Telia Dotin hinnoittelu

  • 25 October 2018
  • 77 kommenttia
  • 765 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Hei

 

Telia Dotin esittelysivuilla on virheellinen esimerkki. Telia Dot / Hinnoittelu :

 

Laskin itse, mitä 5 min 0,25 Gt 1 viesti tulisi maksamaan ja päädyin summaan 0,93 €. Kaavion piirtäjältä on mitä ilmeisemmin unohtunut, että liittymässä on 0,20 € vuorokausikohtainen aloitusmaksu.

 

Telia Dot -palvelun käyttöehdot

 


  • Jos liittymässä on vuorokauden aikana puhelu-, tekstiviesti- tai netin käyttöä, minkä tahansa liikennelajin ensimmäinen käyttö aktivoi vuorokausikohtaisen aloitusmaksun 0,2 €.
  • Vuorokausikohtainen normaalikäyttöön perustuva veloitus muodostuu edellä mainitusta aloitusmaksusta sekä käytön mukaan puheluista, tekstiviesteistä ja netin käytöstä.

 

Ohessa vielä oma laskelmani välisummineen:

 

 hintasumma
aloitusmaksu0,20000,2000
puhelut tⓂs 0,2000
00:00:00 – 00:02:000,20000,4000
00:02:00 – 00:04:300,20000,6000
00:04:30 – 00:05:000,02500,6250
tiedonsiirto Gt 0,6250
0,000 – 0,0190,07500,7000
0,019 – 0,2190,20000,9000
0,219 – 0,2500,01560,9156
tekstiviesti kpl 0,9156
10,01000,9256

 

Oheinen laskelma on laadittu siten, että puheluiden kestoja ja tiedonsiirtoa ei ole pyöristetty mitenkään ylöspäin.

 

Käyttöehdoista ei ilmene, lasketaanko Telia Dotin normaaleiden puheluiden hinnat sekunneissa, minuuteissa, senteissä, sentin sadasosissa, minuutin sadasosissa tai jollakin muulla tavoin. On siis mahdollista, että esimerkin mukainen käyttö saattaa maksaa enemmänkin kuin 0,93 €.


77 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

@irritus@  kirjoitti:


@IlariJR@  kirjoitti:

Sivustolla oli myös hintaesimerkki, jossa veloitus on 0,70 euroa päivässä




Niin, joka kaiken huipuksi on vielä virheellinen!


 


Esimerkin 5 min, 1 viesti ja 0,25 Gt vuorokausiveloitus on oikeasti noin 0,92 – 0,95 €. Hinta vaihtelee hieman sen mukaan, missä järjestyksessä liikenne päivän aikana syntyy.




Syy tuohon esimerkin ja laskelman eroon on se, että esimerkki on annettu oikean keskivertokäyttäjän käytön perusteella.


 


Asiakkaiden liittymän käyttö saattaa vaihdella hyvinkin paljon päivästä toiseen. Voi olla esimerkiksi kuukauden aikana päiviä, jolloin käyttö on ollut todella suurta (esim. 2Gb dataa, 60 min puhetta ja 5kpl SMS) ja päivähinta on noussut yhteen euroon saakka.



Saman kuukauden aikana on usein myöskin päiviä, jolloin päivähinta jää hyvin pieneksi tai on 0€ (esim. jos puhelin on Wifissä pitkiä aikoja). Sitten kun laitetaan nämä kaikki kuukauden päivät yhteen ja lasketaan keskiarvot päivähinnalle ja käyttölajeille syntyy esimerkissä annetut luvut.


 


Kuvasta siis puuttuu maininta tästä keskiarvosta. Parannamme tuota infoa piakkoin. Kiitokset sinulle tästä huomiosta!

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@Numbers@  kirjoitti:

Mutta käytännössä tuo euron raja on vaikea saavuttaa.......




Kyllä sen saavuttaa ihan helposti. Dot sopiikin parhaiten sellaisille käyttäjille, jotka eivät käytä puhelintaan joka päivä.

kirjoitin tänne pitkän rimpsun, koskien juurikin tätä Dot -liittymää. Muokkasin omaa kirjoitustani muutaman kerran, niin sitten tuli ilmoitus että vastaukseni oli poistettu roskapostina.


että kiitti Telia kauheesti.


 


Olin aikeissa vaihtaa operaattoria ja Telia oli yksi vaihtoehto. painosanalla  oli. Kun ensi vaikutelma on jo tällainen.


