Sonera Prepaid 4g takkuaa


Mistähän mahtaa johtua, että Sonera Prepaid 4g takkuaa useimmiten ilta-aikaan? Aamulla/päivällä nopeuden vaihteluväli pääosin 20-40 Mbps  ja vasteaika alle 30 ms. Ilta-aikaan lähes poikkeuksetta putoaa vaihteluvälille 1-3 Mbps ja vasteaika nousee 300 ms paikkeille.

 

Juurikaan mitään vaikutusta ei ole sillä, montako kodin laitteista on "kiinni" verkossa. Mitään suurta vaikutusta ei myöskään ole reitittimen sijainnilla. Reitittimenä toimii Huawei CPE B593 uusimmilla päivityksillä.

 

Vertailun vuoksi aiemmin käytössä saunalahden vastaava liittymä. Huiput tuolla oli alle 20Mbps, mutta myöskään ei oikeastaan koskaan pudonnut alle 10 megan.


5 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Kyseessä saattaisi olla tilanne, mikä tulee ns. ruuhka-aikaan eli paljon käyttäjiä samaan aikaan. Missä päin käytät tuota yhteyttä, niin voisin tarkistella verkon tilanteen alueelta.

Hämeenlinnan Voutilassa. Kyseessä siis lienee ongelma jolle ei liene juurikaan mitään tehtävissä? Taasko pitäisi siis koittaa toista operaattoria...aaargh.


@Handel kirjoitti:

Hämeenlinnan Voutilassa. Kyseessä siis lienee ongelma jolle ei liene juurikaan mitään tehtävissä? Taasko pitäisi siis koittaa toista operaattoria...aaargh.


Ainakin yksi Voutilan aluetta palveleva tukiasema on osittain melko rajustikin kuormitettu ja ongelmat voisivat johtua juuri tästä suuresta yhtäaikaisesta käyttäjämäärästä. Kasvanut käyttäjämäärä on ilmeisesti tiedostettu jo aiemmin, koska Luolajan suuntaan ollaan ottamassa käyttöön uutta 4G-tukiasemaa. Uuden tukiaseman myötä alueen 4G-kapasiteettiin saataisiin kaivattua lisäystä ja kuormitusta jaettua tasaisemmin tukiasemien välillä. Tällöin käyttäjäkohtaiset yhteysnopeudetkin saataisiin paremmalle tolalle. Tämän hetken suunnitelmien mukaan käyttöönotto kuitenkin menee syksyn puolelle eikä siten tämän hetken tilannetta oikein auta. 

 

Oletko kokeillut reitittimen lukitsemista 3G-verkkoon? Tämä konsti voisi olla kokeilun arvoinen mikäli tulokset noinkin heikoiksi menevät, kuten yllä mainitsit. 

No voi hevonen, ettei ole tuo 3G lukitus tullut itselle mieleen. Pitääpä tehdä muutaman päivän testi. Palaan aiheeseen, sen jälkeen.

Syitä takkuamiseen voi olla monta.

 

Olen noteerannut, että kello 15-22 aikaan 4G yhteys on hitaampi. Myös mahdolliset rakennustyömaat voivat heikentää/häiritä kuuluvuutta. 

 

Ja on vielä mahdollisuus, että alueellasi on noussut mobiililaajakaista käyttäjien määrä joka kuormittaa verkkoa.

 

Kannattaa kokeilla 3G verkkoa, joskus se on vakaampi kuin 4G. :)

Vastaa