Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
ChrisWinq
Uusi jäsen
  • 0 custom-general.kudos
  • 1 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Valokuitu ja kotiverkko ei toimi yhdessä - IP osoite ongelma?

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Saimme valokuituyhteyden kotiin mutta tuli ihmeellinen ongelma vastaan. Perusyhteys toimii, eli 100/100 Mt menee läpi MUTTA vain yhdestä laitteesta kerrallaan. Olen saanut yhteyden eri kohdista kotiverkkoani  toimimaan mutta en koskaan useammasta laitteesta kerrallaan. Olen ihmeissäni koska Elisan VDSL yhteys toimi moitteettomasti samalla konfiguraatiolla. Kaikki laitteet on käynnistetty uudelleen joten siitä ei ole kysymys. Kytkin taas takaisin Elisan VDSL:ään ja taas kaikki pelaa hyvin. Epäilen jonkinlaista IP/DHCP konfigurointiongelmaa.

 

Toimiva konfiguraatio on
a) suora LAN yhteys Inteno purkkiin ilman muita laitteita 

b) suora LAN yhteys Asus wifi routeriin yhdellä PC:llä 


Ei toimiva konfiguraatio on
1) toinen laite LAN yhteydellä Asus wifi routeriin kun b) 

2) toinen laite LAN yhteydellä Inteno purkkiin kun b)

3) toinen laite LAN yhteydellä Zyxel siltaan kun b)
3) wifi yhteydet asus wifi routeriin kun b) 

 

Osaisiko joku neuvoa mikä avuksi?

 

kotiverkko.jpg

 

Edit MinnaLN: upotettu kuva postaukseen.

1 vastaus
KaPetri
Telialainen
Telialainen
  • 108 custom-general.kudos
  • 605 custom-general.replies
  • 51 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@ChrisWinq@  kirjoitti:

Saimme valokuituyhteyden kotiin mutta tuli ihmeellinen ongelma vastaan. Perusyhteys toimii, eli 100/100 Mt menee läpi MUTTA vain yhdestä laitteesta kerrallaan. Olen saanut yhteyden eri kohdista kotiverkkoani  toimimaan mutta en koskaan useammasta laitteesta kerrallaan. Olen ihmeissäni koska Elisan VDSL yhteys toimi moitteettomasti samalla konfiguraatiolla. Kaikki laitteet on käynnistetty uudelleen joten siitä ei ole kysymys. Kytkin taas takaisin Elisan VDSL:ään ja taas kaikki pelaa hyvin. Epäilen jonkinlaista IP/DHCP konfigurointiongelmaa.

 

Toimiva konfiguraatio on
a) suora LAN yhteys Inteno purkkiin ilman muita laitteita 

b) suora LAN yhteys Asus wifi routeriin yhdellä PC:llä 


Ei toimiva konfiguraatio on
1) toinen laite LAN yhteydellä Asus wifi routeriin kun b) 

2) toinen laite LAN yhteydellä Inteno purkkiin kun b)

3) toinen laite LAN yhteydellä Zyxel siltaan kun b)
3) wifi yhteydet asus wifi routeriin kun b) 

 

Osaisiko joku neuvoa mikä avuksi?

 

kotiverkko.jpg

 

Edit MinnaLN: upotettu kuva postaukseen.


Hei @ChrisWinq ja tervetuloa Telia yhteisön joukkoon!

 

Arvelisin ongelman jäävän nyt siihen etteivät laitteet saa verkko-osoitetta oikein. Olethan kuitumuuntimen kerennyt jo käynnistellä uusiksi? Yhteyden kautta tulisi olla 5 kpl julkisia verkko-osoitteita käytössä. Lease aika on 20min. Eli seuraavaksi kannattaa kuitumuunnin laittaa kylmäksi noin 30min ajaksi, jonka jälkeen kytke useampi laite suoraan Intenon muuntineen verkkokaapelilla kiinni ja testaa toimiiko siinä tilnteessa yhteys useammalla laitteella.

 

Onko Asuksen reititin siltaavassa vai reitittävässä tilassa?

 

Toimiiko yhteys useammalla laitteella jos otat tuon Zyxelin välistä pois ja kytket Asuksen reitittimen (reitittävässä tai siltaavassa tilassa) suoraan kuitumuuntimeen ja muut laitteet kytket Asukseen?