Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
teroai
Kommentaattori
  • 2 custom-general.kudos
  • 25 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

ZTE MC810A 5G -modeemin lukitseminen tiettyyn taajuuteen / tukiasemaan

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Toisessa ketjussa jo selvittelin asiaa, mutta loppupäätelmät tässä.

 

Firmware on BD_FITELIAMC801AV1.0.0B12.

 

5G toimii tosiaan suoraan asetukset nollattuna loistavasti, nopeus ihan täydet 450mbit/s, mitä liittymässäkin. Ongelmia tulee vain siitä, että laite haluaa ihan välttämättä napata usein kiinni sellaiseen 4G -soluun, joka ei tarjoa ollenkaan 5g:tä. Tässä solussa nopeus jää alle 90mbit/s, ja kyseinen solu toimii vain B3 1800MHz 4g-taajuudella.

 

Telian firmiksessä voi lukita 4G-taajuuksia, valinnat ovat B1, 2, 3, 7, 20, 28. Jos tämän 3 jättää pois listalta, se napataan kuitenkin säännöllisesti käyttöön, 15-60min välein. Yleensä heti siinä vaiheessa, jos netissä ei vähään aikaan ole liikennettä. Jos tähän samaan purkkiin laittaa Elisan simmin, ei taajuuslukitus-menua näy ollenkaan, kokeilin sellaistakin liittymää.

 

En itse ole keksinyt sellaista asetusyhdistelmää, jolla laite pysyisi 5g:ssä koko ajan ja jättäisi tämän pelkästään 4g:n tarjoavan solun väliin.

 

Hommasin jopa Dawn Communicationsin suuntaavan paneeliantennin, mutta ei tämä sen kanssa pysy 5g:ssä sen paremmin kuin itsekseenkään.

 

Todella harmi, ettei siinä yhdessä solussa ole myös 5g:tä tai tätä saa mitenkään konfiguroitua jättämään ko. solu väliin - olisi muuten todella hyvä modeemi ja yhteys.

21 vastausta
teroai
Kommentaattori
  • 2 custom-general.kudos
  • 25 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Mitenköhän on, onko sitä verkkoa muokattu vai ei? Telialla kuitenkin olisi selkeästi läheisin 5g-tukiasema tässä. Sitä olisi mukava käyttää, jos laitteet saisi vaan lukittua siihen, ilman 4g:hen putoamista.

Purnipsi
Telia 5G lähettiläs 2021
  • 1799 custom-general.kudos
  • 2761 custom-general.replies
  • 127 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@Latlock@  kirjoitti:

@Purnipsi@  kirjoitti:

@Latlock  Jämsänkoskella Telian kartan mukaan teollisuusalueen 142110 tukari päivittyy 5G-aikaan ja samalla tuonne rakentuu toinenkin tukiasema hieman pohjoiseen. Lisäksi Koulutie-kohtaan rakentuu LTE 700 MHz. Eli vaikuttaa siltä, että tuo mainitsemasi väärä tukiasema saa 5G-päivityksen ja toiminta varmasti alueella paranee tuon myötä.

 

 


Teollisuusalueen tukarihan on 143052 ja tuo 142110 on "upm:n" tukari joka on päivittymässä 5G aikaan. (okei, onhan noi molemmat teollista aluetta toki) Jos lähtisin resetoimaan tämän Huawein niin se nappaa hetkellisesti kiinni tuohon 143052 5G :hen, mutta se tippuu siitä pois jossain välissä ja tarttuu parin tiiliseinän läpi tuohon 142110:aan. Tuo käyttäytyminen minua kummaksuttaa suuresti. Etenkin kun 143052 keilat lentää tänne (cellmapperin mukaan) hienosti ja tämän väärän maston ei. Mystisiä juttuja. 


Voi olla niin, että tuo 110 kuuluu kovempaa vaikka tiiliseinänkin läpi. Kokeilisin taajuuslukkoa B1 tai B7  (2100 tai 2600 MHz) koska tuossa 110 loppuisessa niitä ei ole. Siinä on vain 1800 MHz eli B3. Joka tapauksessa kun se saa 5G:n, pitäisi ongelmien loppua. Luulen, että se kuitenkin ottaa edelleen n78 5G-kaistan käyttöön taajuuslukosta huolimatta. Minulla ei kuitenkaan tuota modeemia ole, niin en voi toimintaa varmaksi sanoa.