Xiaomi mi note 7 -laitteella huono 4G kuuluvuus Oulussa


Hei olen tässä jo tovin aikaa ihmetellyt että miten täälä Oulussa Toppilan alueella toimii Telia 4g niin surkeasti. Onko jotain rikki vai vaan telian verkko ei yksin kertaisesti toimi.


 



Ei jaksa vain ymmärtää miten tää toimii niin surkeasti. Kilpailijan liittymässä täysin samassa paikkaa on 10x nopeampi


 


Edit ReOlivia: Muokattu otsikkoa


10 kommenttia

Onko tilanne tämä jossakin tietyssä osoitteessa siellä vai laajemmalla alueella?


 


Se mikä tuossa on outoa että puhelin yhdistää 800MHz taajuuteen 4G:ssä vaikka siinä on vieressä 1800MHz ja 2600MHz tukiasemat.


Nopeudet jäävät myös heikoksi. Alueen 800MHz tukiaseman käyttöaste nousee iltaa kohden aika paljon mutta ei tukiasema tukkoon vielä mene ja testikin on ajettu jo primetimen jälkeen.


Toki noilla isommilla taajuuksilla on paljon paremmat nopeudet tarjolla. Alueella on myös käytössä CA eli päätelaite voi käyttää useampaa 4G-taajuutta yhtäaikaa.


 


Alueen tukiasemat näyttävät olevan kyllä normaalisti toiminnassa kun niillä dataa on liikkunut tavallisesti viime päivinä.


 


Saatko laitteesta ulos tarkempia signaali-arvoja?


 



Tuommosia arvoja nyt antaa mutta erikseen joutu nyttenkin network singal gurulla ottaa tuon 800mhz verkon pois että sai edes jotain nopeuksia


Onko se muka niin että ei vaan tule singaalit kunnolla kerrostaloon sisälle ja sen takia huonot nopeudet

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Mikäs tuo päätelaite on? Mitä jos NSG B1+3+7+20 antaa? Ja NSG pääikkuna sekä Ca Matrix (yksi ikkuna vasemmalle?


 


Alueella löytyvät Telian tukiasemat:




 


Nyt sulla on NSG, joten kokeiles vain B3+B7. Mitä tapahtuu? Tai vain B7 (2600MHz).


 


Yleensä B20, eli 800MHz kuuluu parhaiten ja siksi päätelaitteet menevät siihen. Verkossa on yleensä harvinaisen vähän älyä, joten laitteet iloisesti menevät sinne.


 


Kokeile siis tuota lukkoa ja ota vaikka screenshot NSG:n pääikkunasta ja sitten LTE CA Matrix-sivulta. Nyt luurisi myös seikkailee 3G:ssä, joten laita myös RAT lukko LTE. Laita sitten noita screenshotteja tehdässäsi jotain kuormaa päälle, vaikka http://speedtest.tele2.net/10GB.zip kun klikkaa, niin rupee lataamaan 10 gigan null-filua.


 


Edit: Ilmeisesti tuo on jokin Xiaomin päätelaite. Ongelma saattaa olla myös siinä, että joissain niissä on kovin suppeat Carrier Aggregation-combinaatiotuet. Esim. Pocophone ei tue mitään noista Telian käyttämistä.

Joo siis xiaomi mi note 7 on laitteena. Voihan se olla mahdollista että tää xiaomin laite on vaan niin susi että ei tue kunnolla noita. 


 



 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@Tohelo101@  kirjoitti:

Joo siis xiaomi mi note 7 on laitteena


 




Vähän kuten epäilinkin,


https://smartphonecombo.it/?device=M1901F7G


 


jos tuo laitekoodi täsmää, niin oikeastaan mitään ei ole tehtävissä järkevästi. Laite ei tue taajuusyhdistelmiä, kuten B3+20 tai 3+7. Ainoa inter-band, eli taajuuksienvälinen CA-combotuki on 3+1. DNA:lla on tuota taajuusyhdistelmää Toppilassa. Telian tämähetkisessä verkossa et Toppilassa CA:ta saa toimimaan. Harmillista, mutta ei oikein voi mitään. Puhelimen modeemia puukottamalla saattaa onnstua ei-tuettujen kombojen lisääminen, mutta lopputulos voi olla erittäin epävakaa ja toimimaton yhteys (koska valmistaja ei ole yhdistelmää testannut ja speksannut). Ei voi suositella.


 


Jos Oulussa olisi Yhteisverkkoa, niin laite olisi hyvinkin pätevä. Useamman B1, B3, B7 CA:lle laitteessa kyllä tuki on.


 


Kuvakaappauksessasi näkyy että voimakkuus on tyydyttävää vielä, mutta laatu (SINR ja RSRQ) hyvin heikot. CA-matrix-sivulla näkyy, että resursseja saat vielä verkosta ihan hyvin (RB-määrä kuvaa radioresurssien määrää. 100 on maximi, sait 46). Nopeutta kuitenkin vain 7,28Mbps ja myös muut parametrit, jotka osoittavat nopeutta, kuvastavat haasteita. Siinä on kaikki paukut pelissä, että yhteys edes sinulla toimii.


 


Mitäs B7 , eli 2600MHz lupailee?

Joo juurikin kyseinen laite. No ei voi mitään tällä mennään. 


@Purnipsi@  kirjoitti:



 


Mitäs B7 , eli 2600MHz lupailee?




Ei toimi toi B7 ollenkaan sisällä

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

@Tohelo101@  kirjoitti:

@Purnipsi@  kirjoitti:

 

Mitäs B7 , eli 2600MHz lupailee?


Ei toimi toi B7 ollenkaan sisällä


Käyttöpaikkasi on juuri kahden antennikeilan välissä tuossa punaisella alueella, jonka takia häiriöt eli SINR-taso on negatiivinen, joka johtaa hyvin alhaisiin nopeuksiin.

 

Onko käytössäsi kaksi simmiä puhelimessa, koska toinen simmi on ilmeisesti 3G:lla? Oletko kokeillut ottaa toisen simmin pois auttaako nopeuksiin? Meneehän nopeustestit sillä simmillä, joka on 4G:llä?

 

Elisalla ja DNA:lla on tukiasemat käyttöpaikkaasi lähempänä ja todennäköisesti niissä et ole juuri kahden keilan välissä. Tuolle nopeuden parantamiselle et juurikaan muuta pysty tekemään käyttöpaikan takia paitsi vaihtamalla operaattoria, koska olet juuri pahimmalla ja häiriöisimmällä alueella tukiasemaan nähden.

Vastaa