Surkea sisäkuuluvuus 4G-verkossa Kemin keskustassa


On tää käsittämätöntä kun Telia/Sonera väittää, ettei missään oo mitään ongelmaa, vaikka sisäkuuluvuus on surkeaa 4G-verkossa Kemin keskustassa. Lataus on ehkä sitä mitä luvataan, mutta uppikaista aivan mitä sattuu. Samalla myös viiveet (ms) kaakossa. Olen tästä asiasta tehnyt vikailmoituksia 10/2014 alkaen ja aina luvattu vaan korjauksia. Mitään ei kuitenkaan ole tapahtunut asian korjaamiseksi. Telian/Soneran "legoinsinöörit" näkisivät asian helposti esim. nettitutkasta, jos viitsisivät asiaa sieltä katsoa! Kyllä tässä vuosien saatossa saanut huomata, etteivät he paljon käyttäjien kokemuksista välitä. Me käyttäjät olemme tyhmiä, tuntuu että pääasia Telialla/Soneralla on ollut, että saadan tyhmiltä rahat pois! Helppoahan se sieltä Helsingistä on kattoa pelkkää karttaa, kävisivät joskus paikan päällä toteamassa asiat!


3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Moro!


 


Ikävää, että ongelmia on jo pitkään jatkunut. Ilmeisesti olet kokeillut useampia eri päätelaitteita vuosien saatossa? Lähetysnopeuteen vaikuttaa eniten esteet sinun laitteesi ja tukiaseman antennin välillä. 1800MHz signaali kun ei ole paras läpäisemään rakenteita ja varsinkaan uusia, energiatehokkaita ikkunoita. Ilmeisesti ongelmana oli erityisesti puhelimessa heikko 4G -kuuluvuus? Jos Telia ei ole sitä parantamassa, voisi olla jokin mobiililaajakaistareititin+ulkoinen antenni ratkaisuna, ja reitittimeltä jakaa nettiyhteyttä Wifin kautta.


 


Tosin ehkä ensin katsastaisin alan muut toimijat, jospa jollakulla toisella olisi paremmin toimiva verkko. Mitään uskollisuuspalkintoa ei jaella, vaikka kuinka kituuttaisi heikon yhteyden varassa. Toki tiedustelisin, onko parannuksia luvassa. Aukottoman peiton rakentaminen on mahdotonta, aina jossain on katvetta.

Kokeiltu on eri päätelaitteilla. Koskettaa myös vanhoja rakennuksia, johon ei oo remonttia tehty. Yleinen ongelma siis tällä alueella.

Eikö keskusta-alueella ole kiinteän verkon liittymää saatavilla? Pakkoko se on liikkuvaan käyttöön tarkoitettua mobiilikaistaa käyttää? No, en tunne aluetta joten voihan se olla että tarjotaan vain ryöstöhintaan 8/1 M adsl:ää.

Vastaa