Prepaid valvontakameran liittymänä; ongelmia


Halusin rakentaa superedullisen valvonnan kotiin. Hankin riistakameran ja siihen helppo prepaid simmin. Ongelmia käyttöönotossa. 1#  Sähköposti: MMS asetukset. URL,APN, IP, Portti ,Tili ja Salasana. : Toivoin saavani kuvat rosvoista g-mailiin. Kovan vääntämiseen ja yhden lisäsaldon  lataamisen jälkeen kokeilukuvia tuli  mailiin, Mutta miksi ihmeessä joskus vasta tuntien kuluttua lähetyksestä? Missä kuvat seikkailevat? Kamera lähetti illalla 4 kuvaa, sammutin kameran. Viimeinen kuva tuli 6 tunnin kuluttua lähetyksestä. Varastetut tavarat on varmaan ehditty myydä jo kolmeen kertaan ennen hälytyksen saapumista.

Liittyykö hitaus Prepaid Helpon rajoituksiin? Itketti kun luin pelimiesten valituksia millisekuntiluokan viipeistä!

2# tapa Lähetys puhelimeen MMS : Sain toimimaan pitkän asetusten kyselemisen ja säätämisen jälkeen ; sielläkin mielettömän pitkiä viiveitä mutta alle 6 tuntia kuitenkin. Huonompi tapa vastaanottaa mutta on suoraan kännykän viesteissä.

3# Tapa : Sähköposti GPRS SMTP protokollaa käyttäen. Ei vielä toiminut Tarvittavat GPRS asetukset APN,Tili, Salasana, Serveri ??, Portti ?? ja SSL? 

 

Sitten vielä messujen koko-ongelma. Lyhimmänkin videon (5s (640x480) lähetys epäonnistui: liian suuri koko! onko tämä Prepaid simmin  rajoitus? 

 

Gurut, onko mahdollista rakentaa prepaid simmin kanssa kuukausimaksuton toimiva valvonta? Voisitteko hieman auttaa ja kommentoida yritelmääni?


14 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Hei @Kokeilija ja toivotan sinut tervetulleeksi keskustelemaan kanssamme Telia Yhteisöön :smileyhappy: 

 

Telia Prepaid on hyvä vaihtoehto valvontakameroihin, mutta kuvailemasi tilanne ei kuulosta kovinkaan normaalille viiveiden kanssa. Omien testauksien mukaan riistakameralla, kuva tulee nopeasti niin sähköpostiin kuin MMS-viestinä, mikäli ne on oikein laitettu ohjausten puolelta JA verkko on tarpeeksi riittävä signaalien sekä kapasiteetin osalta. 

 

Prepaidissa on 100M (rajaton netti) ja kyseiseen nettinopeuteen lähtisin oikeastaan vaihteluväleillä perustelemaan eli 4G-verkossa 10M-> eteenpäin lähelle 100M. Verkon vauhteihin vaikuttavat samaanaikaan olevat käyttäjät samassa tukiasemassa, tukiaseman sijainti ja sen suuntaukset, maaston muodot.

 

Tässä ovat manuaaliset asetukset kameraan: 

APN: "mms"
proxy: "195.156.25.33"
proxyport: "80"
mms-url: "http://mms/"

 

Lähinnä kiinnostaisi se, että miltä vaikuttaa kuuluvuus sillä alueella, missä kamera on ja oletko kokeillut sim-korttia puhelimeen testataksesi toimiiko MMS-kuvat nopeammin ja toimiiko puhelimen kautta videon lähetys vai jumittaako se myös siinä samassa paikassa? 

@PiaJo, Kiitos vastauksesta ja tuliaistoivotuksista.


 


Muutin Email/MMS käsiasetuksiin ohjeesi mukaiset Port: 8080 (oli 80) ja APN: MMS (oli WAP.Sonera.net) Valikon eka rivillä on URL: http:mms.sonera.fi:8002/ (joka tuli automaattisesti asetuksiin kun asetin Telian operaattoriksi. Panenko antamasi  mms-URL: http://mms sen automaattilatauksen tilalle? (Http://mms.sonera.fi:8002/) Vai pitäisikö jossain asetuksissa olla erikseenn MMS-URL? Sitä ei tässä laitteessa ole. Kamera on BollyGuard MG984G-36M ja sen parametrien haukuin ja asetuksiin käyttämäni appi BGTools. Onkohan siellä apeissa vanhentunutta tietoa?


