Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 65858
Kirjoituksia 178474

VPN-yhteys Huawei B525-modeemilla ja Raspberry Pillä lakkasi toimimastaVPN-yhteys Huawei B525-modeemilla ja Raspberry Pillä lakkasi toimimasta

Uusi jäsen
Viestejä 1 kpl

VPN-yhteys Huawei B525-modeemilla ja Raspberry Pillä lakkasi toimimasta

1/2

Pari päivää sitten Raspberry Pi:llä rakentamani VPN-yhteys ulkopuolelta kotiverkkoon lakkasi toimimasta. Viikon verran taisi toimia ihan ok, mutta yhtäkkiä TLS handshake ei vaan onnistunut. Olisi todella tarpeen, koska tarvitsen kotiverkon eräitä palveluja majaillessani ulkomailla.

 

Tätä varten liittymässä on tietysti Yhteyspiste (opengate) ja se on määriteltynä Huawei B525-modeemissa/reitittimessä ja varmistettu Telian puolelta olevan edelleen aktiivisena. 4G-laajakaistan valitsin, kun ainoa vaihtoehto tänne on ADSL, jonka upload-nopeus pyörii 1 Mbit/s tasolla eikä sillä esimerkiksi Amerikoista saa oikein minkäänlaista videokuvaa läpi.

Olin monien kokeilujen jälkeen avannut haluamani portin Virtual Serverillä käyttäen protokollana suositellun UDP:n (ei toiminut!) sijaan TCP:tä. Kokeilin myös port forwardia, mutta se ei millään suostu toimimaan. 

Onko joku saanut suunnilleen näillä vehkeillä VPN:n toimimaan ulkoverkosta sisäverkkoon päin? Miten?

Vastaa
0 tykkäystä
1 vastaus

Ex-telialainen
Viestejä 59 kpl

2/2

Kyselin tähän ongelmaan vähän vinkkiä ja sain tämmöiset ohjeet:

 

Kannattaa testata onko halutut portit auki reitittimessä. Jos ne eivät ole, niin kannattaa kokeilla tehdä porttiohjaukset uudelleen ja tarkistaa reitittimen hallintasivustolta, että olisiko uudempaa ohjelmistopäivitystä saatavilla ja päivittää mahdollisuuksien mukaan.

 

Täältä löytyy työkalu, jolla tarkistaa onko portit auki: http://canyouseeme.org/

 

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.