Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Sotis33
Uusi jäsen
  • 0 custom-general.kudos
  • 2 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Telian mobiilinetin nopeudet Porissa

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Screenshot_56.png

 

Siinä on Telian pojilla mietittävää.

 

Ei näillä nopeuksilla paljoa juhlita. Ajattelin muutaman kuukauden Porissa oleskeluni ajan kyseessä olevan väliaikainen tukos, mutta ilmeisesti se onkin krooninen, kun 5 mbit nopeuksiin harvoin päivittäin päästään. Mittaus lähellä keskustaa, jossa 4G+ erittäin hyvä kuuluvuus 10-150 mbit.

 

Kyseessä on 200 mbit 4G liittymä kytkettynä tasan 1 laitteeseen ilman mitään erityisempää verkkoliikennettä taustalla. Vastaava tulos samalla laitteella lähellä Kuopion keskustaa n. 140 mbit, ei voi tuosta valittaa. Ehkäpä konsultaatio savoon päin olisi paikallaan? Onneksi en Poriin ole jäämässä niin voin pysyä toistaiseksi Telian asiakkaana.

 

 

edit Merja_J: otsikkoa muokattu kuvaavammaksi

10 vastausta
AsiakasY
Vakiokalustoa ☆☆
  • 136 custom-general.kudos
  • 482 custom-general.replies
  • 3 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@KaPetri@  kirjoitti:

@AsiakasY@  kirjoitti:

@JuhoOlliLo@  kirjoitti:

@AsiakasY@  kirjoitti:

@JuhoOlliLo@  kirjoitti:

Kiitoksia esimerkeistä molemmille, vien nämä meidän verkonsuunnittelun pohdittavaksi 😊


Itse laskeskelin Cellmapperista, että pahimmillaan olen 12 eri solun vaikutuksesta kotona. Voimakkuudet on -100 dBm huonommalla puolella. Puhelin tippuu ajoittain 3G:n puolelle. En tiedä miten Telia verkkojaan suunnittelee, mutta minu tapauksessa esim 2600 MHz taajuus on suunnattu metsää kohti, eikä se yllä asuinalueelle. Lisäksi suuntaukset ilmeisesti menevät asuntoni yli. Toinen tukiasema on taas niin heikko, että kaksi solua kuuluu juuri ja juuri. Näin isohkon kaupungin isossa lähiössä.


Onko ne voimakkuudet pelkästään sisällä noin heikkoja vai ulkona myös? 

 

Noihin suuntauksiin on vaikea sanoa oikein mitään tarkempaa paikkaa tietämättä, mutta erikoiselta kuulostaa jos koko taajuus on suunnattu harakoille.  


Ulkona kokeilin juuri äsken, niin nyt puhelin otti tuon 2600 MHz verkon, mutta voimakkuus oli luokka -103dBM ja tukiaseman ja minun välillä on reilu puoli kilometriä metsää. 1800 MHz:llä voimakkuus on samaa luokka, mutta 800MHz:llä -94 dBm. 

Sisällä mennään käytännössä kokoajan 800 MHz verkolla melko huonoilla voimakkuuksilla ja nopeudet vaihtelevat.

Epäilen että tuo tukiasema heittää signaali asuntoni yli ja jään signaalin alapuolelle "katveeseen". Tuo tukari sijaitsee pienen mäennyppylän vieressä ja itse asun toisen pikku kumpareen vieressä.

Lähempänä on toinen tukari, mutta se on heikkotehoinen ja juuri ja juuri hyvällä kelillä yltää asuntooni saakka. Sama ongelma on kaikilla operaattoreilla enemmän tai vähemmän.


Aika heikkoja voimakkuuksia tulee laitteelle joka taajuudella. Verkon rakentamisen ja optimoinnin yhteydessä joudutaan kompromissejä tekemään, jotka vaikuttavat pieneen osaan alueesta.

Erikoista että muidenkin operaattoreiden verkkoa testatessa sama ongelma toistuu. Tulee mieleen että onko alueella kaikkien kolmen operaattorin laitteet samoissa tolpissa? 

 

Tilannetta minusta voisi kokeilla nopealla aikataululla parantaa suunta-antennilla, tai kiinteänverkon yhteydellä jos sellaista on saatavilla.


Kyse on puhelimesta, joten ulkoiset antenniviritykset eivät tule kyseeseen. Kaikkien operaattorien laitteet on samoissa tolpissa. Elisalla on nyt aavisutksen voimakkaampi verkko, mutta esim upload jää heikoksi. Ei täällä pelkällä mobiilitekniikalla pärjää ja onneksi on toimiva kaapelimodeemiyhteys tarjolla ja käytössä. Ei taida kannattaa unelmoida 5G-verkosta jos samoja tolppia aiotaan käyttää verkon rakentamisessa.

Tämän osion uusimmat keskustelut