 


Olen samaa mieltä siis, että Dot -liittymä kuullosti hyvältä viritelmältä. Mutta onneksi tuli luettua hinnasto paremmin, myös ne pienellä painetut kohdat.
Mutta niinhän sitä sanotaan, että jos jokin asia kuullostaa liian hyvältä ollakseen totta, niin se harvoin on totta.


 


 


Miksi Dot -liittymää mainostetaan, että siinä on rajoittamaton netti, puhelut ja tekstarit, kun ei kuitenkaan ole.
Hinnastosta: "Nettiä voi käyttää 4G-nopeudella rajattomasti kotimaassa, Pohjolassa ja Baltiassa" ja samassa hinnastossa alempana "Netin käytön hinta kun vuorokausikohtaisen käytön veloitus on välillä"

Olin viimeksi Telialla 2014 (silloin vielä Sonera).
Jo silloin oli lähes jokaisessa liittymässä tuo aloitusmaksu. Ei tarvinnut kun silmännurkalla vilkaista kännykkää päin, niin tuli aloitusmaksu.


 


Nyt jos ja kun lukee Whatsapp -viestin, niin jokaisesta kerrasta menee maksu.


 


 


Muun käytön hintoja lisäksi: "Puhelut ja tekstarit yritys- ja palvelunumeroihin maksavat palvelun hinnan lisäksi 0,09 € alkavalta minuutilta.":smileymad:


 


Kaiken kukkuraksi:  "Jos sinulla on käyttämätön liittymä, jonka haluaisit siirtää Telia Dotiin, se on toki ok, mutta silloin veloitamme numeron säilyttämisestä 5 €/kk".
Eli numeronsiirrosta toiselta operaatorilta, niin maksat siitä hyvästä vitosen kuussa ?? Vai mitä tuo tarkoittaa.

Minulle sopisi hyvin liittymä, mistä veloitetaan puhelut ja tekstarit käytön mukaan, mutta netin täytyy olla rajoittamaton.
Luulin löytäväni liittymän juuri räätälöitynä minun tarpeisiini, mutta jos tämä on kaikessa monimutkaisuudessaan niin outo ja sirpaleinen hinnoittelultaan tämä Dot -liittymä, miksikä sen nyt tulkitsin, niin ei taida tulla kauppoja.

Katsotaan josko tämäkin nyt tulkitaan roskapostiksi.


 


 

Dot-liittymässä hinta määräytyy toteutuneen käytön perusteella. Tuo ei mene kuitenkaan suoraviivaisesti, vaan yhden päivän lisäkäyttö on sitä edullisempaa mitä enemmän liittymää käyttää. Yksittäiselle tekstiviestille, puheminuutille tai gigatavulle ei Dotissa ole kiinteää hintaa. Päivässä peruskäyttö maksaa kuitenkin korkeintaan euron ja kuukaudessa korkeintaan 25 euroa. Tuolla Dotin nettisivuilla näkyy alareunassa kohdasssa hinnoittelu, jossa on selitetty tarkemmin hinnan muodostumista.


 


Mikäli siirtää meille numeron toiselta operaattorilta ja liittymällä ei ole ollenkaan käyttöä, peritään liittymän säilyttämisestä 5 euroa kuukaudessa. Täysin uudella numerolla ei tätä veloitusta tule.
Jos mietityttää, mikä tulee olemaan suurinpiirtein se kuukausimaksu omaan käyttöön nähden, niin kannattaa laita Dot-sovellus lataukseen. Sovellus laskee sinulle hinta-arvion, joka perustuu puhelimesi tietoon käyttämästäsi mobiilidatasta. Dot-liittymää käytettäessä, sovelluksesta näkee reaaliajassa paljonko on maksua kertynyt. Kaikille ei tämä Dot-liittymä sovi ja sittenhän voikin valita käytttöön laskutusliittymän


 


 


 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@  kirjoitti:

Nyt jos ja kun lukee Whatsapp -viestin, niin jokaisesta kerrasta menee maksu


 




Pieni tarkennus tähän. Dot-liittymässä aloitusmaksu menee vain kerran vuorokaudessa. Eli jos jätät mobiilidatan auki, 0,20 € kilahtaa joka päivä kello 00.00.


 


 



@  kirjoitti:

Eli numeronsiirrosta toiselta operaatorilta, niin maksat siitä hyvästä vitosen kuussa ?


