Surkea kuuluvuus Hämeenlinnan Kukoistensyrjällä


  • Anonymous
  • 0 kommenttia
Hei!
Hämeenlinnassa on todella surkea kuuluvuus Kuokoistensyrjällä 3G/2G verkossa. Sisätiloissa verkko seilaa 2g / 3G verkkojen välillä koko ajan ja puhelun aikana pitää etsiä puurakenteisessakin talossa paikkaa jossa kuuluvuus toimisi. Puhelu katkeaa usein ja tietysti data-yhteys on onneton. Olen nyt reilun vuoden ollut Soneran asiakkaana ja toivonut, että kuuluvuus paranisi, mutta turhaa tämä näyttää olevan. Alkaa olla ongelmat kuuluvuudessa sitä luokkaa, että pitää harkita operaattorin vaihtoa. Kuuluvuusongelmien vikailmoitukseen netin kautta ei saa minkäänlaita vastausta. Ehkä olen niin vähäpätöinen asiakas.
Nyt on pieni toive herännyt, kun näyttäisi merkkien perusteella, että joku operaattori olisi rakentamassa tukiasemaa lähistölle, mutta pahoin pelkään, että sekään ei olisi Sonera. Käyttöpaikka on n 3 kilometriä Hämeenlinnan keskustasta, joten ihan perämetsään en kuuluvuutta toivo.
Terveisin
lapex

25 kommenttia

Hei lapex,

kävisitkö lisäämässä profiilitietoihisi asiakasnumerosi (löytyy laskusta), niin pystymme katsomaan alueen kuuluvuuden ja parannusten suunnitelmat mahdollisimman tarkkaan. Asiakasnumero näkyy vain Soneran asiakasneuvojille. Hihkaise tähän ketjuun kun olet asiakasnumerosi lisännyt niin tiedämme jatkaa selvitystä.

Kuuluvuuspalautteet menevät verkkosuunnitelumme tietoon, mutta niistä ei asiakkaille vastauksia laiteta. Hyötyä palautteista on kuitenkin, koska verkkosuunnittelijamme saavat näin arvokasta tietoa ja ottavat palautteita huomioon kun verkkoparannuksia suunnitellaan. Kun tekee Omilta sivuilta häiriöilmoituksen, ottaa tekininen asiakaspalvelumme yhteyttä puhelimitse.
Hei!
Asiakasnumero on lisätty profiiliin.
Omilla sivuilla kuuluvuusongelmien linkki
"Jätä ilmoitus kuuluvuusongelmasta" - https://www4.sonera.fi/OmatSivut/tools. ... t=feedback
ei avaudu ja "seuraava" painike ei ole aktiivinen (kokeiltu Firefox ja IE).

Terveisin
lapex
Hei lapex,

laitan toimimattomasta palautelomakkeesta tiedon eteenpäin. Varmistin että aiempi kuuluvuuspalautteesi on tullut perille. Vikailmoitusta ei ole nyt tarpeen tehdä, sillä minä näen että alueen tukiasemassa ei ole vikatilannetta tiedossa. Alueelle on tulossa kevättalvella 2015 uusi tukiasema, jonka uskoisin parantavan kuuluvuutta. Lisäksi pariin jo olemassa olevaan tukiasemaan on tulossa parannuksia. Lähellä olevaan tukiasemaan on myöskin valmistunut 4g. Jotta pääsisit käyttämään 4g-verkkoa liittymällesi tulisi lisätä 4g-palvelu, ja toki laite tulee olla sellainen, joka tulee 4g-verkkoa.
Hei!
Kiitokset nopeasta vastauksesta ja vahvistuksesta, että Sonera on asialla uuden tukiaseman rakentamisessa. Odotan siis kevätalveen ennen muita toimenpiteitä.
Toivottavasti uusi tukiasema parantaa tätä tukalaa tilannetta.
Puhelimeni kyllä tukee 4G:tä, mutta täytyy vielä miettiä haluanko maksaa siitä.
Terveisin
lapex
Hei lapex!

Kiitos viesteistäsi. Toivottavasti alustavien suunnitelmien aikataulut pitävät ja alueen matkapuhelinverkon parannukset saadaan valmiiksi muutaman kuukauden sisällä.
Hei! Olen joutunut vaihtamaan nimimerkkini lapex - lapexx, kun jostain syystä Soneran järjestelmässä oli lapex- ja omien sivujen käyttäjätuynnuksen väliltä linkki katkaistu. Asiani koskee edelleen tätä huonoa kuuluvuutta. Nyt masto on pystyssä, mutta se on pelkkä runko ja täysin kaustamatta. Maston tunnisteista päätellen saattaa olla Elisan masto, mutta toivottavasti se pääsette siihen hyyryläiseksi. Kysyisin nyt, onko tietoa, milloin linkit asennetaan ja puheluni alkaisivat toimia ilman asettumista tiettyyn kohtaan asuntoa. T: lapexx
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Laitoin tästä kyselyä eteenpäin, että missä aikatauluissa homma etenee. Olemme varmaankin tulossa samaiseen mastoon niin kuin kirjoititkin. Ilmoitan tänne heti, kun saan vastausta aikataulusta.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Mikäli pysymme aikatauluissamme, niin alueelle käyttöön tulee uusi tukiasema ennen kesäkuuta. Voi tulla jopa toukokuun alussa. Vielä muutama kuukausi ja tämän jälkeen tilanne helpottaa kuuluvuuden osalta.

Hei!

Kiitokset vastauksesta. Odotellaan.

 

Lapexx

Hei!