 


Noiden kahden muutoksen jälkeen sain pari kokeilukuvaa tulemaan luokkaa 10-15 min viipeellä, joka sekin on hämmentävän pitkä. Edelleen vaimon kännykkään niistä tuli toistaiseksi vain ensimmäinen kuva. (Tein yhden muutoksen kerrallaan eli APN: MMS asetuksen jälkeen vaimon toinen kuva on edelleen jossain  tulossa tai hukassa).


Kuuluvuus tässä paikassa (Tammipääntie noin 11; Espoo) oli aiempien operaattorivaalien (6v sitten) aikaan Telialla välttävä - siksi valintamme kännykän operaattoriksi ei ollut Telia. Kamerassa signaali on vaihdellut 100...70 % riippuen sijoituksesta. Telian simmillä en ole videoita kokeillut (kun pelkään sen syövän tämän vähäisen saldoni ja kun olen käyttänyt saldon tsekkaamiseen ikivanhaa Nokiaa joka voi aiheuttaa toisenlaisia  Sopivuusongelmia. 


Lyhyt vastausviesti sms:llä annettuihin komentoihin tulee noin 10 s viipeellä - tätä toivoisin myös kuville ja mahdollisesti myös lyhyille videoille. 


Edelleen mikä vasteaika-ero voisi olla Email GPRS vs. GSM? Ja kulkeeko kuvaviesti ja video myös niiden kautta ja onko niissä minkälaiset viestin koon rajoitukset?


 


Pahoittelen, että kysymykseni ovat alkeellisia, mutta ajattelin ettei näin simppelin asian virittäminen voisi olla näin komplisoitunutta.


 


Edit ReOlivia: Korjattu tägitys

Sekoilu jatkuu.

 

Jatkossa korvasin URL: http://MMS.SONERA.FI:8002/  asetuksen PIaJo:lta  saamallani vinkillä 

 

mms-URL : http:// mms/

 

Nyt kamera vastaanottaa sms komennot, mutta sen lähettämät vastaukset eivät tule viesteihin eikä gmeileihin.

 

Mitä tämä MMS-URL on?  Ei taida olla kysytty URL.

 

Nyt palautan Sonera asetukset osiossa saamani alkuperäisen  URL asetuksen

Kyllä se on se sama url minkä Pia laittoi. Onnistuisko sulla testata sitä sim-korttia puhelimella ja lähettää siitä mms viestiä vaikka vaimon liittymään? Saisi vähän rajattua sitä viive ongelmaa että mihin se voisi jäädä. Katsoin tuon osoitteen niin kyllä siellä kuuluvuutta pitäisi olla eli sen puolesta pitäisi toimia kyllä.

Hi,  @JuhaHyv, kiitti nopeasta vasteesta.


 


Kuitenkin se MMS URL ilman sonera lurituksia ja 8002 , Hiljensi koko laitteen joten palautin alkuperäisen muodon ja toiminta (se hidasteleva) palasi.


 


Kokeilen heti mms lähetystä kännykällä.


Palaan tuloksiin.


 


Muuten pann tässä välillä kameran GPRS moodiin ja muutin siihen 


portiksi 8080


 


taas kamera vaikeni ja palannee toimimaan kun palautan portit 80


 


Palaan asiaan kun pääsen eteenpäin. , ellei saldot lopu.


 

Jatkuu:

MMS tekstiviesti; kuva kulkee muutamassa minuutissa Nokiasta Appleen.

 

Luulin viestin menevän MMS lähetyksenä Gmailiin kun iPhonesta kuului kiljahdus - gmailia ei kuitenkaan tullut perille

@JuhaHyv,


 


Kokeilu kännykällä meni vastaukseksi itselleni.