 




Maksat vähintään 5 €/kk, mutta puhelusi, viestisi ja netin käyttö lasketaan tähän mukaan. Eli jos soittelet vaikka 7 €/kk puheluita, numeronsäilytysmaksua ei veloiteta.

"Maksat vähintään 5 €/kk, mutta puhelusi, viestisi ja netin käyttö lasketaan tähän mukaan"
Näinköhän ? Viestit, puhelut ja netin käyttö lasketaan  kännykän peruskäyttöön, mitkä on korkeintaan 25 e/kk. Mutta tuo numeronsiirto vitonen on muuta käyttöä. ei siis mene peruskäyttölaskutukseen.

Ja mitä tulee mobiilidatan aloitusmaksuun, niin kännykän nettikö pitää jättää auki sen vuoksi että aloitusmaksua ei menisi.


 


No. joka tapauksessa tämän liittymän saadaan kuullostaa paremmalta kun onkaan.


hyvin sirpaleinen ja monimutkainen hinnoittelu.


ja voi niitä jotka ei perehdy tähän hinnoitteluun paremmin.


 


@MinnaLN@  kirjoitti:

Päivässä peruskäyttö maksaa kuitenkin korkeintaan euron ja kuukaudessa korkeintaan 25 euroa. Tuolla Dotin nettisivuilla näkyy alareunassa kohdasssa hinnoittelu, jossa on selitetty tarkemmin hinnan muodostumista.



Niin juuri. Peruskäyttö. siihen kuuluu peruspuhelut, tekstiviestit ja netin käyttö.


 


palvelu- ja yrityspuhelut maksavat  palvelun hinnan lisäksi 0,09 € alkavalta minuutilta. 


numeronsiirto (sekään ei kuulu peruskäyttöön) on myös Muut maksut -alla. eli maksaa 5 e/kk.


Aika paljon sirpalemaksuja jotka ei kuulu peruskäyttöön. ja jotka kuitenkin veloitetaan joka kuukausi.


 



@MinnaLN@  kirjoitti:

 Täysin uudella numerolla ei tätä veloitusta tule.




Ymmärretäänkö siellä mitä tarkoittaa numeronsiirto ? uudet numerot eivät kuulu numeronsiirtoon. haloo.


 



@MinnaLN@  kirjoitti:

Tuolla Dotin nettisivuilla näkyy alareunassa kohdasssa hinnoittelu, jossa on selitetty tarkemmin hinnan muodostumista.




No niinpä. Höllä arvio. Missä on vaan peruskäyttöön perustuva arvio.
Siihen saa näiden "muut maksut" perusteella laskea puolet lisää.
Toivottavasti nyt kaikki muutkin osaavat ottaa tämän huomioon.

No eipä tule kauppoja.

Telialla kun ei ole vaihtoehtoinakaan kun jotain pakettiliittymiä, joilla en tee yhtään mitään, koska soitan ja tekstailen todella vähän. mm. viime vuosi. yhteensä 2,5 tuntia puhetta ja 9 kpl viestiä. maksan siis pakettiliittymistä ilmaa.

Sikäli harmi, kun siirtäisin myös TV-viihdepalvelun myöhemmin samalle operaattorille, mistä löytäisin nyt puhelinliittymän. tosin nykyisellä operaattorilla minun Viihdepalvelusopimukseni on määräaikainen vielä toukokuuhun 2021. Olen kuitenkin muuttamassa ja jos ei tulevassa asunnossa ole nykyisen operaattorin palvelua mahdollisuus saada, niin siinä tapauksessa voisin siirtyä tietty aikaisemminkin.
Täytyy etsiä vielä sopivaa operaattoria. kiitos kuulemiin.

Onkohan mitään liittymää millään operaattoreilla, joka on yhtä vaikeaselkoinen kun tämä Dot -liiittymä.

Se jo jotain mietteitä herättelee (eikä välttämättä ollenkaan positiivisempaan suuntaan), että tästä pitää tehdä näin monta eri tulkintaa ja selitellä hinnoitteluperiaatteita ja perusteita.

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@  kirjoitti:

Onkohan mitään liittymää millään operaattoreilla, joka on yhtä vaikeaselkoinen kun tämä Dot -liiittymä.


Se jo jotain mietteitä herättelee (eikä välttämättä ollenkaan positiivisempaan suuntaan), että tästä pitää tehdä näin monta eri tulkintaa ja selitellä hinnoitteluperiaatteita ja perusteita.


