Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 60264
Kirjoituksia 165941


Highlighted
Uusi jäsen
Rekisteröitynyt: ‎01-06-2017
Kirjoituksia: 1
1/2

Tukiasemat

Moro, mikä on lähin tukiasema osoitteeseen Vahdontie 677 Nousiainen

Millaisen reitittimen ja ulkoanteenin tarvitsen ? 4G

0 tykkäystä
1 vastaus
Highlighted
Velho
Velho
Rekisteröitynyt: ‎15-08-2015
Kirjoituksia: 2 235
2/2

Vs: Tukiasemat


@duke67 kirjoitti:

Moro, mikä on lähin tukiasema osoitteeseen Vahdontie 677 Nousiainen

Millaisen reitittimen ja ulkoanteenin tarvitsen ? 4G


Morjesta!

 

Ei ehkä ole ihan oikea osio kyssärille (ylläpito-osio), mutta mitäpäs siitä. Ensi kerralla mieluummin vaikkapa tuonne mobiililaajakaistan alle. Hymiö Onnellinen

 

Mutta itse asiaan. Kurkkasin Telian kuuluvuuskarttaa tuosta osoitteesta. Ei erityisen hyvältä näytä.

kuvankaappaus_kuuluvuus.png

 

Noista väreistä, paras purppura = erinomainen = sisäkuuluvuus, moitteetta toimii ilman lisäantenneja. Mutta tuolla on tuo turkoosin sininen = hyvä = sisäkuulvuus voi olla heikkoa, lisäantennia voisi suositella vakaan yhteyden saavuttamiseksi. Toki voi olla myös toimiva ilman antennia, ilman testaamista ei voi oikein mitään tarkempaa päätellä.

 

Tukiasemista, tuon turkoosin läntin keskellä on aina pääsääntöisesti tukiasema.

 

Laitteesta, voisin suositella Huawei B525 -reititintä ja sen kaveriksi vaikkapa Iskran antennit, vaikkapa https://www.4g-antennit.fi/product/379/iskra-p-56-unicom-mimo-monitaajuuksinen-antennisarja-2-kpl-11...  tai uudempi P-58 sarja. 10m kaapeli voi olla turhan pitkä, joten tiedustelisin, jospa saisi hieman lyhkäisempänä. Kaapeli heikentää signaalia, eli jos on heikko kuuluvuus ja tarpeettoman pitkä kaapeli = tulee ongelmia. Toki todella arvokkaiden ja laadukkaiden kaapelien kanssa vaimennusta ei pahemmin ole ja 800MHz signaali nyt ei niin kovin ronkeli ole.

 

 

Kurkkasin vielä Cellmapperista tuota aluettasi. Vaikuttaa siltä, että Elisalla ja DNA:lla on tuossa paljon lähempänä tukiasemat. Kokeilisin ehkä niitä ennemmin kuin alkaisin heti ostamaan lisäantenneja. Kannattaa kuitenkin kysyä Telialta, onko heillä tulossa tuohon lähelle parannuksia. Tällä hetkellä Telian toimivuus voi olla hieman haasteellista. Kuitenkin verkkolaitteena suosittelisin edelleen tuota B525:sta.

 

Linkki Cellmapperin karttaan. Cellmapper on operaattoreista riippumaton, yhteisön luoma kuuluvuus- ja tukiasemakartta, eikä siellä esitetty tieto ole välttämättä 100% tarkkaa tai oikeaa.

 

Tuossa näkyvissä Elisa Cellmapperissa: https://www.cellmapper.net/map?MCC=244&MNC=5&type=LTE&latitude=60.609587940694254&longitude=22.22075...

 

 

Jos ei ole mitään erityistä syytä valita juuri jotain tiettyä operaattoria, valitsisin sen, joka toimii parhaiten. Ainakin Ärrältä saa 5€ pintaan prepaid-simmejä, joiden alkusaldolla saa testattua toimivuutta kyllä aamu-päivä-ilta ja viikonlopun.

0 tykkäystä