Soneran nopeustesti ja latency test error - Reittittimen asetukset B593u ??

  • 29 June 2015
  • 8 kommenttia
  • 15 katselukertaa

Soneran nopeustesti tökkää latency test erroriin joka kerta kannettavalta sekä android kännykästä wlanin takaa. Ongelmat alkoivat kun nopeustesti uusittiin ja ulkoasu muuttui nykyisenkaltaiseksi. Aiemmin reititin Huawei B593u kävi euroopassa huollossa ja sai uuden softapäivityksen englannikielisenä versiona V100R001C00SP067 Joku reitittimen asetus muutettava vai uutta softaa koneeseen?

8 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Kokeileppa tätä: http://www.speedtest.net/

 

ja tätä Funetin tiedostojen latausta ftp://ftp.funet.fi/dev/

 

Lisäksi ping testiä (latency) voidaan mitata suoraan komentoriviltä ping komennolla. Googlesta löytyy hyvät ohjeet-

muutenkin   speedtest on  parempi kun  luultavasti soneran testi mittaa   nopeuden helsingistä ja  spedtestillä  voi  valita  mistä kaupungista ja minkäoperaattorin  palvelimelta mitataan 

esim tampereella on tamico ja  tampereenpuhelin  speedtestillä saa  parewmman tuloksen  kuin soneran mittarilla  varmaan juuri tän takia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Tamicon speedtest on varmaan suoraan yhteydessä Soneran verkkoon, joten siksi sielä hyvät nopeudet.

 

Tampereen puhelin nyt ei erityisennopea pitäisi olla kun käy Helsingin Ficixin yhteyspisteellä

Speedtest on tuttu juttu. Soneran simppeli ulkoasu ja nopeus kiehtonut. Alkoi vain vaivaamaan että mitä muita muutoksia tehty kuin ulkoasu, koska aiemmin toimi aivan hyvin. Saattoipa olla sekin että ongelma alkoi siinä vaiheessa kun laite palasi huollosta, joten softan päivittämällä siitä päässee helpoimmin eroon. Funet on erittäin kätevä kun etsii suunta-antennille parasta suuntaa.. Lataa vaan tarpeeksi suurta pakettia niin ehtii lataamisen aikana tehdä jo jotain antennin suhteen.
Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Oletko @merinen mitä selainta käyttänyt? Testasin juuri itse tuon toimivuutta ja ainakin Internet Explorerilla toimi ihan mainiosti.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Samaa softaa ne molemmat nopeustestit ovat. Ooklan lisenssin alla tuo Sonerakin toimii. Ulkoasua sitten noissa yritysversiossa pääsee muokkaamaan.

 

Antennien suuntaus kyllä kannattaa minusta lähteä tietämällä missä tukiasemat ovat. Tähän käyttöön on Cellmapper aika kätevä kun sillä on lähialueen tukiasemat skannattu. Sitten kun tietää suurin piirtein sijainnit niin antenneja sitten vasta suuntailemaan mastoja kohti ja nopeuksia mittailemaan. 

Firefox käytössä 38.0.5 ja myös Explorerilla tekee aivan saman.

Eipä tuo muuten juuri haittaa.. Speedtest on ihan sopiva työkalu.

Ja totta.. kyllä on hyvä tietää antennisuunnat etukäteen.. Ja tehdä vain vertailut sekä hienosäätö sitten funetin avulla.

Toki vastaanoton taso ja häiriötaso olisi hyvä nähdä. Liekö siihen mahdollisuutta tuossa B593u ssa.

 

V100R001C00SP067 softa päivitetty uusimpaan telia.se sivujen kautta ja ongelma hävisi... Nyt pelaa nopeustesti kuten ennenkin. Case closed ;O) Nyt käytössä siis versio V100R001C07SP102

Vastaa