 




Uudenlainen käyttöön perustuva hinnoittelu on tosiaan vaikeaselkoinen näin asiakkaana, mutta se ei onneksi kuitenkaan ylitä 25 euroa kuukaudessa joten on varsin kilpailukykyinen muiden liittymien kanssa. Olen tottunut kiinteän malliseen hinnoitteluun esim. 0,20 euroa / tekstiviesti, niin tiedän hyvin tunteen ettei tuo iskostu aivan hetkessä muistiin vaan vaatii ajan kanssa tutustumista. En oikein tiedä saako tuota Dotin sivuilla olevaa hinnoittelukaaviota paremmaksi. Uudet käyttäjät voivat tutustua 30 päivää maksutta Dot-liittymään.


 


Eniten pidän siitä, että koko asiointi tapahtuu Dot-sovelluksessa ja voin seurata reaaliajassa liittymän saldoa. Voisiko tulevaisuudessa olla kenties Dot-liittymä kiinteällä hinnoittelulla old-fashion tyyliin? ?


 


 


@Sekunti@  kirjoitti:

@  kirjoitti:

Onkohan mitään liittymää millään operaattoreilla, joka on yhtä vaikeaselkoinen kun tämä Dot -liiittymä.

Se jo jotain mietteitä herättelee (eikä välttämättä ollenkaan positiivisempaan suuntaan), että tästä pitää tehdä näin monta eri tulkintaa ja selitellä hinnoitteluperiaatteita ja perusteita.


Uudenlainen käyttöön perustuva hinnoittelu on tosiaan vaikeaselkoinen näin asiakkaana, mutta se ei onneksi kuitenkaan ylitä 25 euroa kuukaudessa joten on varsin kilpailukykyinen muiden liittymien kanssa.

 Niin  Peruskäyttö ei maksa yli 25 e/kk. Mutta edelleenkin ne "muut maksut" ei sisälly tuohon.

Jo se menee vähintään 30 e/kk, kun haluan pitää nykyisen puhelinnumeroni, josta veloitetaan vitosen kuussa. Lisäksi palvelupuheluista veloitetaan extraa, mitä muille operaattoreilla ei ole.

lisäksi tuo aloitusmaksu aivan kaikesta. yms yms.

Peruskäyttöön kun kuuluu vain normipuhelut (ei palvelu- tai yrityspuhelut), tekstiviestit ja netti.

 


@Sekunti@  kirjoitti:

Olen tottunut kiinteän malliseen hinnoitteluun esim. 0,20 euroa / tekstiviesti, niin tiedän hyvin tunteen ettei tuo iskostu aivan hetkessä muistiin vaan vaatii ajan kanssa tutustumista.

Joo. Minä olen tottunut, että tekstiviestit maksavat 0,069 senttiä/kpl....:smileyvery-happy:

 


Uudet käyttäjät voivat tutustua 30 päivää maksutta Dot-liittymään.

Niin ja sitten ? Ei se yhtään sen edullisemmaksi jatkossa tule - tutustuu vai ei.

En jaksa joka kuukausi liittymää alkaa vaihtamaan.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Tässä tapauksessa kannattaa harkita prepaid-liittymää . Siinä pysyy hyvin kulut kurissa eikä yllätyslaskuja tule. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei  !


 


Onhan näitä vaihtoehtoja olemassa, kun haluat edullisen puhelinliittymän esim. suomalainen Globetel. Toimii Telian verkossa ja voi tehdä numeronsiirron ja valita sopiva paketti itselle :


https://globetel.fi/liittym%C3%A4t 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

@Sekunti@  kirjoitti:

Eniten pidän siitä, että koko asiointi tapahtuu Dot-sovelluksessa ja voin seurata reaaliajassa liittymän saldoa. Voisiko tulevaisuudessa olla kenties Dot-liittymä kiinteällä hinnoittelulla old-fashion tyyliin? ?

 


just päivänvastaista mieltä. dot-hinnoittelussa on pointti mutta tehty niin monimutkaiseksi että pilannut sen. useimmat prepaidit ovat vähän saman tyylisiä mutta selkeämpiä hinnoiltaan. mutta appi kytkös on vastenmielinen ja sitä pahentaa google-tili ja apple id kytkös. kaikkea ei pidä tehdä app:lla tai ehkä oikeammin pakko-app:lla. eikä maksukortti veloitus miellytä kaikkia vaikka sen voisinkin ottaakin. siltikin näen että tavallinen lasku pitäisi olla optio ja minun ymmärryksen mukaan ei pitäisi olla kalliimpikaan.

