Telia HD Voice / Puhelut


Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Telialla otettu ilmeisesti käyttöön HD Voice puhelut 3G-verkoissa. Tätä ei ole julkisesti ainakaan tietääkseni kerrottu mutta kukapa ei olisi huomannut äänenlaadun parannuksia? 


 


Ainakin omani Sony XZ-puhelin ilmoittaa HD-merkinnällä puheluiden aikana. Tämä lisäksi varmistettu NSG-sovelluksella toimivuus. Riippuen puhelimista miten tämän näkee, Samsungilla myös Service Modesta voi katsoa. 


 



 


HD Voice tarkoittaa puhelussa äänikoodekin vaihtoa sekä puheluiden kaistanleveys tuplaantuu ja puheluiden äänenlaatu myös paranee kunhan verkko tämän mahdollistaa. HD Voice on pitkään tuettuna puhelimissa, ainakin HTC One M8 (2014) tukee tätä esimerkiksi.


 


DNA ja Elisakin ottaneet HD Voicen käyttöön verkoissaan. Odottaisin myös että Telialta tulee virallinen sanoma tähän HD Voiceen liittyen.


26 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

@Purnipsi@  kirjoitti:

Se on puhelimessa tuettuna jos on. Myös root ja modeemin konffifiluista säätämällä sen voi saada, mutta menee monimutkikkaaksi. Mikä puhelimesi merkki ja malli on?


Ja jotta voi hyötyä EVS:stä pitää vastapuolellakin olla tuettuna + VoLTE. Telian verkon sisällä toimii, muiden verkkojen kanssa menee AMR:nä sitten. 

 

Jos on root ja haluaa säätää (OMALLA VASTUULLA) niin tässä ohje: https://mt-tech.fi/evs-koodekki-kayttoon-qualcomm-android-puhelimissa/ . Uudessa Sony Xperia 1:sessä EVS on käytössä ainakin DNA ja Telia mutta Elisan profiilissa oli vaan AMR... 

Vastaa