peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
53024 Jäsentä
152370 Kirjoitusta
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ


Vakiokalustoa
Rekisteröitynyt: ‎17-02-2015
Kirjoituksia: 111
1/7

Surkea 4G

Mitäs mieltä arvoisa raati on allaolevista signaalintasoista? Nämä on otettu kotona ulkona aamulla noin klo 8. Kumpikin tukiasema on vajaan kilometrin päässä. 132-loppunen tukiasema on kohteen sijainnin kannalta huonossa suunna, koska se on pienen kukkulan päällä ja oma piha notkossa. 557-loppuinen tukari on samalla tasolla. Yhteyden nopeudet on mitä on... Onneksi kotona voi kuitenkin käyttää kiinteää WiFi-yhteyttä, joten sinänsä hitaasta nopeudesta ei ole haittaa.

 

Screenshot_2017-07-17-07-55-44[1].pngScreenshot_2017-07-17-07-54-35[1].png

0 tykkäystä
6 vastausta
Highlighted
Data-jehu 2019
Data-jehu 2019
Rekisteröitynyt: ‎26-12-2013
Kirjoituksia: 4 346
2/7

Vs: Surkea 4G

Tosta vo sanoa että kaksi tukiasemaa kuuluu samaanpaikkaan ja varmaan tossa reilun -100dBm signaalivoimakkuuden kanssa aiheuttaa sen että signaalit menevät ristiin ja nopeus putoaa. Tämän todentaa myös RSRP arvollakin mutta nopeus tosiaan kärsii noilla signaaliarvoilla varmasti viimeistään illantullen.

Onko heikko matkapuhelimen kuuluvuus? Mittaa matkapuhelinverkon kuuluvuuksia Cellmapper-sovelluksella, saatavilla täältä ja ohje . Uusi kartta täältä BETA:na
Vakiokalustoa ☆
Rekisteröitynyt: ‎13-07-2017
Kirjoituksia: 213
3/7

Vs: Surkea 4G

Alla olevan linkin tiedoista saa vähän osviittaa signaalin laadusta.

 

 

https://www.taisto.org/Mobiiliverkkotekniikka

0 tykkäystä
Vakiokalustoa
Rekisteröitynyt: ‎17-02-2015
Kirjoituksia: 111
4/7

Vs: Surkea 4G

Olen tutustunut linkin takaa löytyvään materiaaliin. Ja olen myös huomannut että yhteys on heikko. Sisätiloissa kuuluu ainostaan tuo 557 loppuinen tukari ja kivitalosta huolimatta nuo arvot samansuuruiset. CellMapperilla olen tallentanut ja vaikuttaa siltä, että 557 tukari on suunnattu kattamaan lähellä menevän kokoojakadun, eikä kadun sivuilla olevia pienempiä katuja ja niiden varrella olevia asuntoja. Sinänsä ihmeellinen asia, koska alueella on paljon asuntoja. 

0 tykkäystä
Vakiokalustoa ☆
Rekisteröitynyt: ‎13-07-2017
Kirjoituksia: 213
5/7

Vs: Surkea 4G

Olisikohan vikailmoituksen paikka ??

 

Se tuskin parannusta tuo pikaisesti , mutta kuitenkin ehkä tulevaisuudessa.

Vakiokalustoa
Rekisteröitynyt: ‎17-02-2015
Kirjoituksia: 111
6/7

Vs: Surkea 4G

Kokeilin tuossa muidenkin operaattorien kortilla ja ihan sama tilanne, eli huono kenttä ja signaalin laatu. No eipä ainakaan tarvitse edes harkita 4G-yhteyttä ainoaksi nettiyhteydeksi miltään operaattorilta. Voisin vikailmoituksen sijaan ilmoittaa kaikille kolmelle operaattorille, että poistavat osoitteeni 4G-saatavuudesta, koska ulkonakin ei ole hyvää kenttää saatavilla. 

0 tykkäystä
Vakiokalustoa ☆
Rekisteröitynyt: ‎22-08-2015
Kirjoituksia: 222
7/7

Vs: Surkea 4G

Täsmälleen sama tilanne omassakin osoitteessani. Kaikilla kolmella operaattorilla on samoissa paikoissa tukiasemat. Yksikään ei siis toimi kunnolla. Netin osalta ei haittaa, koska on MPY:n kuitu. Mutta puheluiden osalta on aika ärsyttävää, kun kapulat yrittävät roikkua olemattomassa 3G verkossa ja usein saapuvat puhelut eivät yhdisty ja puhelimet on kotona pakko vaihtaa käsin 2G verkkoon. Tällöin kuuluvuus on edes jonkinlainen, edelleen joissakin paikoissa verkko häviää kokonaan mutta puhelut sentään kuuluvat joten kuten.

Testasin myös Såneraa ja vikailmoituksen jälkeen kuuluvuuskarttaan ilmestyi valkea pläntti talomme kohdalle, eikä saatavuuskysely enää anna tänne kuin 2G vaihtoehdon Hymiö Erittäin onnellinen

Naapureillakin on sama ongelma, mutta sieltä kukaan ei ole tehnyt vikailmoitusta koskapa heidän osoitteeseen kuuluvuutta ja saatavuutta luvataan erinomaisilla arvoilla.