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@lasselusse@  kirjoitti:


@Sekunti@  kirjoitti:



Eniten pidän siitä, että koko asiointi tapahtuu Dot-sovelluksessa ja voin seurata reaaliajassa liittymän saldoa. Voisiko tulevaisuudessa olla kenties Dot-liittymä kiinteällä hinnoittelulla old-fashion tyyliin? ?


 




just päivänvastaista mieltä. dot-hinnoittelussa on pointti mutta tehty niin monimutkaiseksi että pilannut sen. useimmat prepaidit ovat vähän saman tyylisiä mutta selkeämpiä hinnoiltaan. mutta appi kytkös on vastenmielinen ja sitä pahentaa google-tili ja apple id kytkös. kaikkea ei pidä tehdä app:lla tai ehkä oikeammin pakko-app:lla. eikä maksukortti veloitus miellytä kaikkia vaikka sen voisinkin ottaakin. siltikin näen että tavallinen lasku pitäisi olla optio ja minun ymmärryksen mukaan ei pitäisi olla kalliimpikaan.


 




Hei! On hyvä muistaa että voit antaa aina kehitysehdotusta Dot-tiimille:


https://www.telia.fi/dot


 


Dot on melko uusi palvelu, joten on hyvä antaa sille mahdollisuus kehittyä. Jos sovellus, lasku sähköpostitse ja maksukortilta veloittaminen kuukausittain ei ole mieluinen, niin ihan perinteisiä puhelinliittymiä on edelleen saatavilla kaikilla teleoperaattoreilla:


https://www.puhelinliittymat.fi/liittymien-vertailu/


 


Minua kiinnostaisi selkeä kiinteä hinnoittelu, joka vastaa kuitenkin nykyistä Dotin konseptia. Tälläinen olisi visioni tulevaisuudessa.


 


Tulen laittamaan tähän keskusteluun vielä omia kokemuksia saldon seurannasta, kun saan Dot-liittymäni saldon seurantaa ajan tasalle Android-puhelimessani :smileyhappy:

 

 


@kiisseli67@  kirjoitti:

Hei  !

 

Onhan näitä vaihtoehtoja olemassa, kun haluat edullisen puhelinliittymän esim. suomalainen Globetel. Toimii Telian verkossa ja voi tehdä numeronsiirron ja valita sopiva paketti itselle :

https://globetel.fi/liittym%C3%A4t 


Tuota Globetel puhelinliittymää olen harkinnutkin yhtenä vaihtoehtona.

Halvimmillaan perusliittymässä on kuukausihinta 3,90 e/kk. Ja rajoittamaton  netti (mitä pidän välttämättömyyttä) 7,90 e/kk.

 

Siinäkin on tullut tarkemman tutkimisen tuloksena se "mutta" ja se on :

" Huomaa kuitenkin, että liittymään sisältyvä nettiyhteys on erittäin rajallinen."

https://www.puhelinliittymat.fi/globetel-arvostelu/ 

 

Kun minä haen liittymää, missä on kohtuuhintainen käytön mukainen puhelut ja tekstarit. (Ei mitään paketteja, koska maksaisin siten tyhjästä).

Mutta netin sitä vastoin pitää olla rajoittamaton ja suht nopea.

Tuntuu olevan mahdoton yhtälö.

 

Nykyinen  Elisan Tarkka - liittymä voi olla paras kuitenkin. Kk hinta saisi olla halvempi kun tämä 22,90 e. Ja kokonaislasku kuitenkin tulee minun käytölläni kuukaudessa keskimäärin 24,40 e, minkä yli menee tähän astiset muut liittymät mitä olen vertaillut.

Tai sitten on ? hidas netti.

 

 


@Sekunti@  kirjoitti:

Tässä tapauksessa kannattaa harkita prepaid-liittymää . Siinä pysyy hyvin kulut kurissa eikä yllätyslaskuja tule. 


Ei sovi minulle.

Pojallani on ollut Prepaid ja erittäin huonot kokemukset. Puhelin ilmoittaa estosta tai että ei saldoa vaikka juuri olis ladannut. Ja ei ole asettanut rajoituksia.

