Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66519
Kirjoituksia 179815

Telia-brändinimi käyttöön pian todennäköisesti myös Suomessa?Telia-brändinimi käyttöön pian todennäköisesti myös Suomessa?

Jansku1989
Uusi keskustelija
Viestejä 18 kpl

Telia-brändinimi käyttöön pian todennäköisesti myös Suomessa?

1/33

Telia (toistaiseksi vielä: TeliaSonera), muuten muutti juuri brändinimensä etelänaapuri Viron lisäksi, myös pohjoisnaapurissa Norjassa, yhtiö- ja brändinimen Teliaksi (kokonaisuudessaan Telia Company).

Aiemmin Telia-nimi on toki ollut vuosia sitten käytössä myös täällä koti-Suomessammekin. Tosin Ruotsissa ja Tanskassa, Telia-nimi on ollut käytössä koko ajan, joten nyt koti-Suomi on ainoa pohjoismaa, missä eri brändi-nimi on käytössä. Tavoitteena lienee hävittää valtakunnanrajat markkinoinnissa.

Siksi voimme olettaa, että Soneran toimitusjohtajan medialle kommentoinnista huolimatta, myös Sonera saattaa muuttua lähiaikoina Suomessakin Teliaksi (Telia Suomi). Näin Myös Sonera-tuoteperheen liittymien ja palveluiden nimet saattavat näin ehkä muuttua??

Vastaa
0 tykkäystä
32 vastausta

Poistettu käyttäjä
 
Viestejä 0 kpl

31/33

Jännää miten nimet muistuttaa toisiaan ja siten voi tulla sekoituksia. 

 

Wikipedia löysi niistä historiaa. Rakastan historiaa ja siksi tartuin heti tähän aiheeseen ja lähdin hakemaan enemmän tietoa. Hymiö Onnellinen

 

Historia Suomessa

TDC Oy:n kaupallinen toiminta Suomessa juontaa kahden yrityksen - Telian ja Imatran Voiman – ja niiden omistamien ja niitä seuranneiden yritysten yhdistymiseen. Vuonna 1987 Telia aloitti Suomen markkinoilla. Imatran Voima (IVO) rakensi valtakunnallisen runkoverkon 1992 ja IVO:n omistama Telivo aloitti operaattoriliiketoiminnan 1993. Tele1 Europe perustettiin Ruotsissa vuonna 1995. 1996-1997 Telia osti asteittain Telivon IVO:lta. 1997-1998 Tele1 Europen kaupallinen toiminta alkoi Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Vuonna 1999 Tele1 Europe perustettiin Suomeen ja samana vuonna yritys osti Clinet Oy:n. Vuonna 2001 Tele1 Europe vaihtoi nimekseen Song Networks. Song Networks osti Telia Finland Oy:n kiinteän verkon Suomen toiminnot ja ne yhdistyivät. Marraskuussa 2004 Song Networksista tuli osa TDC-konsernia. Maaliskuussa 2005 yrityksen nimeksi tuli TDC Song Oy. Vuodesta 2008 alkaen yritys on toiminut Suomessa nimellä TDC Oy.

Vastaa
0 tykkäystä

aina
Konkari
Viestejä 575 kpl

32/33

 

Suomessa on julkinen osakeyhtiö Teliasonera Finland Oyj ja sillä lukuisia aputoiminimiä kuten TeliaSonera, Sonera, Tele Finland, Telering, Sonera kauppa, Telecom Finland, Helpson, Päämies-Kauppiaat, Turun Puhelin ... (ytj.fi) Tuskin osakeyhtiön nimen vaihdoksella markkinaetua Suomessa saataisiin.

Vastaa
0 tykkäystä

jessenic
Kunniajäsen
Viestejä 260 kpl

33/33

Olen tässä seuraillut aihetta ja huomannut monia merkkejä, jotka viittaa brändin vaihtumiseen Teliaksi. Esim. Soneran mobiilivarmenteen ohjeissa luki muutaman päivän ajan "Vaihda liittymäsi SIM-kortti mobiilivarmennetta tukevaan korttiin Telia Kaupassa [...] Lähimmän Telia Kaupan löydät osoitteesta telia.fi/kauppiashaku".

 

Telia.fi-domainiin on myös tullut muutoksia. Sen IP-osoite on tässä kuussa siirtynyt Ruotsista Suomeen ja http://www.telia.fi on alkanut ohjaamaan https://www.telia.fi (johon pääsy on kuitenkin estetty toistaiseksi).

 

Muutama vuosi sitten olisin varmaan ollut ehdottomasti tätä brändimuutosta vastaan, mutta nyt tuntuu ihan järkevältä.

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.