Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64373
Kirjoituksia 175083

Telian Mobiilinetti tukkiutuu ajoittain pahastiHighlighted

Telian Mobiilinetti tukkiutuu ajoittain pahasti

Uusi keskustelija
Viestejä 11 kpl

Telian Mobiilinetti tukkiutuu ajoittain pahasti

1/12

Netti jumittuu viikonloppuisin ja iltaisin lähes täysin. Teliatv:n katselu on pelkkä vitsi. Olen odotellut parannusta asiaan jo pari vuotta, mutta yhteys on vain huonontunut, eikä soittamani valituspuhelut ole auttaneet asiaa. Ei kai auta muuta kuin vaihtaa operaattoria vaikka aikaisemmin Elisa oli yhtä surkea.

(Edit: JoonasLam, muokattu otsikkoa)

0 tykkäystä
11 vastausta
Highlighted

Kunniajäsen
Viestejä 250 kpl

11/12

@MakeTH  kirjoitti:

Klo. 16:sta jälkeen 1800mhz ei toiminut olenkaan. Huawei näytti 2 palkkia. 800mhz näytti 4 palkkia 12mbps nopeutta latauksessa, tuntia aikaisemmin 20 mbps, aamulla 25mbps. Reititin ikkunalla Roppolanmäen puolella. Talo on Siltatie 11, noista mittaus pallukoista en ymmärrä, mitä mikin väri tarkoittaa.


Juuri mittasin puhelimella 180Mbps latausnopeuden tuosta Roppolanmäen mastosta 1800Mhz taajuudella, että kapasiteettia siellä pitäisi olla. Taitaa olla hyvin eristetty talo, estää signaalitkin tehokkaasti. Tässä tapauksessa ulkoantenni auttaisi, mutta tilanne voi muuttua ja antennin voi joutua siirtämään eri seinälle (tai poistamaan kokonaan) kunhan uusi masto on rakennettu.

 

Noista mittauspallukoista, esim. keltainen on n. 10-15Mbps. Tuossa ne vasemmalla on listattuna, mutta pitää pilkkua vähän siirtää.

 

Ja jos haluaa sellaisen yhteyden, joka ei pätki eikä hidastu ajan kanssa, niin valokuitu on ainoa ratkaisu. Vaikka rakennuskustannus olisikin muutaman tonnin, mutta kun miettii paljon menee aikaa ja rahaa 3G/4G/5G -laitteisiin ja säätämiseen, niin äkkiä tuo maksaa itsensä takaisin. Ja talon arvokin nousee, vaikka ei tällä kylällä ostoarvot nyt kovin korkeita ole, mutta voi olla erottava tekijä ostajan silmissä. Esim. täyspäiväistä etätyötä tekevä ei juuri muuta tarvitsekaan kuin toimivan netin, sellaisillekin olisi tämä Sorsakoski oikein mukava paikka asua.

 

Pitäisi vaan saada koko kylä mukaan ilmoittamaan kiinnostuksensa kunnalle: https://www.savonkuitu.fi/kiinnostus/ sekä Telialle: https://www.avoinkuitu.fi/

Kaivaminen on sen verran kallista, ettei yksittäisiä liittymiä kannata erikseen tehdä ykköstonneilla.

0 tykkäystä

Kunniajäsen
Viestejä 250 kpl

12/12

@MakeTH Näkyy olevan uusi masto käytössä! Parina viikkona ollut ukkoja mastossa, tänään parantunut nopeudet täällä toisella puolella kylää. Uudessa mastossa 800Mhz ja 1800Mhz. Kannattaa laittaa modeemiin "Vain 4G" jolloin valitsee parhaan noista, mutta jos jostain syystä ei toimi kunnolla, niin todennäköisesti "Vain 1800Mhz" antaa paremmat nopeudet.

image.png

 

Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.