peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
58070 Jäsentä
161725 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Telian Mobiilinetti tukkiutuu ajoittain pahastiHighlighted
Kunniajäsen
Rekisteröitynyt: ‎11-02-2015
Kirjoituksia: 199
11/11

Vs: Telian Mobiilinetti tukkiutuu ajoittain pahasti


@MakeTH  kirjoitti:

Klo. 16:sta jälkeen 1800mhz ei toiminut olenkaan. Huawei näytti 2 palkkia. 800mhz näytti 4 palkkia 12mbps nopeutta latauksessa, tuntia aikaisemmin 20 mbps, aamulla 25mbps. Reititin ikkunalla Roppolanmäen puolella. Talo on Siltatie 11, noista mittaus pallukoista en ymmärrä, mitä mikin väri tarkoittaa.


Juuri mittasin puhelimella 180Mbps latausnopeuden tuosta Roppolanmäen mastosta 1800Mhz taajuudella, että kapasiteettia siellä pitäisi olla. Taitaa olla hyvin eristetty talo, estää signaalitkin tehokkaasti. Tässä tapauksessa ulkoantenni auttaisi, mutta tilanne voi muuttua ja antennin voi joutua siirtämään eri seinälle (tai poistamaan kokonaan) kunhan uusi masto on rakennettu.

 

Noista mittauspallukoista, esim. keltainen on n. 10-15Mbps. Tuossa ne vasemmalla on listattuna, mutta pitää pilkkua vähän siirtää.

 

Ja jos haluaa sellaisen yhteyden, joka ei pätki eikä hidastu ajan kanssa, niin valokuitu on ainoa ratkaisu. Vaikka rakennuskustannus olisikin muutaman tonnin, mutta kun miettii paljon menee aikaa ja rahaa 3G/4G/5G -laitteisiin ja säätämiseen, niin äkkiä tuo maksaa itsensä takaisin. Ja talon arvokin nousee, vaikka ei tällä kylällä ostoarvot nyt kovin korkeita ole, mutta voi olla erottava tekijä ostajan silmissä. Esim. täyspäiväistä etätyötä tekevä ei juuri muuta tarvitsekaan kuin toimivan netin, sellaisillekin olisi tämä Sorsakoski oikein mukava paikka asua.

 

Pitäisi vaan saada koko kylä mukaan ilmoittamaan kiinnostuksensa kunnalle: https://www.savonkuitu.fi/kiinnostus/ sekä Telialle: https://www.avoinkuitu.fi/

Kaivaminen on sen verran kallista, ettei yksittäisiä liittymiä kannata erikseen tehdä ykköstonneilla.

0 tykkäystä