Telewell TW-EAV510 v2 ja Huawei E3372

  • 11 January 2016
  • 5 kommenttia
  • 5 katselukertaa

Hei. Minulla on ongelmia saada opengate-palvelu toimimaan, olen lueskellut monenmoista ohjetta mutta en ole vielä löytänyt apua.

 

Reititin: Telewell TW-EAV510 v2

Mokkula: Huawei E3372

 

APN on vaihdettu muotoon opengate ja yms muut säädöt pitäisi olla kunnossa. Kun käytössä oli Huawei E3276 tikku, opengate pelasi moitteetta ja sain portinohjaukset sun muut toimimaan. Kyseinen mokkula oli kaverilta lainassa ja ostin itselleni tuon E3372 mallin. Netti yhdistyy mutta käyttöön ei tulekaan enää julkista osoitetta. Kaikki asetukset reititimessä ovat ennallaan. Ainoastaan kun laittaa suoraan tuonne mokkulan asetuksiin APN:ksi opengate tulee käyttöön julkinen ip, mutta reitittimeen asetetut määritykset eivät toimi. Toisin sanoen miten tuon E3372:sen saa tottelemaan reititimeen asetettuja määärityksiä. Pitääkö tuolle tikulle ajaa joku toinen firmis? Vai pitääkö jostain kaivaa esiin tuollainen samanlainen tikku kuin naapurilla että homman saa pelaamaan.

 

Kiitos jo etukäteen.


5 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Telewellin asetuksiin pitää laittaa APN-kohtaan opengate. Mikäli tietoa ei kätevästi löydy, niin Helpsonin pojat osaa opastaa ainakin.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

En osaa sanoa noiden laitteiden yhdistelmistä mitään mutta miksi et voisi määrittää Huaweille Opengate valmiiksi? Näin sitten on asetukset sielä kunnossa. Voi olla ettei mokkula ja reitittimesi hallintasysteemi keskustele keskenään. 

Täällä on asiasta tietoa: http://klaani.sonera.fi/t5/Puhelinliittymat-ja-mobiilinetti/Huawei-E3372-siltaavaksi/m-p/121302#M5240

Tämä jo ilmeisesti vanha ketju, mutta vastaanpas kuitenkin. Itselläni on samanlainen setuppi enkä saa julkista ip:tä käyttöön. 

Telewellin sivuilla on seuraava listaus:

E3372s (Sonera) (ei etäohjauksiin/-valvontaan)

E3372s(DNA) (ei etäohjauksiin/-valvontaan)

E3372s (Saunalahti) (ei etäohjauksiin/-valvontaan

 

Tuo ei etäohjauksiin/valvontaan ymmärtämykseni mukaan tarkoittaa sitä, ettei telewell osaa keskustella tikun kanssa niin, että olisi mahdollista configuroida APN tietoja, vaan tikku ottaa default APN tiedon ja saa näin ollen natin takana olevan IP:n.

Helpoitenhan tuon ongelman rajaa jos laittaa pelkän tikun suoraan läppäriin kiinni ja käy muokkaamassa APN-kohtaan "opengate" profiilin. Tällä tavalla jos homma toimii Ok ja kone saa julkisen IPn ja telewellin kanssa ei ---> on tilanne juuri kuten sanoitkin. "tikku ottaa default APN tiedon ja saa näin ollen natin takana olevan IP:n."

Vastaa