Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66584
Kirjoituksia 179914

Soneran nopeustesti ja latency test error - Reittittimen asetukset B593u ??Soneran nopeustesti ja latency test error - Reittittimen asetukset B593u ??

merinen
Vakiokalustoa ☆
Viestejä 163 kpl

Soneran nopeustesti ja latency test error - Reittittimen asetukset B593u ??

1/9
Soneran nopeustesti tökkää latency test erroriin joka kerta kannettavalta sekä android kännykästä wlanin takaa. Ongelmat alkoivat kun nopeustesti uusittiin ja ulkoasu muuttui nykyisenkaltaiseksi. Aiemmin reititin Huawei B593u kävi euroopassa huollossa ja sai uuden softapäivityksen englannikielisenä versiona V100R001C00SP067 Joku reitittimen asetus muutettava vai uutta softaa koneeseen?
Vastaa
0 tykkäystä
8 vastausta

olkitu
Kunniajäsen
Viestejä 4 420 kpl

2/9

Kokeileppa tätä: http://www.speedtest.net/

 

ja tätä Funetin tiedostojen latausta ftp://ftp.funet.fi/dev/

 

Lisäksi ping testiä (latency) voidaan mitata suoraan komentoriviltä ping komennolla. Googlesta löytyy hyvät ohjeet-

Vastaa

MMALINEN
Vakiokalustoa ☆☆
Viestejä 482 kpl

3/9

muutenkin   speedtest on  parempi kun  luultavasti soneran testi mittaa   nopeuden helsingistä ja  spedtestillä  voi  valita  mistä kaupungista ja minkäoperaattorin  palvelimelta mitataan 

esim tampereella on tamico ja  tampereenpuhelin  speedtestillä saa  parewmman tuloksen  kuin soneran mittarilla  varmaan juuri tän takia

Vastaa
0 tykkäystä

olkitu
Kunniajäsen
Viestejä 4 420 kpl

4/9

Tamicon speedtest on varmaan suoraan yhteydessä Soneran verkkoon, joten siksi sielä hyvät nopeudet.

 

Tampereen puhelin nyt ei erityisennopea pitäisi olla kun käy Helsingin Ficixin yhteyspisteellä

Vastaa
0 tykkäystä

merinen
Vakiokalustoa ☆
Viestejä 163 kpl

5/9
Speedtest on tuttu juttu. Soneran simppeli ulkoasu ja nopeus kiehtonut. Alkoi vain vaivaamaan että mitä muita muutoksia tehty kuin ulkoasu, koska aiemmin toimi aivan hyvin. Saattoipa olla sekin että ongelma alkoi siinä vaiheessa kun laite palasi huollosta, joten softan päivittämällä siitä päässee helpoimmin eroon. Funet on erittäin kätevä kun etsii suunta-antennille parasta suuntaa.. Lataa vaan tarpeeksi suurta pakettia niin ehtii lataamisen aikana tehdä jo jotain antennin suhteen.
Vastaa
0 tykkäystä

NikoNo
Moderaattori
Viestejä 1 502 kpl

6/9

Oletko @merinen mitä selainta käyttänyt? Testasin juuri itse tuon toimivuutta ja ainakin Internet Explorerilla toimi ihan mainiosti.

Vastaa
0 tykkäystä

olkitu
Kunniajäsen
Viestejä 4 420 kpl

7/9

Samaa softaa ne molemmat nopeustestit ovat. Ooklan lisenssin alla tuo Sonerakin toimii. Ulkoasua sitten noissa yritysversiossa pääsee muokkaamaan.

 

Antennien suuntaus kyllä kannattaa minusta lähteä tietämällä missä tukiasemat ovat. Tähän käyttöön on Cellmapper aika kätevä kun sillä on lähialueen tukiasemat skannattu. Sitten kun tietää suurin piirtein sijainnit niin antenneja sitten vasta suuntailemaan mastoja kohti ja nopeuksia mittailemaan. 

Vastaa
0 tykkäystä

merinen
Vakiokalustoa ☆
Viestejä 163 kpl

8/9

Firefox käytössä 38.0.5 ja myös Explorerilla tekee aivan saman.

Eipä tuo muuten juuri haittaa.. Speedtest on ihan sopiva työkalu.

Ja totta.. kyllä on hyvä tietää antennisuunnat etukäteen.. Ja tehdä vain vertailut sekä hienosäätö sitten funetin avulla.

Toki vastaanoton taso ja häiriötaso olisi hyvä nähdä. Liekö siihen mahdollisuutta tuossa B593u ssa.

 

Vastaa
0 tykkäystä

merinen
Vakiokalustoa ☆
Viestejä 163 kpl

9/9
V100R001C00SP067 softa päivitetty uusimpaan telia.se sivujen kautta ja ongelma hävisi... Nyt pelaa nopeustesti kuten ennenkin. Case closed ;O) Nyt käytössä siis versio V100R001C07SP102
Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.