 

Mutta eiköhän se sopiva tässä löydy.

Kokeilen paria kolmea vaikka muutamia kuukausia. Kun kuitenkin haluan sellaisen, mihin ei tarvitse sitoutua vuosikausiksi.

 


@MinnaLN@  kirjoitti:

 Päivässä peruskäyttö maksaa kuitenkin korkeintaan euron ja kuukaudessa korkeintaan 25 euroa.




Niinkö ? Ei mene minun laskuoppiini.
Vaan tämä menee.


"Yhden päivän peruskäytön kokonaishinta on rajattu 1 euroon, joten liittymän hinta peruskäytöllä on kuukaudessa korkeintaan 31 euroa."
https://mobiili.fi/2018/10/23/telia-esitteli-uudenlaisen-dot-liittyman-hinta-paljastuu-vasta-kaytettaessa/


 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Mobiilin kirjoitus Dot-liittymästä on vuodelta 2018. Silloin Dotilla sai 31 € laskun, kun sitä käytti aktiivisesti kuukauden joka päivä tammi-, maalis-, touko-, heinä-, elo-, loka- tai joulukuussa.


 


Nykyään Dotissa on 1 € vuorokausikaton lisäksi 25 € kuukausikatto normaaleille kotimaanpuheluille ja viesteille sekä tiedonsiirrolle. Eli Dotin hinnat ovat laskeneet vuodesta 2018.


@NikoNo@  kirjoitti:

@Miimikko@  kirjoitti:

Mobiilidata on pois päältä edelleenkin ja Mobiilidatatilasto näyttää nollaa.

Dot sovellus näyttää taas tänäänkin 0,20 lisäystä vaikka Data, Puhelut ja Viestit eivät ole kasvaneet.


Telia Dot -sovelluksen avaaminen ja tilastojen tarkastaminen ei aiheuta kulua laskutukseen, mikäli olet kytkeytyneenä wifi-verkkoon.

 

Nyt ei käynyt vielä ilmi, että mikä puhelin sinulla on käytössä?

 

Ainakin Applen iPhone luureissa on ominaisuutena wifi-apuri, joka saattaa avittaa huonolaatuista wifi-yhteyttä. Tämä on yksi mahdollinen skenaario, mistä kulua olisi voinut syntyä. Apple on myös julkaissut varsin pitkän ja kattavan selostuksen mobiilidatan kytkemiseksi päälle tai pois päältä.


Kuukausi vaihtui ja DOT laskutilasto nollaantui. Paitsi että Data näyttää 0,04kt.

Puhelin on iPhone ja mobiilidata on ollut pois samoin kuin kaikki mahdollinen mitä voi kytkeä pois mm. Wi-Fi apuri. Puhelimen tilastossa dataliikennettä 0.

 

Toisaalla yhteisössä oli juttua, että ulkomailla mobiilidatan poiskytkeminen ei riitä, vaan pitäisi pakottaa puhelin 3G-verkkoon. Voiko se aiheuttaa dataliikennettä myös Suomessa ja selittää tämän?

 

Mitä menettää, jos pakottaa puhelimen 3G-verkkoon?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@Miimikko@  kirjoitti:

Toisaalla yhteisössä oli juttua, että ulkomailla mobiilidatan poiskytkeminen ei riitä, vaan pitäisi pakottaa puhelin 3G-verkkoon.


Tuo neuvo on vähän kyseenalainen, koska myös 2G- ja 3G-verkot tukevat tiedonsiirtoa, joten verkon vaihto itsessään ei estä mitään.

 

Sen sijaan sain kyllä ajatuksen, mistä tämä huhu on saattanut saada alkunsa.

 

LTE-puhelut aiheuttavat tiedonsiirtoa. Jos kyse on tästä, kytke ne puhelimen valikosta pois päältä. Merkintä voi olla nimeltään esimerkiksi VoLTE-, 4G- tai kehittyneet puhelut.

 


@Miimikko@  kirjoitti:

Mitä menettää, jos pakottaa puhelimen 3G-verkkoon?


  • Tiedonsiirron viiveet kasvavat ja saavutettavat tiedonsiirron huippunopeudet laskevat.
  • Norjassa käydessä puhelin ei saa lainkaan yhteyttä matkapuhelinverkkoon.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

volte tosiaan aiheuttaa pakettidataa mutta menee eri yhteydellä kuin nettidata. tekninen mahdollisuus on erotella nämä mutta tekeekö telia niin on sitten mysteeri. volte ei edellytä nettidata yhteyttä.