Nyt lähestymme juhannusta ja kuuluvuudelle Soneran 3G-verkossa Kukoistensyrjällä ei ole tapahtunut valitettavasti mitään. Se on surkea. Masto kyllä on komeasti pystyssä, mutta taitaa mastossa olla vain kilpailija eli Elisan kalustusta. Onko Soneran toteutuksesta mitään tietoa?

T: lapexx

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Tässä on ollut mutkia matkassa enemmänkin johtuen ulkoisista tekijöistä. Tämän takia on tapahtunut aikatauluihin muutosta. Laitoin kyselyä uudelleen tilanteesta, että missä mennään ja milloin tapahtunee parannus verkkoon tälle alueelle.

Hei!

Onko kuuluvuuden parannukselle selvinnyt mitään aikataulua?

Terveisin

lapexx

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Alueellasi näyttäisi olevan yleisesti heikko kuuluvuus: http://www.cellmapper.net/map?MCC=244&MNC=91&type=UMTS&latitude=61.01613853655292&longitude=24.507284566656516&zoom=15

 

Pystyisitkö päivittämään Cellmappperin karttaa Android sovelluksen avulla? Saataisiin ajantasaisita tietoa alueesi yhteyksistä tuolta kartan avulla.

Hei!

Huono kuuluvuus on tiedossa ja tuskin yksittäisen käyttäjän mittaukset asian parantamiseen vaikuttavat. Huono kuuluvuus on myös Soneran tiedossa ja on ollut jo pitkään. Parempi kuuluvuus ei liene kohtuuton vaatimus, koska tämä on taajaan asuttua aluetta vajaa 3 kk Hämeenlinnan keskuststa. Haluankin tietää, milloin se paranee, koska enää tällä palvelutasolla ei voi pitkään jatkaa, vaan on etsittävä operaattori, jonka verkko toimii täällä.

Terveisin

lapexx

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Suosittelen vaihtamaan operaattoria jos vain mahdollista (ei määräaikaista sopparia yms).

 

Itse olin Elisalla ja asunnossa ei tahtonut toimia muu kuin 2G verkko. Ei parannuksia ollenkaan tilanteeseen, joten vaihtoin operaattoria, Sonera toimisi paljon paremmin. 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

 

Tässä on alueesi mastokartta... Vähän huonossa kohtaa tuo alue on yleisesti...

 

 

Kokeile toista operaattoria ja mittaa yhteys Cellmapperillä jos vain voit. Sitten palaa tänne klaaniin ja kerro kokemuksestasi. 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Tänne alueelle on tulossa pari uutta tukiasemaa syksyn aikana, eli parannuksia on luvassa. Vielä ei ole tarkkoja päivämääriä antaa, mutta tällainen tieto nyt tässä kohtaa.

Hei!

Miin marraskuussa 2014, kun olin jo pitkään kärsinyt kuuluvuusongelmista, aloitin tämän keskustelun. Silloin kerrottiin kahteen asemaan tulevan parannuksia ja uusi asema lähettyville kevättalvella. Kevättalvella kerrottiin, että uusi asema tulee kesäkuun alkuun mennessä ehkä jo toukokuun alkuun. Olemme siirtymässä kohta heinäkuuhun ja nyt kerrotaan alueelle tulevan kaksi tukiasemaa syksyn aikana. Syksy päättyy varmaan jouluun. Kohta tässä on vuosi eletty aikaa ihan "kohta tilanne paranee aikaa". Tässä tulee väkisinkin Kreikka neuvotteluit mieleen. Olen kuitenkin sitkeästi uskonut tähän asti "lupauksiin", mutta ehkä tässä on kyseessä alue, johon ei kannata satsata ...

 

Terveisin Laakspen

 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Operaattoria vaihtamalla voi kuuluvuus parantua... Se auttaa. Kannattaa kilpailuttaa liittymät kun vaihdat operaattoria. 

Hei!

Onko alueen uusien tukiasemien aikataulu täsmentynyt tai tietoa kuuluvuuden parantumisajasta? Kuuluvuus ei ole parantumut kesän aikana mitenkään.

Terveisin

Lapexx

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Jätä omilta sivuilta sieltä alaosasta kuuluvuuspalaute Soneralle yhteydenottopyynnön kera, jos vaikka jotain kuuluisi :smileywink:

Odottavan aika on pitkä, mutta joskus sitkeä odotus myös palkitaan. 29.9.2015 ilmeistyi 3G-verkkoon täydellinen kuuluvuus ja 6.10.2015 tuli myös 4G verkkoon kaikki palkit! Siis nyt pelittää ja masto jopa näkyy ikkunasta. Kiitokset!
Terveisin
Lapexx
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Hyvä juttu, olemme täälä yhteisössä tyytyväisiä jos pystyisit päivittämään asuinalueesi kuuluvuus tiedot Cellmapper kartalle. Näin sieltäkin nähdään että Sonera toimii hyvin sieläpäin. Näin muutkin alueen asukkaat voi hyödyntää tietoa että Soneran verkko kuuluu sielä nyt hyvin.


 


Sonera näyttäisi nostaneen muutenkin aika monta uutta tukiasemaa Hämeenlinnan suuntaan että muuallakin päin varmasti parantunut kuuluvuus.

Hei!

Mielelläni mittaisin kentän voimakkuden ja laittaisin tiedot muidenkin käyttöön, mutta mulla on Lumia ja käsittääkseni cellmapper toimii vain Anroidissa.

Terveisin

Lapexx

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Aivan, ei valitettavasti ole mahdollista toimia Windows Phonella koska Microsoft rajoitta pääsyä API:in jota Cellmapper vaatisi. Tämä harmillista, toivottavasti joku muu käy mittaamassa 🙂 ja joskus jos aiot Android leiriin liittyä niin tervettuloa tukemaan avointa projektia.

Vastaa