Ulkoisen antennin suuntaus

  • 30 September 2015
  • 3 kommenttia
  • 203 katselukertaa

Terve,

 

Pihlajalahti, savonlinna, 58770.

Mäenpäällä ollaan näkyvyys joka suuntaan..

 

Kaksin kappalein hankittuna antenneja.

Minne suuntaan ja mikä taajuus täällä käytössä?

Muut lähialueen tukarit?

 

Sisälle tuli Huawei b593 reitittimeen omilla antenneilla n. 10/3 netti. Antennit nyt katolla tulee 15/10 netti. Minusta pitäisi tulla paremmin..?


3 kommenttia

Peittoaluekartan mukaan Pihlajalahdessa on paras saatavilla oleva palvelu: Aito 4G max 50 Mbit/s, joka tarjoittaa 800 MHz:n LTE-verkkoa. Kuuluvuus on kartan mukaan hyvän ja erinomaisen rajamailla. Antennin suuntausohjeet saat kysymällä asiakaspalvelusta tai jos mielenkiintoa riittää, skannaamalla itse Android-puhelimella Cellmapper-sovelluksella.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Cellmapper on hyvä valinta ja ohje löytyy täältä: https://www.taisto.org/Cellmapper

Kunniamerkki +10

Nopeudethan ovat parentuneet 50%/233%, joten eihän tuo nyt mitenkään niin huonosti ole.

 

Asiaan vaikuttaa suuresti antennin oikea suuntaaminen, aivan mistä kyseltiinkin, ja se tuli myös viesteissä todettua. Kuten myös ohjeet miten tuon suhteen kannattaa edetä.

 

Syytä on kuitenkin muistaa, että laitteen omalla antennilla saatavaa signaalia parannettaessa suuri merkitys on ulkoisella antennilla ja sen kaapeloinnilla. Vain keskinkertaisella antennilla ja pitkällä antennikaapelilla hyöty jää usein melko pieneksi. Merkittävin saavutettava etu on tuolloin yhteyden signaalin tason ja laadun stabiilisuus, mutta se onkin yllättävän tärkeä ominaisuus. Panostamalla kunnon antenniin saa yleensä vielä lisää yhteydestä irti.

 

Sitäkään ei pidä näissä asioissa unohtaa, että parhaimatkaan yhteydet eivät voi antaa yhteydestä nopeampaa mitä tukiasema pystyy ruuhkatilanteessa tarjoamaan. Ja se useimmiten näkyy juuri latausnopeudessa.

Vastaa