 

jostakin luin että joku iphone olisi salaa tehnyt dns-kyselyjä vaikka roaming-data oli pois päältä. tässä oli kyse roaming verkosta mutta kertoo että tuo softapohjainen nappula ei ole aina luotettava.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@  kirjoitti:

Onkohan mitään liittymää millään operaattoreilla, joka on yhtä vaikeaselkoinen kun tämä Dot -liiittymä.




Ei, monimutkaisuudessaan Dot on ainutlaatuinen. Tämä on ainoa liittymä, jossa yksikköhinnat laskevat logaritmisesti käytön mukaan.


 


Muiden liittymien hintoja voi vertailla kopioimalla puheluerittelynsä taulukkolaskentaan. Dotin tapauksessa pelkkä taulukkolaskenta ei riitä, vaan rivikohtaisen hinnan laskemiseen tarvitaan vielä VBScript ohjelmanpätkä.


 



@  kirjoitti:

Mutta netin sitä vastoin pitää olla rajoittamaton ja suht nopea.




Nopeaa rajatonta tiedonsiirtoa ei saa edullisesti, se vain on mahdoton yhdistelmä. Jos haluat edullisen datan, se on tiedonsiirron määrän mukaan veloitettua tai nopeus on rajoitettu. Kuten esimerkiksi tuo löytämäsi Globetel, joka toimii sattumanvaraisesti 1 tai 4 Mbit/s nopeudella: Mahdollinen paikallinen datanopeuden vaihtelu aiheutuu Globetel Oy:n suurasiakasmyynnin voimakkaasta kasvusta sekä verkon laajennustöistä ja eri ohjelmistopäivitysten yhteensovittamisesta


 



@  kirjoitti:

Näinköhän ? Viestit, puhelut ja netin käyttö lasketaan  kännykän peruskäyttöön, mitkä on korkeintaan 25 e/kk. Mutta tuo numeronsiirto vitonen on muuta käyttöä. ei siis mene peruskäyttölaskutukseen.




Numeronsäilytysmaksu on maksu, joka lankeaa maksettavaksi vasta sitten, kun mitään käyttöä ei ole syntynyt 15 € kolmen kuukauden aikana.


 


Telia Dot -palvelun käyttöehdoissa lukee:


 




11.1 Säännöllinen käyttö


 


Telia Dot -liitymä on tarkoitettu säännölliseen käyttöön, eli käyttöä on oltava kolmen peräkkäisen kalenterikuukauden aikana yhteensä vähintään 15 €:n arvosta. Jos liittymää käytetään vähemmän, Telialla on oikeus veloittaa takautuvasti numeron säilyttämisestä 5 €/kk.




En tiedä, miten tuon voisi selvemmin sanoa.


 



@  kirjoitti:
Ja mitä tulee mobiilidatan aloitusmaksuun, niin kännykän nettikö pitää jättää auki sen vuoksi että aloitusmaksua ei menisi.

Siis päin vastoin. Eli mobiilidata täytyy kytkeä pois päältä, jottei tule joka päivä 0,20 € aloitusmaksua. Toki myös päivän ensimmäinen soitettu puhelu tai lähetetty viesti kerryttää aloitusmaksun.


 



@  kirjoitti:

ja voi niitä jotka ei perehdy tähän hinnoitteluun paremmin.




No juuri heitä varten Dotissa on 25 €/kk hintakatto normaaleille kotimaanpuheluille, normaaleille kotimaanviesteille ja netin käytölle kotimaassa.


 


Toki Dotin hinnoittelussa on myös sudenkuoppia. Pelkkä mobiilidatan jättäminen päälle kerryttää aloitusmaksuilla keskimäärin 6,09 €/kk.


 


Vaikka et käyttäisi tiedonsiirtoa, vuorokauden ensimmäinen puhesekunti maksaa 0,30 €. Toisaalta, 1,00 € saat kuitenkin puhua vaikka koko tunnin tai päivän klo 23:59:59 asti.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Ymmärrän, että tuo Dotin hinnoittelu voi tuntua hankalalta jos alkaa näitä itsenäisesti laskemaan. Liittymän taustalla on tekoäly, joka on optimoitu asiakkaan kannalta edulliseksi. Tärkein asia mikä pitää tietää, että liittymän peruskäyttö (normaalit puhelut, tekstarit ja mobiilinetti) maksaa enintään 1 €/päivä ja enintään 25 €/kk.