 


MMS viesti kulkee


 


Viesti Gmailiin ei. Lähetin sen siis viestinä gmail osoitteeseen. Gmailia en saanut pelaamaan Nokiassa; sekin vaatisi jotain asetuksia joita Telialta tullut asetukset ei sisältänyt. Visetit jäävät lähtevät kansioon.

@JuhaHyv 


 


Anteeksi että pätkii; tuli se MMS viesti lopulta myös Gmailiin. 


 


Liki vartin toimitusaika!


 


Onko URLIT yms siinä simmissä vai menikö ne Nokian muistiin?


 


Viipymät ainakin alkavat muistuttaa toisiaan.

Okei. Onko sulla mitään normaalia puhelinliittymää millä voisi sitä kameraa testata? Että kuinka pitkä viive siinä kuvien lähetyksessä silloin on. Nokiasta kun mms viestin lähetit niin se ei silloin gmailiin mene vaan pelkästään puhelinnumeroon mihin sen lähetit.

Kyllä se meni gmailiin ja viesteihin. Mutta gmailiin viipeellä, joka minua kovasti vaivaa. En mielelläni silppuaisi tuota simmiä iphonen mitättömään uuniin! Olisko muita mahdollisuuksia?

Haluaisin vielä täsmentää: siellä Geemelin puolella luki otsakkeena Multimedia message ja lähettävän simmin numero. Edelleen kirjoittamani teksti  "hi" oli omana osuutensa mukana.

 

Ajattelin itsekin ettei messu näin kulje , mutta kulki - hitaasti.

Anteeksi luetun ymmärtämisen vaikeutena.

 

tarkoitit simmin repimistä iPhonesta kameraan. 

 

En tykkää tämän iPhonen uunin avaamisesta ja siinä on se nano. 

 

Pitää ainakin ensin varmistaa, että löydän tarvittavat adapterit jostain.

 

Pitää hieman pohtia ennen ryhtymistä.

@JuhaHyv,


Kiitos vinkistä.


Noniin; ryöstin vaimon kännykästä simmin (kun oma on tässä yritelmässä mukana).


Se on tietenkin muu kuin Telia, eli asetuksia piti kovasti säätää.


 


Kaikista mahdollisista asetuksista huolimatta sain kuvat kylkemaan vain viestinä puhelinnumerooni. Ei siis minkäänlaista eloa gmail osoitteessani. Ei millään asetuksilla, vaikka kokeilin sen Elisan ja hänen kotipaikkansa Saunalahden asetuksilla. Olen hämilläni entistä enemmän.


 


Vaimo tietenkin katsoi oikeudekseen vaatia simminsä takaisin jo yhden päivän jälkeen, eli joudun palaamaan lähtöruutuun. Onneksi tämä prepaid tuntui olevan lähempänä haluamaani toimintaa kuin kilpailijan rajaton liittymä. 


 


Kertauksena tilanteeseen ennen simmin vaihtoa; easy prepaid simmin sain lähettämään sähköpostia, mutta posti jäi aina seikkailemaan jonnekin tunneiksi ( ja seikkailu tapahtui varmasti jpssain meidän kiinteistön ulkopuolella; katkaisin kamerasta sähköt - geemeli tuli seuraavana päivänä). Ja toiseksi Easy Prepaidin sanoman pituus on rajattu johonkin pieneen arvoon, koska lyhinkään asetettava video ei sovi välittymään. 


 


Seuravaksi voisin palauttaa toiminnan viimeksi todetulle tasolle Easyn kanssa ja kokeilla kulkisiko tieto vikkelämmin Sensegram palvelun kautta ja helpottaisiko se pituusongelmaa.


 


Kommentteja?


 


Saanen vielä palata asiaan tämän illan testien ja hiihtoloman jälkeen.?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Yritin pysyä kärreillä tässä tarinassa, mitä on kokeiltu ja testattu. Se mikä tuli mieleen, niin on että pystytkö kokeilemaan toista sähköpostiosoitetta? Jostakin syystä se menee pitkän taipaleen tästä -kenties kamerasta johtuen - päätyen gmailin postiin. Pääasia on se, että sähköposti tulee perille, mutta viivehän ei ole plussaa. 

Vastaa