjous ollut edes määräaikainen. Tästä tarjouksesta on nyt noin vuoden päivät.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Oho, kirjoitinpa väärin, tarjoussoppareiden missä on annettu määräajaksi tarjoushinta.

:smileyvery-happy:  "Tarjous voimassa 4.8.2015 asti" :smileyvery-happy:

Vastaa