 


Tässä alla esimerkki, jonka nappasin juuri omasta puhelimesta, eli sovelluksen etusviulta pääsee suoraan testaamaan, minkä verran Dot liittymä omalla käytöllä tulisi maksamaan. Tämän lisäksi tarjotaan uusille asiakkaille 30 päivän maksuton kokeiluaika, jolloin pääsee testaamaan kuinka liittymä itselle sopii. Dotin tilastoista pystyy myös selkeästi näkemään päiväkohtaiset veloitukset, eli mitään yllätyksiä ei pääse tulemaan.


 


Sovelluskauppojen arvioiden perusteella Telia Dotin käyttäjät ovat lähes poikkeuksetta erittäin tyytyväisiä.


 


Todella harmi että sinällään hieno telia dotin idea on pilattu typerällä hinnoittelulla ja puuttuvilla peruspalveluilla. Listasin alle muutaman kehitysehdotuksen.

 

Palvelut jotka pitää saada telia dotiin:

 

- VoLTE/VoWiFi (etenkin volte on ehdoton koska siinä on aikamoinen shokki kun puheluiden äänenlaatu on samaa tasoa kuin 90-luvulla dotin kanssa.)
- Vastaaja (harvaa tuskin varsinainen vastaaja kiinnostaa nykypäivänä mutta siihen kuuluva numeroviestipalvelu on todella näppärä esim kun on kuuluvuusalueen ulkopuolella)
- IPv6 (koskee koko telian verkkoa eikä vain dot:ia)

 

Nykyinen hinnoittelu on välittömästi nakattava roskakoppaan vaikka se teille erittäin tuottoisa onkin.
Nykyisestä hinnoittelusta johtuen telia dot ei sovellu jokapäiväiseen käyttöön älypuhelimen kanssa, ei edes vähäiseen käyttöön.
Todellisuudessahan telia dot:n kuukausimaksu on 6e/kk vaikka et tee puhelimella yhtään mitään, koska 0.2 päiväveloitus tulee kunhan kännykkä on vaan auki.
Puhelin ottaa satoja tcp yhteyksiä päivässä vaikka et edes avaa luuria päivän aikana, dataahan tässä ei juuri kulu mutta 0.2e veloitus tulee tästä ilosta automaattisesti.

 

Telia dot:iin pitää saada vastaava hinnoittelumalli mikä on telia prepaidissa
- Viestit/puhelut 0.66e min/kpl
- data 0,01e/mt
- max euro per päivä hinnoittelu säilyisi ennallaan.

 

Näillä uudistuksilla telia dot:lla olisi valtava potenttiaali.

 

Toinen vaihtoehto on se että telia dot:in 6e/kk maksuun sisältyisi edes 3-5gt dataa kuten kilpailijalla.

Kiitos palautteestasi @kallotin :) 

 

Itseasiassa Dotin hinnoittelu on palvelun rakastetuin ominaisuus meidän asiakastyytyväisyyskyselyiden perusteella, joten hinnoittelu ei ole ihan hetkeen menossa minnekkään. Olemme kyllä saaneet paljon palautetta hinnoittelun ymmärrettävyydestä ja teemme jatkuvasti kokeiluita siitä, miten saisimme kommunikoitua sitä selkeämmin. Suomen markkina on tottunut kiinteisiin paketteihin, joten uuden oppimisessa luonnollisesti saattaa kulua hetki. Liittymätyyppinä Dot on semmoinen, ettei se varmastikaan kaikille sovi, joten onneksi Telialta saa aivan perinteisiäkin liittymiä.

 

Itseasiassa Dotissa voi kyllä tulla nolla päiviä, liitteenä kuva minun tammikuun laskustani. Liittymä on ykkösliittymäni puhelimessa, joka kulkee mukanani joka paikkaan. Tammikuussa minulla on 3 nollan euron päivää, vaikka mobiilidata on aina päällä puhelimessani. Puhelin on ollut kytkettynä (näköjään hyvälaatuiseen) wifiin, niin kustannuksia ei ole tullut. Koko kuun lasku on ollut 14,67 €.

 

Mainitsemasi lisäykset palveluun ovat meillä kehityslistalla, mutta aikataulua ei ole vielä tiedossa koska olisivat tulossa.

 

Vastaa