Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 62372
Kirjoituksia 170429

Telia-brändinimi käyttöön pian todennäköisesti myös Suomessa?Highlighted
Poistettu käyttäjä
 
Kirjoituksia: 0
31/33

Vs: Telia-brändinimi käyttöön pian todennäköisesti myös Suomessa?

Jännää miten nimet muistuttaa toisiaan ja siten voi tulla sekoituksia. 

 

Wikipedia löysi niistä historiaa. Rakastan historiaa ja siksi tartuin heti tähän aiheeseen ja lähdin hakemaan enemmän tietoa. Hymiö Onnellinen

 

Historia Suomessa

TDC Oy:n kaupallinen toiminta Suomessa juontaa kahden yrityksen - Telian ja Imatran Voiman – ja niiden omistamien ja niitä seuranneiden yritysten yhdistymiseen. Vuonna 1987 Telia aloitti Suomen markkinoilla. Imatran Voima (IVO) rakensi valtakunnallisen runkoverkon 1992 ja IVO:n omistama Telivo aloitti operaattoriliiketoiminnan 1993. Tele1 Europe perustettiin Ruotsissa vuonna 1995. 1996-1997 Telia osti asteittain Telivon IVO:lta. 1997-1998 Tele1 Europen kaupallinen toiminta alkoi Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Vuonna 1999 Tele1 Europe perustettiin Suomeen ja samana vuonna yritys osti Clinet Oy:n. Vuonna 2001 Tele1 Europe vaihtoi nimekseen Song Networks. Song Networks osti Telia Finland Oy:n kiinteän verkon Suomen toiminnot ja ne yhdistyivät. Marraskuussa 2004 Song Networksista tuli osa TDC-konsernia. Maaliskuussa 2005 yrityksen nimeksi tuli TDC Song Oy. Vuodesta 2008 alkaen yritys on toiminut Suomessa nimellä TDC Oy.

0 tykkäystä
Highlighted
Konkari
Rekisteröitynyt: ‎22-04-2009
Kirjoituksia: 571
32/33

Vs: Telia-brändinimi käyttöön pian todennäköisesti myös Suomessa?

 

Suomessa on julkinen osakeyhtiö Teliasonera Finland Oyj ja sillä lukuisia aputoiminimiä kuten TeliaSonera, Sonera, Tele Finland, Telering, Sonera kauppa, Telecom Finland, Helpson, Päämies-Kauppiaat, Turun Puhelin ... (ytj.fi) Tuskin osakeyhtiön nimen vaihdoksella markkinaetua Suomessa saataisiin.

0 tykkäystä
Highlighted
Kunniajäsen
Rekisteröitynyt: ‎11-02-2015
Kirjoituksia: 235
33/33

Vs: Telia-brändinimi käyttöön pian todennäköisesti myös Suomessa?

Olen tässä seuraillut aihetta ja huomannut monia merkkejä, jotka viittaa brändin vaihtumiseen Teliaksi. Esim. Soneran mobiilivarmenteen ohjeissa luki muutaman päivän ajan "Vaihda liittymäsi SIM-kortti mobiilivarmennetta tukevaan korttiin Telia Kaupassa [...] Lähimmän Telia Kaupan löydät osoitteesta telia.fi/kauppiashaku".

 

Telia.fi-domainiin on myös tullut muutoksia. Sen IP-osoite on tässä kuussa siirtynyt Ruotsista Suomeen ja http://www.telia.fi on alkanut ohjaamaan https://www.telia.fi (johon pääsy on kuitenkin estetty toistaiseksi).

 

Muutama vuosi sitten olisin varmaan ollut ehdottomasti tätä brändimuutosta vastaan, mutta nyt tuntuu ihan järkevältä.

0 tykkäystä