Puhelun vastaanottaminen ulkomailta, kuka maksaa

  • 2 October 2018
  • 1 kommentti
  • 1579 katselukertaa

Jos olen kotona suomessa ja tulee puhelu ulkomailta, voinko joutua missään tilanteessa maksamaan siittä?


On tietenkin takuulla rikolliset soittajat, mutta sitten on "ehkä oikeita" soittajia vaikka hong kongista joihin haluisin vastata kun en tiedä etukäteen kuka on renkaanpotkija/rosmo ja mikä oikea soitto.


 


Eli voinko vastata turvallisin mielin ja ainoa mitä voin hävitä on hermot ja oma aika? :)


1 kommentti

Kunniamerkki +14

Minkään asiallisen järjestelmän perusteella maksua ei sinulle ainakaan voi tulla pelkästä puhelimeen vastaamisesta. Osa soittajista saattaa olla huijareita jotka yrittävät saada sinua vaikka tilausansaan, urkkia yksityisiä tietojasi tai saada sinut soittamaan takaisin maksulliseen numeroon, mutta ne on sitten eri asia kuin puhelinlaskun maksut. Mikäli soittaja ei ole joku jota odotat niin paiskaa luuri vaan korvaan.


 


Tietysti jollain päiväntasaajan guinean operaattorilla voi olla vaikka mitä maksujärjestelmiä olemassa, mutta jos mahdollisesti lähetettävää huijauslaskua ei maksa niin eivät ne mitään rahaa saa. Suomen lain mukaan kun pelkkä puhelimeen vastaaminen ei tarkoita vaikkapa sopimukseen sitoutumista niin mahdolliset laskut voi jättää huomiotta koska niillä ei ole mitään lainvoimaista keinoa saada sinua maksamaan mitään.

Vastaa