Tietty nettisivu ei toimi kunnolla

  • 14 June 2020
  • 3 kommenttia
  • 21 katselukertaa

Kunniamerkki +4

Muutaman päivän on ollut ongelma, että mennessäni Telian liittymälläni puhelimen selaimen kautta tai tietokoneen selaimella (jos jaan netin puhelimestani) World of Tanks -nimisen tankkipelin sivustolle (https://worldoftanks.eu/), sivusto näyttää minulle vain tekstisisällön ilman mitään CSS-muotoiluja yms. Myös ko. peliin liittyvän päivityksen lataaminen ei meinannut onnistua. Jos käytän Elisan nettitikkua tietokoneella, sivusto latautuu ongelmitta, ja sillä pelin päivittäminenkin onnistui.

 

Voiko ongelma olla jotenkin liittymässäni? Kokeilin jo käynnistää puhelinta uudestaan, nollata verkkoasetuksia, kokeilin eri nettiselaimia jne., mutta ainoastaan välityspalvelimen tai toisen operaattorin käyttö ratkaisee ongelman.


3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Tästä ongelmasta keskustellaan jo ketjussa Yhteys ei toimi kunnolla Wargamingin sivuille.

 

Juurisyy ei ole selvillä, mutta ongelmaa voi kiertää käyttämällä jotakin muuta kuin Telian nimipalvelimia, esimerkiksi Cloudflare 1.0.0.1, Google 8.8.8.8, Quad9 9.9.9.9 tai Opendns 208.67.222.222.

 

Huomaa, että ip-osoite 1.1.1.1 ei toimi, jos käytössä on Telian Hybridimodeemi. Tällöin Cloudflarea varten tulee käyttää heidän toista palvelintaan 1.0.0.1.

Kunniamerkki +4

Kiitos tiedosta, en huomannutkaan tuolta etsiä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Vika on syvällä verkossa jossakin Wargamingin ja Telian nimipalvelinten välissä, joten tämä ongelma koskee yhtä lailla sekä Telian kiinteitä- että mobiililaajakaistoja.

Vastaa