Puhelujen yhdistymis- ja katkaisuongelmia A41

  • 18 November 2021
  • 1 kommentti
  • 53 katselukertaa

Puhelin Samsung A41. Puhelut katkeaa erittäin usein. Lisäksi kummallinen ominaisuus. Joskus kun yrittää soittaa puhelimella jollekin ja toinen ei vastaa ja katkaisee puhelun, niin silti toisen puhelin jää soimaan. Testaisin tätä muutamaan kertaan. Vaikka lopetin puhelun ja käynnistin puhelimen uudelleen, niin toisen puhelin soi vielä siihen asti, kunnes oma puhelimeni käynnistyy pin-koodin kysymyskohtaan. Onkohan vika laitteessa vai liittymässä?

Kaikki päivitykset kunnossa.


1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Vaikea sanoa, kun VoLTE- ja VoWiFi-tekniikat ovat purukumiviritelmiä, jotka muutenkin toimivat ihan miten sattuu.

 

Vian rajaamiseksi voisit kokeilla yksi kerrallaan:

 

  1. Poista VoWiFi käytöstä
  2. Poista VoLTE käytöstä. Se on valikossa yleensä omalla nimellään, mutta joskun se on piilotettu epämääräisesti esimerkiksi kehittyneet puhelut.
  3. Jos VoLTE-valintaa ei löydy normaaleista valikoista, yritä etsiä netistä testausvalikon koodi ja poista VoLTE sitä kautta. Melko  yleinen tällainen koodi on *#*#INFO#*#* eli *#*#4636#*#*. Numero näppäillään numerovalitsimeen. Vihreää luuria ei paineta, vaan jos koodi toimii, testausvalikko aukeaa viimeisen tähden jälkeen.
  4. Mikäli VoLTE:n poiskytkentä ei kerta kaikkiaan onnistu, valitse 3G-verkko käyttöön.

Huomioi, että Telia sulkee 3G-verkon vuoden 2023 loppuun mennessä. Tämän jälkeen joudut ottamaan 4G-verkon ja VoLTE takaisin käyttöön ja mahdollisesti palaamaan puhelun katkaisuongelmien ja pätkimisen pariin.

Vastaa